lauantai 9. maaliskuuta 2013

Neljän koiran seuruutreenit

Eilen pistin oikein tuleeman ja treenasin kaikkien koirien kanssa seuraamista, huh!
Femma on ollut melkeimpä koko viikon tauolla niin kaikista treenaamisista ja suuremmilta liikunnoilta, kun itse olen ollut kipeänä. Eli neidillä oli viikon energiat käyttämättä...
Aurinko taas on ollut treenaamistauolla silmäongelmien ja leikkauksen takia, eli aikaa on kertynyt jo kuukausia. Alvar ja Poupou taas...En edes muista, että millon näiden sohvaperunoiden kanssa on treenailtu:D Eli aika urakka oli kyseessä, kun täytyi neljän erilaisen ja eri tasolla olevan koiran kanssa treenata...Kaikki kuvat on ottanut äitini.

Aloitin Femmasta, jolla oli "mua ei huvita-päivä". Femmalla on varmaan alkamassa juoksut kohta ja se varmaankin heijastaa myös tuota käytöstä. Seuraaminen oli neidin mielestä ihan pepusta ja sainkin tosi murhaavia katseita kun pyysin seuraamaan. Voi huhhuh, meinasi jo tulla epätoivo kun yksi pieni otus pisti liinat kiinni ja päätti olla seuraamatta.
Hetken kesti, ennenkuin seuraus alkoi (ainakin melkein) sujua. Seuraus jäi vähän väljäksi ja neiti edisti, mutta ainakin se yritti kiukuttelun sijaan, joten olin tyytyväinen.

 photo neljaumlnkoirantreenit070_zpscf70b03c.jpg
 photo neljaumlnkoirantreenit072_zps6331129a.jpg photo neljaumlnkoirantreenit024_zps75f790fe.jpg Kun sain kestettäviä seurauspätkiä, palkitsin Femman sen lempijutulla, temppujen tekemisellä!
Tässä kohtaa neidillä ei ollut mitään vastahakoisuutta, vaan Femma suoritti tehtävät kauhealla innolla, häntä vispaten. Femman mielestä selvästi toko on tyyyylsäää ja temppuilu taas ihan ykkösjuttu:)


 photo neljaumlnkoirantreenit134_zps552b97c0.jpg
Femman bravuuri, kurreilu! photo neljaumlnkoirantreenit094_zps3397c38f.jpg
Yläfemma


 photo neljaumlnkoirantreenit103_zps26651e6b.jpg
Jalan kiertäminen


 photo neljaumlnkoirantreenit125_zps8280054c.jpg
Jalkojen välistä pujettelu


Seuraavaksi otin Auringon treenaamaan. Rinko oli yllättävän pirteällä tuulella ja innoissaan taskussa olevista nameista. Auringolla ei ole ollut ongelmia seuraamisessa, mutta perusasento on innokkaalle neidille ollut aina vaikea juttu, ihme kyllä.
Vaikka Aurinko oli innokas kun pyysin sitä seuraamaan, huomasin kuitenkin, että neiti jännitti kauheasti. Sen oli vaikea seurata jalkojen lähellä ja pitää katsekontaktia huonon näkönsä vuoksi. Se jännitti jalkojen lähellä kulkemista ja sitä, ettei nähnyt ympäristöä. Yllättävän hyvin kuitenkin meni ja parin onnistuneen seuraamispätkän jälkeen lopetettiin. Tärkeintä oli, että Aurinko yritti ja suoritti parhaansa mukaan ja tästä voin olla ylpeä:)

 photo neljaumlnkoirantreenit161_zps1a2db332.jpg photo neljaumlnkoirantreenit169_zpsbb946bbb.jpg

Poupou oli vuorossa seuraavana. Herra ei voi leikattuje lonkkiensa takia istua, varsinkaan ulkona, joten perusasento on sille vaikeaa. Poupou kuitenkin yllätti positiivisesti, se kiersi sivulleni ja jäi seisomaan ja katsomaan minua odottavasti. Ehkä herra muistaakin jotain tästä treenaamisesta;)
Poupou yllätti taas tekemällä innokasta ja lennokasta seuraamista. Kaikki pätkät meni ihan mahtavasti, jopa käännökset! Poutsi selvästi tiesi, että mitä siltä vaadittiin ja suoritti sen aivan innolla.
 photo neljaumlnkoirantreenit212_zps5d78d588.jpg photo neljaumlnkoirantreenit223_zpsf5698b21.jpg

Viimeisenä vuorossa oli Alvar. Alvar on tullut meille aikuisena kodinvaihtajana ja onkin edellisessä kodissa tullut hyvin araksi. Vaikka tätä arkkuutta ollaan saatu näiden vuosien aikana hyvin karsittua, niin silti osa asioista jännittää herraa. Yksi näistä asioista on jaloissa kiinni oleminen. Seuraaminen on siis vaikeaa, koska Alvar haluaa pitää kunnon välimatkan jalkoihin.
Näin oli tänääkin, Alvar kuitenkin seurasi pari pätkää jännittyneenä, hyvän välimatkan päässä.
Herra yritti parhaansa ja se olikin tarpeeksi sille päivälle.

 photo neljaumlnkoirantreenit253_zps62a2108c.jpg


4 kommenttia:

 1. Sinulle on haaste blogissani :)

  http://kodapallokala.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Heipodei! Sivuillani olleen temppukisan tuloksien tiimoilta sinulle on lähetetty sähköpostia ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!