keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kuka onkaan Siru?


 Blogissa mainitaan usein vakiohoitokoira Siru, joka onkin meillä nytkin koko talven hoidossa. Neidistä olen kertonut jonkun verran, mutta kuka oikeastaan Siru on?

  photo IMG_0544_zpsdb095ee8.jpg


Sirun äiti on vanhempieni koira Lady, joka asustelee isovanhemmillani. Ladylla on ollut kaksi pentueta, molemmat saman uroksen kanssa. Isä on russeli-bolognese sekoitus Nemo.
Aurinko syntyi ensimmäisessä pentueessa lokakuussa 2009 ja Siru syntyi toisessa pentueessa tammikuussa 2011.
Aurinko ja Siru vuonna 2011

Voin kirjaimellisesti sanoa, että Siru syntyi käsilleni. Ladyn synnytys oli rankka, koska ensimmäinen pentu oli jumissa. Olimme juuri lähdössä eläinlääkärille ja äiti oli hakemassa kuljetuskoppaa kun Lady pinkaisi pedistä ylös ja tuli viereeni. Se sai ponnistettua ensimmäisen pennun ulos keskellä makuuhuoneen lattiaa. Pentu hengitti huonosti, joten äitini meni hoitamaan sitä sivuun samalla puhuen lääkärille puhelimessa. Yritin kiikuttaa Ladya lattialta petiin, mutta se ehti synnyttää ennen sitä yhden pennun, joka tippui käsilleni...Se pieni märkä rääpäle oli Siru.

Sain siis seurata Sirun ja sen sisarusten kasvua. Tästä pentueesta ei ollut tarkoitus säästää itsellemme yhtään pentua, joten en kiintynyt yhteenkään pentuun enemmän. Kaikki oli ihan mahtavia tapauksia!
Alla on video Sirun pentueesta, Kuiskaus niminen pentu on Siru, jos joku ei tunnistanut;)Kun pennut lähenteli luovutusikää, oli Sirulla pieniä ongelmia pissaamisen kanssa. Se ei pystynyt pidättämään ollenkaan. Eläinlääkäri määräsi antibioottikuurin ja jäimme seurailemaan tilannetta.
Luontaisesti Sirua ei myyty vaivan aikana uuteen kotiin, mutta se muutti isovanhemmilleni asumaan väliaikaisesti myöhemmin. Väliaikainen muuttui lopulta pysyväksi ja näin Siru jäi asumaan Ladyn seuraksi, isovanhempieni omana koirana.

 photo IMG_0608_zpsd65e2e7d.jpg
 
  photo IMG_0493_zpsf956b255.jpg


Siru on luonteeltaan iloinen, ihan mahdottoman kiltti, mutta myös hyvin arka. Sitä hieman jännittää jotkut asiat, kuten kovat äänet tai jotkut vieraat ihmiset. Kun Sirua oikein jännittää, se menee piiloon sängyn tai sohvan alle. Toisia koiria Siru ei jännitä, ellei ne ole kauhean yli-innokkaita.
Hyviä puolia on monia, huonoja puolia ainoastaan arkuus ja se, että Sirua on tosi vaikea motivoida. Jos se ei halua tehdä jotain tai ei ymmärrä käskyä, niin sehän ei sitä tee.
Alla video Sirusta, tekohetkellä neiti oli 9kk vanha.


Siru on iloinen ja hyvin helppo koira hoitaa. Se ei tuota vaivaa pahemmin, eikä tekisi pahaa kenellekkään. Mahtava pieni!

Siru ja Lady asuvat naapurissa, joten näen niitä lähes päivittäin. Minulla on kehittynyt Siruun ihan omanlainen suhde, se on minulle kuin oma koira. Oikeastaan rehellisesti sanottuna, haluisin nytkin pitää pienen Sirun itselläni, enkä palauttaa sitä ollenkaan! Onneksi viellä ei tarvitse tätä ajatella kun yhteistä aikaa on koko synkkä talvi:)


 photo IMG_0505_zps37c8d9ea.jpg


2 kommenttia:

  1. Se on ku Klaara :D Ei ihan samannäköne, mutta luonteeltaan kuulostaa samalta ja asustaapi Klarnaki mummolassa, silti tuntuu omalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä:D Ihankun oma, vaikka ei ihan olekkaan;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!