tiistai 30. huhtikuuta 2013

Agiliitoa jälleen

Heipähei taas parin viikon tauon jälkeen!
Tulin Suomeen lauantai-sunnuntai aamuyöstä ja voitte vaan kuvitella pienen villiksen innon, kun mamma tuli takaisin kotiin.

Eilen illalla meillä oli taas ohjatut agitreenit. Minua jännitti ihan kamalasti kun taukoa oli ollut kuitenki pari viikkoa. Mietin, että kuinka paljon meillä olisi kirittävää muihin.
Huonoa tuuria riitti, sillä matkalla alkoi satamaan. Sade jatkuikin koko treeniajan, mutta se ei märkää pikkukoiraa hidastanut. Sade harmitti myös siksi, että meillä kerrankin oli myös hovikuvaaja mukana, mutta kamera jäi pölyyntymään autoon sään takia...

Heti alussa keskityin siihen, että Femma olisi kuulolla, eikä häsläisi ja tuijottelisi muita. Pari kertaa se haukahteli ja vahti muita koirakkoja, mutta rauhottui pian. Samassa ryhmässä olevan Mimmi-villiksen kanssa F tulee jo hyvin juttuun, muita se tykkää kyttäillä.

Aloitimme kontaktiharjoituksista, jotka menivät hienosti. Femma tajusi idean nopeasti ja alkoikin pian tarjoamaan oikeaa liikettä. Tämän harjoittelu on myös kotiläksynä.
Toinen ohjattu asia oli esteen takaa kiertäminen. Harjoittelimme ilman puomia, jotaa tehtävä olisi helpompi näin alkuun. Tämä oli Femmalle helppo juttu, olen jo entuudestaan opettanut neitiä kiertämään erilaisia asioita.

Harjoittelimme myös omaan tahtia niin hyppyjä, putkea, keinua ja keppejä.
Hypyt menee hienosti parin esteen sarjana ja putkikin menee hyvin. Yllätyin Femman putki-innosta, koska viimeksi se tuntui hieman jännittävän sitä. Nyt se kuitenkin oli putkesta ihan täpinöissään..Jopa niin paljon, että se kerran karkasi putkeen:D

Keinun toinen pää oli asetettu pöydän päälle, jotta se ei kaatuisi heti niin jyrkästi. Pöytä oli kuitenkin senverran matala, että keinu pystyi kaatua vähän alemmaksi ja näin koira tottui sen liikkeeseen.
Otin Femmaa ihan remmin juuresta kiinni, jotta se ei pääsisi vahingossakaan hyppäämään alas keinulta. Ongelmaa ei kuitenkaan ollut ja parin toiston jälkeen Femma kipitti jo rohkeasti puomia.

Keppejä lähdimme harjoittelemaan "häkillä", joka on keppien ympärillä. Tämä ei selvästi ollut Femmalle se mieleisin juttu, mutta se kulki kiltisti keppien välistä pyydettäessä.

Loppuajasta alkoi olla kylmä ja Femma paleli, puvusta ja lämmittelystä huolimatta. Vauhtia sekään ei kyllä hidastanut. Ohjaajamme kehui, että Femmasta tulee vielä hyvin nopea agikoira. Ongelmana onkin, että miten tämän hihnanpään saisi pysymään villapallon perässä;)
Voiko ylpeämpi enään omasta koirastaan olla? ♥ 

Ja vielä loppuun hehkutus, tein nimittäin löydön kirpparilta...Oman canicross juoksyvyön 15 eurolla!
Vyö oli ihan uusi, siinä oli vielä alkuperäinen hintalappukin. Nyt puuttuu vaan kunnon valjaat Femmalle ja sitten päästään juoksemaan kunnolla!:)

4 kommenttia:

 1. Kiitti blogin linkkauksesta :) Me kans Mimmin kanssa harrastetaan juoksemista ja vyö onkin kätevä niin kädet saa vapaaksi

  VastaaPoista
 2. Jep! Helpottaa kummasti myös omistajan hartiajumeja, kun ei tarvitse pitää hihnaa:)

  VastaaPoista
 3. Voitko sä joskus tehä Femman tavaroista esittely-postauksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä, postaus tulee varmaankin kesällä kun muutan. Sillon saa tavarat hyvin kasaan:D

   Poista

Kiitos kommentistasi!