perjantai 14. syyskuuta 2012

Perjantain huvit

Mitäpäs muutakaan tekisi perjantaisin kuin harjoittelisi uusia temppuja ja kehittelisi uusia aktiviteetteja?;)

Aloitin harjoittelemaan Femman kanssa avonaisen kaapinoven kiinnilaittoa. Aloitin opettamaan niin, että avasin kaapin oven pariin otteeseen ja laitoin kiinni. Heti kun ovesta kuului pamaus kun se meni kiinni, F sai palkan. Näin neiti tajusi äänen olevan hyvä asia (kun joskus jännittää kovia ääniä).
Seuraavaksi laitoin käden avonaisen kaapinoven eteen ja Femma sai palkan siitä, että koski käteen. Pikkuhiljaa häivytin kättä pois ja koira sai palkan kun koski oveen. Kokoajan pyysin enemmän ja kovempaa kosketusta oveen ja aina kun ovi meni kiinni ja kuului ääni-->palkkaus.
Femma tajusi nopeasti idean ja pamautteli onnessaan ovea kiinni etutassuilla saadakseen palkkaa.
Pidimme hetken taukoa ja testasimme uudelleen ideaa. Ihmeen nopeasti sain häivityttyä käsimerkkiä pois, tähän temppuun käskynä toimii "kiinni". Tässä videota tempun ideasta ja harjoittelusta.


Uusin huippulelu meillä on (puhdas) pesupallo, jonka sisään laitoin juustoa. Sitä täällä pyörritellään vieläkin..Oikeastaan kaikki koirat jopa lauman kalkkikset Poupou ja Alvar, touhuavat onnessaan pallon kanssa. Halpaa huvia, josta riittää iloa!
Vielä pitäisi Femma nassu trimmata niin saa huomenna mökillä hienoja kuvia!

1 kommentti:

  1. Pesupallot on meilläki kovassa käytössä tytöillä :D Ihan lempparileluihin kuuluu :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!