keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Vuosi 2012 pähkinänkuoressa

Mitä tapahtuikaan tänä vuonna?

Femma näki päivänvalon ensimmäistä kertaa huhtikuussa perjantai 13. päivä. Hauska sinänsä, että neiti syntyi epäonnen päivänä, koska nyt neiti tuottaa vaan onnea minulle.
Näin Femman ensimmäistä kertaa kun neiti oli kuusi viikkoa vanha. Olin niin ihastuksissa, että valokuuvaminenkin unohtui ihan täysin! Sen takia siitä reissusta on vain pari epämääräistä kuvaa..

Karvaparta 6 viikkoa vanhana
Femma oli seitsämän viikkoinen kun se haettiin kotiin. Kotiin oli matkaa yli tunti ja etukäteen jännitin, että miten pentu jaksaisi koko matkan. Alkuun Femma oli jännittynyt ja itkikin hieman, mutta lopulta se nukkui koko matkan kotiin. Yksi ihanemmista hetkistä Femman kanssa sattui juuri autossa hakureissulla. Muistan kun Femma vinkui ja katsoi minuun mietteliäästi. Hetken tuojottelun jälkeen pentu rauhottui, haukotteli ja alkoi nukkua kerällä. Eihän tuo tapahtuma kuulosta niin hienolta kirjoitettuna, mutta silloin se hetki oli korvaamaton!
Kotona Femma oli yllättävän rohkea, eikä tuntunut välittävän muista koirista yhtään. Pikkuisella oli niin kiire tutkia koko talo ja raahata leluja sohvan alle, että se ihan unohti muihin koiriin tutustumisen. Oikeastaan vasta seuraavana päivänä muut koirat kiinnostivat Femmaa enemmän.
Ensimmäinen yö meni hyvin, Femma nukkui koko yön kiltisti pienellä kerällä.
Femma luotti minuun heti. Kun sitä jokin jännitti, niin se juoksi jalkoihini turvaan. Aloin jo silloin pitämään Femmaa paljon vapaana ulkona. Se olikin helppoa, Femma ei mennyt minusta kauaksi ja tuli heti huutaessa takaisin. Silloin myös neitosen energinen luonne alkoi tulla esille. Alla olevissa videoissa Femma oli ollut meillä vasta pari päivää. Vauhtiahan riitti jo tuolloin!Nyt kun katselen pentukuvia ja -videoita niin tulee kauhea ikävä tuota aikaa! Femma on jo nyt niin iso tyttö, missä vaiheessa se niin isoksi kasvoi?
Vaikka pentuaika oli ihanaa, ei se kuitenkaan ollut ihan helppoa. Muistan toivoneeni usein, että Femma olisi jo aikuinen ja jättäisi kaikki tyhmät häsläykset pois. Suurimpia ongelmia meillä oli näpsiminen. Femma usein hyppi ja näpsäisi vaatteista tai jaloista. Tuohon aikaan housuissani oli aina reikiä... Näpsimisestä pois opettaminen kesti melkeimpä 3kuukautiseksi asti. Olihan siinä työtä, mutta nyt olen ylpeä, että siitä ikävästä tavasta ollaan päästy:)

Kesältä on monta ihanaa muistoa. Niitä on niin monta, että en edes jaksa niitä kaikkia tähän listata!
Antaa kuvien kertoa enemmän.
Ensimmäinen eläinlääkäri käynti
Kotitokoa treenaamassa
12viikkoa vanhana
Ensimmäisiä uimareissuja!
Mikäs sen parempaa kesällä on kuin nauttia auringonlaskusta hyvän ystävän kanssa.
 
Löydettiin uusi harrastus, frisbeen heittely!
Tavaroiden noutaminen oli myös ihan parasta!
Kesän mentyä alkoi syksy, jonka muistaa kuraisista tassunjäljistä ja ensimmäisten takkujen ilmestymisestä.
Lopulta koettiin myös ensilumi ja myöhemmin talven riemua!
Pitkin vuotta tapasimme myös koirakavereita laidasta laitaan.
Kanit olivat ensimmäisiä uusia tuttavuuksia
Aurinko+Femma=bff
Siru
Serkkuni kääpiöpinseri Fiona
Pentukurssilla tavattiin monta uutta tuttavuutta
Aina kaikki ei oikein energisestä Femmasta välittänyt
Alvarin kanssa mökillä
Joskus oli myös kiva lötköttää Ladyn kanssa
Auringon sisko Aamu pääsi myös mukaan leikkeihin
Vuoden aikana opimme myös 30 temppua!

Paljon on vuoden aikana tapahtunut! Innolla odotetaan, että mitä ensivuosi tuo tullessaan!

5 kommenttia:

 1. Teidät on haastettu! ;)

  http://oikeitaunelmia.blogspot.fi/2012/12/haaste.html

  VastaaPoista
 2. hauska karvapallo tämä Femma, kauniin värinen! mukava vuosi teillä selkeästi ollut, vähän parempi kun meidän! hyvää uuttavuotta teille! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Femma kiittää!:) Neiti on kyllä aika persoonallisen värinen:D

   Poista
 3. Bloginne sai Liebster -palkinnon!
  http://sosweetsofi.blogspot.fi/2012/12/liebster-blog.html käy kurkkaa säännöt ja jaa palkinto eteenpäin! Hyvää Uuttavuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!