perjantai 21. joulukuuta 2012

Thaimaan koirat

Hyrr ärsyttävää tulla tänne kylmään.. Vaikka onkin superihanaa olla taas Femman kanssa niin ikävöin Thaimaata. Jos Thaimaaseen saisi Femman mukaan, en tulisi Suomeen ollenkaan takaisin!
Ikävöin Femmaa yllättävän paljon ja ikävissäni piirsin monta sarjakuvaa Femman toilailuista. Niitä tulen julkaisemaan blogissa jatkossa.
Femma sai hirveän hepulin kun tulin kotiin ja neiti seurasi minua uskollisesti koko illan. Taisi palleroisellakin olla ikävä.:)

Thaimaassa minä ja äitini seurailimme paikallisten koirien elämää. Oli jännittävä huomata, että miten erilaisia lemmikki- ja kulkukoirat olivat. Suurin ero oli ihmisten suhtautuminen koiriin. Kulkukoiria oli harvemmilla lemmikkinä (vaikka pari kulkukoiraa oli saanut jopa nimellisen pannan kaulaan). Normaalit "lemmikkikoirat" olivat pieniä ja syliin mahtuvia. Ilmeisesti muotina on hiukan Shin tzua muistuttavat pikkukoirat, koska niitä näkyi jokaisen tytön kainalossa! Lemmikkikoiria oli selvästi pidetty hyvin, niiden turkki kiilsi ja ne olivat sopivan painoisia. Ainoa ärsyttävä piirre oli se, että koirilla oli vaatteet päällä., +38 asteessa koira ei tarvitse vaatteita..
Photobucket

 
Photobucket  
 


Useisiin kauppoihin tai ravintoloihin oli kulkeutunut kulkukoiria. Ne toimittivat melkeimpä lemmikin virtaa, vaikka saivatkin kulkea paikasta toiseen ilman rajoituksia tai pantaa. Ne olivat kuitenkin uskollisia "omistajilleen" ja palasivat samaan paikkaan aina, hakemaan ruokaa ja yösijaa.
Yhdellä norsusafarilla jopa hoidettiin pentuja, jotka kulkukoira oli sinne synnyttänyt. Niitä pentuja meille kaupattiin kamalasti, voitte vaan kuvitella mikä kiusaus oli napata yksi pentu mukaan!

Photobucket

Yleisesti ottaen kulkukoirat ja ihmiset elivät omaa elämäänsä, sekaantumatta toistensa elämään. Kumpikaan ei tavallaan välitä toisistaan. Asia josta yllätyin oli kulkukoirien luonne. Moni luulee, että ne olisivat agressiivisia. Ja näinhän ei ole! Useat kulkurit olivat lempeitä ja jopa tulivat kerjäämään huomiota. Osa taas vältteli ihmistä, mutta yhtäkään agressiivista koiraa en nähnyt, edes maalla. En väitä, että agressiivisia koiria Thaimaassa ei olisi. Varmasti osa koirista puolustaisi itseään, jos sen nurkkaan ajaisi. Voin kyllä sanoa, että Suomessa normaalilla lenkillä tapaa paljon enemmän agressiivisia koiria kuin Thaimaassa. Syyhän piilee hihnan toisessa päässä, se on nyt todistettu...

Photobucket Photobucket
Koirien olot olivat parantuneet viiden vuoden aikana. Ikävä kyllä huonokuntoisiakin koiria tuli vastaan. Suurimmat ongelmat olivat laihuus ja kirput. Osa koirista oli melkein täysin karvattomia loisien johdosta. Suurin pettymys koirien oloissa kuitenkin oli torilla myytävissä pennuissa. Ne olivat kuumassa ilman vettä. Raukat oli ihan nuutuneita ja eikä todellakaan kunnossa. Alla oleva kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...

Photobucket

Voin sanoa, että nuo kulkukoirat veivät sydämmeni täysin! Ihailen niiden lojaaliutta ja hyvää luonnetta. Aina kun eräs kulkukoira näki minut, se tuli luokseni iloisena moikkaamaan. En ikinä unohda sitä hetkeä. kun norsusafarilla pieni koiranpentu katsoi minua hetken ja nukahti syliini, täysin luottavaisena. Koirat elävät sielä todella karuissa oloissa ja silti ne kunnioittavat ihmistä ja jopa luottavat niihin. Näin yhden vanhan kerjäläisen, jonka vieressä nukkui vanha laiha koira, se ei liikahtanutkaan omistajansa luota. Ja se joka sanoi, ettei chihuahuoista saa tasapainoisia koiria mitenkään, voisi tulla kurkkaamaan thaimaassa asuvaa chihuneitosta. Se kulki isojen kulkukoirien keskellä, osasi varoa autoja, tervehti kadulla kulkevia ihmisiä ja tuli omistajansa luokse kutsusta.
Tiivistettynä Thaimaa oli postitiivinen reissu koirien kannalta. Tutkailin jo koiran ottamista Thaimaasta, mutta totesin, että prosessi on liian vaikea ja kallis...

Photobucket

Photobucket
 
 
Kuvia on ottanut minä tai äitini. Alla vielä kuva Femman tuliaisista. Kuvasta puuttuu angry birds pehmo, jonka Femma sai tuhottavakseen;)
 

Photobucket


4 kommenttia:

 1. Hyvä teksti ja kivoja kuvia! Sun blogi on tosi mahtava, yks mun lemppareista, ehdottomasti ;)
  oikeitaunelmia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Sitten jos menee Thaimaan isoista kaupungeista pois, niin se koirien kohtelu on ihan kamalaa. Juuri tänään isäni koiranpennun päältä ajoi joku tahalleen skootterilla. Viime vuonna koiranpentu taas syötiin. Kuulostaa liioittelulta, mutta pienissä kylissä kulkukoirista ei oikein tykätä :( Oon ihan järkyttynyt, siksi tämä viesti on niin tunteettoman kuuloinen.

  VastaaPoista
 3. Niinhän se on, kulkukoirat ovat tuhoeläimiä juurikin näillä syrjäisemmillä kaduilla. Niihin ei suhtauduta lemmikkeinä niinkuin täällä, vaan villieläiminä, jotka aiheuttavat paljon vahinkoa:(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!