tiistai 14. toukokuuta 2013

Me tultiin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä...

...jippikayjei-hei-hei, sä tsiigaat voittajaa!

 photo IMG_1304_zpsd1a4e50b.jpg 


Otsikossa ei puhuttu tälläkertaa puhuttu kisojen tms. voittamisesta, vaan itsensä ylittämisestä.
Eilen agilityssä nimittäin voitettiin kaikki omat epäilykset ja huonot mielet pois.

Viime viikon treeneistä jäi hieman paha maku suuhun kun maanantaina Femma ei ollut kuulolla ja sunnuntaina se hyytyi ja tympääntyi tekemiseen.
Itseäni otti päähän tosissaan kun tuntui, että junnataan paikallaan. Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin se, että asia jota olette treenanneet ihan kamalasti, onkin yhtäkkiä kadonnut koko koiran mielestä. Asiaa ei yhtään helpota, että meillä on ekat möllit sunnuntaina.
Kisat ovat seuran omat, joten täytyyhän sinne nyt mennä testaamaan taitojaan, vaikka tuntuukin, ettei vielä olla valmiita.

 photo IMG_1242_zps2027d8b1.jpg
Kohta mennään!
Sunnuntaina teimme neljän esteen rataa ja Femma junnasi esteiden edessä ja kiersi niitä ihan oman mielensä mukaan. Olihan koira väsynytkin mökkireissun jäljiltä. Kun saimme onnistuneen kerran, lopetettiin siihen, että jäisi hyvä kokemus päällimäiseksi. Kotiin tultua pallero oli niin väsynyt, että otti sohvalta paikan ja nukkui iltaan asti...

Koko maanantai päivän oli vähän kurja fiilis ja stressasin treenejä. Heräsin siihen yhtäkkiä, ajattelin tulevista treeneistä negatiivisesti. "Mitä jos se taas...Entä jos se...". Silloin päätin, että nyt lähetään voittajafiiliksellä treenaamaan, ilman stressiä.

Heti alussa kiinnitin verkkaan enemmän huomiota. Pyysin sitä kuulolle ja pidin yllä positiivista energiaa. Femma huomasi muutoksen minussa ja alkoi olemaan jo verkassa hyväntuulinen ja kuulolla.
Aluksi treenasimme välistävetoa ja ongelmia ei pahemmin ollut.

 photo IMG_1243_zps8ad24c39.jpg 


Seuraavaksi oli vuorossa kuuden esteen rata. Alla havainnollistava kuva radasta.
Femma innostui kolmen esteen suorasta. Se oli hyvä tapa aloittaa rata, se loi Femmaan innostusta joka kesti sitten loppuradan. Innostus oli ehkä hieman liian korkeaakin, nimittäin F pariin otteeseen teki varaslähdön...Vasta putken lopussa se jäi kattelemaan, että "missä mamma on, mihin mennään?".
Eikun vaan kutsua takaisin ja uudestaan lähtö.

 photo IMG_1298_zpsbbb365ec.jpg

 photo nimetoumln_zpsfe6bff13.png photo IMG_1320_zps3e5dd70b.jpg 


Ainoa kunnon ongelma meillä oli irtoutuminen kolmosesteellä, neiti jäi vähän junnaamaan kun ei ymmärtänyt, minne mennä. Tehtiin niin, että Femma sai palkan kolmosen takana, josta oli helppo lähteä jatkamaan rataa. Parin varaslähdön ja irtoutumisongelman jälkeen, rata meni tosi mallikkaasti!
Tärkeintä oli se, että villis suoritti tehtäviään innolla ja sen keskittyminen oli jo edistyneempää.
Kyllä oma rento asenne vaikutti paljon, viat ja ongelmat on pitkälti ohjaajassa, myönnän.

 photo IMG_1322_zpsedde5dea.jpg 

Femma oli muutenki tosi hyvässä vireessä. "Vapaa-ajalla" pussitettiin eri kulmista. Välissä F tarjosi makeaa seuraamista ja tuli sivulle istumaan, kehujen toivossa. On se vaan niin hieno! 


 photo IMG_1265_zps9f33aab4.jpg photo IMG_1267_zps86b66fd6.jpg 


Nyt jännätään sunnuntaisia möllejä, selvitäänköhän me hengissä?:D

6 kommenttia:

 1. Hyvin ne möllit menee! Tsemppaan teitä siellä kentän laidalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että meillä on oma kannustusjoukko yleisössä!;)

   Poista
 2. Spostini on jenni.tervonen@kolumbus.fi nii voit laittaa niitä kuvia mulle (: Ihana Femma jälleen <3 Kyllä teillä menee kisoissa hyvin, tosin itseäkin jännittää kauheesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, yritän tässä pian muokata ne ja laittaa tulemaan:)
   Toivotaan, että ei nyt ihan nolata itteemme siellä:D

   Poista
 3. Ette te nolaa :) Ja jos Femma karkaa radalta, kieltää tai ei tottele nii tuskin ootte ainoita. Ja saahan siellä käyttää nameja ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!