tiistai 9. huhtikuuta 2013

Ensimmäiset agiliidot!

Täällä on ollut teknisiä ongelmia kun tietokone meni rikki.. Nyt kirjoittelen vanhalta koneelta, jonka toimivuus on vähän niin ja näin..

Meillä oli eilen illalla ensimmäiset ohjatut agilitytreenit. Voin kertoa, että täällä on niin omistaja kuin koirakin ihan innoissaan alkaneesta agiurasta!

Treenaamme Ojakkalassa neljän koirakon ryhmässä. Ryhmään kuuluu Femman lisäksi kolme muuta narttua, kääpiövillakoira, parsoni ja tolleri. Ryhmä on siis mukavan kokoinen.

Alkuun kun saavuimme kentälle, jännitin ihan hirveästi niinkuin aina uusissa tilanteissa.
Femma vaistosi mamman jännitityksen ja temppuili ihan kauheasti. Se räkytti (mitä ei harrasta kotona/lenkeillä) ja murisi hiljaa muille koirille. Tämä murinakin oli ihan uusi juttu..
Sain oikeasti hävetä silmät päästä!
Ainoa koira jolle Femma olisi lämmennyt oli toinen villis, selvästi omistan roturasistisen tyypin;)

Aloin sitten tekemään töitä Femman kanssa, jotta sen keskittyminen palautuisi turhalta rälläämiseltä taas minuun. Onneksi olin tätä asiaa nähden varannut pitkän verryttelyajan.
Jo parin seurauspätkän jälkeen neiti oli taas kuulolla ja lopetti nolon käytöksensä, onneksi.

Ensin tutustuimme esteisiin, jotka olivatkin jo ennalta tuttuja juttuja. Kävimme läpi myös käytännön asioita.
Toiminnan aloitimme hypyllä. Femma odotti kouluttajan kanssa esteen toisella puolella ja itse olin taas toisella puolella kutsumassa neitiä esteen yli.
Fiksuna tyttönä Femma tajusi ekalla kertaa idean, eikä edes yrittänyt kiertää estettä. Parin toiston jälkeen hypyt olivat varmoja ja vauhdikkaita.

Yllätyin hieman siitä, että neiti oli niin malttamaton odottamisessa. Vieras paikka vaikutti asiaan paljon, koska kotona odottamisessa ei ole ongelmia. Noh, ei kukaan ole seppä syntyessään, tätäkin asiaa vaan treenaillaan niin hyvä tulee:)

Seuraavana vuorossa oli putki, johon sisään menoa F hieman jännäsi. Se ei lyönyt jarruja täysin pohjaan, mutta seisoi hetken katsellen epäluuleisena putken suussa. Itse olin siis toisella puolella kutsumassa.
Nopeasti Femma kuitenkin uskaltautui putkeen ja parin toiston jälkeen kipitti sinne jo vauhdilla.

Viimeiseksi otettiin hyppy-putki yhdistelmä, joka meni myös hyvin. Huomasin taas oman ongelmani, eli liian hätäisen ohjaamisen. Tämä on ollut aikaisempien koirien kanssa ongelmana ja nyt yritän kiinnittää siihen tosissani huomiota. Femma oli aika vauhdikas, kun tajusi idean. Kyllä siitä vielä hyvä agilitykoira leivotaan!;)


Meillä jääkin pari treenikertaa väliin kun menen pariksi viikoksi Ranskaan opiskelemaan leipomoihin.
Perjantaina olisi tarkoitus mahdollisesti käydä treenaamassa opittuja asioita kentällä.

9 kommenttia:

 1. Kiva, että pääsitte Femmankin kanssa agiliitämään! :)

  VastaaPoista
 2. Jep, pitkään tätä ollaan odotettu!:)

  VastaaPoista
 3. Agility on kyllä tosi ihanaa! Mulla on about samanikäinen isovillis, me nautitaan agista tosi paljon :) Toivotaan vaan että meilläkin olis varaa kursseihin sitten kesällä, nyt kun ollaan harjoiteltu omatoimisesti... Ja onnea opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Kurssit on kyllä kalliita nykyään..

   Poista
 4. Aivan mahtava tää sun blogis (: Itsekin aloitin reilu kuukausi sitten bloggaamisen. Olen siis samalla kurssilla teidän kanssa Mimmi puudelin kanssa.

  Teillä sujuikin todella hyvin hypyt ja putki. Itsekin yllätyin miten hyvin Mimmi meni kun tajusi että tämä onkin kivaa (ollaan siis treenattu jonkin verran esteitä kotona). Meillä odotetaan innolla seuraavaa kertaa, sillä targetti hartjoitukset sujuu todella hyvin ja Mimmi on ihan innoissaan.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että teilläkin on blogi!:D oli kyllä niin hyvä tuuri, että on toinen villis myös ryhmässä!

  VastaaPoista
 6. Kävittekö tänään treenaamassa kentällä? Itselläni ois tarkoitus mennä huomenna. Tarvitsiko sinne ilmoittaa mitään kun menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei keretty käydä:( joo sieltä pitää kysyä, että onko kenttä vapaana:)

   Poista
 7. Olen haastanut sinut! Haasteen näät blogistani : http://hopatapopata.blogspot.fi/2013/04/14-haaste.html

  ps. Kiva postaus :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!