keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Sillä junat ja naiset ovat luotuja kulkemaan

 photo IMG_0964_zps79abd18a.jpg

Maanantaina käytiin pyörähtämässä eläinlääkärissä hakemassa rokotuksia. Samalla sitten puhuttiin ellän kanssa Femman alipainosta ja allergioista.
Femma on reippaasti alipainoinen ja olen ollut siitä huolissani. Saan usein kuulla kommentteja siitä, että minun pitäisi syöttää koiraani enemmän. "Eikö mamma syötä sua ollenkaan" on aika yleinen kommentti. Yritä siinä sitten selittää, että se kyllä syö, mutta on vaan hoikka.
Lääkäri oli sitä mieltä, ettei huolissaan kannata olla. Vaikka vaaka näyttää vaivaista 4,5kg, on Femmalla kuitenkin lihasta, mutta ei rasvaa, joten ei tässä hätää.

Me myös ruvetaan Femman kanssa pitämään ruokapäiväkirjaa, jotta saataisiin selville, että mikä tuota koiraa oikein allergisoi. Vehnä on selvä allergisoija, sitä syötyä villiksellä alkaa vuotaa silmät, rähmiä korvat ja tassut kutista. Muuta selvää löydöstä ei ole, mutta toivotaan, että se viellä löydetään!;)

 photo IMG_0920_zps5bfd69c1.jpg
"Anna ruokaaaa!"
Sitten vähän agilityn pariin. Eilen oli treenit ja voi wau, miten hieno pieni eläin mulla onkaan!
Mentiin 20 esteen rataa ja palkkasin noin aina noin viiden esteen jälkeen. Uutena esteenä tuli myös pussi, joka ei pientä ratakiituria hätkähdyttänyt.

 photo IMG_0962_zpsc8dc578d.jpg

Femma oli viimeviikolla vähän haahuileva ja ajatuksissaan, nyt se taas oli ihan täysillä mukana!
Neiti jopa paikkasi omia virheitäni, eikä hämmästynyt niistä niinkuin ennen. Puomi ja a-este on Femman mielestä kaikkein parhaimpia esteitä. Ne se voisi mennä paljon mieluummin kuin esimerkiksi putken. Putket on taas ilmeisesti tyhmiä ja niihin eläin aina vähän junnaa ennenkuin se sinne pujahtaa. Eli putkitusta olisi treenivuorossa.

 photo IMG_0982_zpsaff43ae1.jpg

On se vaan niin ihanaa nähdä pikkuvillan into, kun se pääsee vauhtiin agilityssä.
Saatiin muuten koutsilta kauheasti kehuja siitä, että miten ollaan kehitytty. Hyvä, että sen huomaa joku muukin!:) 

 photo IMG_0967_zps13725a01.jpg

Meillä on muuten vajaa kuukauden päästä seuran möllikisat, apua?
 photo IMG_0971_zps04ae6f18.jpg
Loppuun vielä kaunis missihymy!:D
Psstt...Hankin juuri kaksi uutta ruokakuppia, kellekköhän toinen menee?;)

12 kommenttia:

 1. Moi!
  Laitan tähän rotuehdotuksen, että varmasti näkisit sen. Eli siis parsonrussellinterrieri. Tosi aktiivinen rotu ja helppo turkinhoito. (:

  VastaaPoista
 2. Löytyy siis toinenkin koira joka tykkää kontakteista! Luca karkaa heti kontakteille, jos jää selän taakse.. Ja putket ovat pelottavia! Putki-kontakti erottelu on meillä hieman haasteellista :D

  Vautsi toi keinu. Mein seural ei saa säädettyä ja katselin suolaisia hintoja, kun mietin jos ite sellaisen tilais.. Ehkä me yritetään muuten opetella keinumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, ettei olla ainoita kontaktihulluja!:D
   Toi pikkukeinu on kätevä!:)

   Poista
 3. Vooii <3 ja millon teet sen tavarapostauksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan tehdä kuukauden sisällä, tavaroiden kuvaamisen olen jo aloittanut;)

   Poista
 4. Menisiköhän toinen ruokakipoista sun tulevalle vauvalle? (*vink*)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin oli ennen alipainonen villis, nykyään kastroinnin jälkeen se onki sitte ylipainonen. Kohdin ei koskaan :D

  VastaaPoista
 6. Täällä kans yksi, joka sai paljon palautetta siitä, ettei ruoki koiraansa. Totuushan vain on se, ettei kaikkiin edes välttämättä tartu se ruoka nuorena. Netelle syötin monta vuotta tosi rasvapitoista ruokaa, eli lähinnä ne on tarkoitettu todella aktiivisesti harrastaville koirille. Sillä saatiin painoa lisää, mutta ei liikaa.:) Vuosi steriloinnin jälkeen alkoi energia nappulat olemaan liian tujua ja nyt voi jo syöttää ihan normaalia nappulaa. Kyllä kun Femmallekkin ikää tulee, niin alkaa varmasti ruoka tarttumaan. Parempi mun mielestä on kuitenkin se, ettei koira ole liika lihava.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!