sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Älä osta pimeää pentua

Pentutehtailu on ollut viimeaikoina tapetilla usein. Tämä onkin hyvä asia, koska useat ihmiset eivät tiedä aiheesta. Netissä varsinkin asiaa on käyty läpi paljon, mutta ihmiset jotka ei nettiä käytä, eivät ole varmaankaan niin perillä tästä jutusta.
Usein ihmiset, jotka kuulee pentutehtailusta, eivät osta piemää pentua. Nyt olen kuitenkin huomannut uuden piirteen, ihmisiä ei kiinnosta koiran alkuperä.

Moni ajattelee, että pelastaa koiran julmalta pentutehtailijalta. Onhan se näinkin, yhden koiran elämä "pelastaessa" muuttuu. Nämä ihmiset ei kuitenkaan ajattele ilkeää tosiasiaa, että tällä toiminalla he tukevat pentutehtailijan toimintaa. Ostamalla yhden, teet tilaa toiselle.
Paras keino lopettaa epäilyttävä eläinbisnes on olla tukematta sitä millään tavoin. Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään. Tämä kuullostaa kauhealta ja sattuu sydämmeen, mutta tosiasia on, ettei pentutehtaat lopeta ikinä jos niitä tukee.

Joskus on vastaan tullut välinpitämättömiä ihmisiä, joiden suusta kuulee usein "ei me mitään papereita tarvita, kun ei näyttelyissä käydä", "mitä väliä pennun alkuperällä on, kun se on nyt ihan iloinen koira?" , "se oli niin söpö, etten voinut vastustaa", "miksi ostaa kallis rotukoira kun hyvän saa halvallakin?" jne..
Tämä herättää minussa ainakin suuttumusta. Ymmärrän sen, että kaikki ei halua rotukoiraa, mutta on niitä hyvin hoidettuja seropipentueita olemassa.
Ajatteleeko nämä ihmiset pennun emon oloja? Nartut ovat vain synnytyskoneita pentutehtaissa, niiden oloista ei usein välitetä tippaakaan. Täältä voit lukea tietoa narttujen oloista pentutehtaissa.

Pentutehtailun tuntomerkit:
 • Halpoja koiria on myynnissä ilmaisissa ilmoituspaikoissa internetissä tai lehdissä.
 • Myyjä haluaa tehdä kaupat nopeasti.
 • Myyjä ei halua tehdä pennusta kirjallista kauppakirjaa.
 • Myynnissä on useita eri-ikäisiä ja -rotuisia koiria samanaikaisesti.
 • Ostajalle ei näytetä pennun asuinoloja tai sen emää.
 • Myyjää ei kiinnosta ostajan valmius koiran hankintaan.
 • Koira on apaattinen.
 • Pentuetta väitetään vahinkoastumisen seurauksena syntyneeksi.
 • Myyjä saattaa uhata pennun lopettamisella mikäli ostaja ei osta sitä heti.


 • Itse olen huomannut, että keltaisessa pörssissä on tosi paljon epäilyttäviä ilmoituksia myytävistä koirista. Useassa väitetään, että koira on rekisteröity yms. ja hintana on 200€... Samantyylisiä ilmoituksia samassa paikassa on monta. Pentutehtailua löytyy niin seropeista kuin rotukoirista.
  Onneksi asian eteen on tehty paljon työtä ja toivottavasti pentutehtaat saisi kitkettyä tulevaisuudessa kokonaan pois.
  Täältä löydät lisää tietoa asiasta.

  3 kommenttia:

  Kiitos kommentistasi!