lauantai 18. tammikuuta 2014

Ethän sä koskaan jättäisi mua?

Sä sanot loppuun lauseet, jotka aloitan
Ja keräät talteen palaset kun hajoan.
Niin oothan tässä vielä huomenna.
Sä oothan tässä vielä huomenna.

 photo IMG_0025_zps0f1bc3f4.jpg

Juuri kun viimepostauksessa hehkutin Femman olevan paremmassa kunnossa niin joudun syömään sanani. Meillä alkoi nimittäin kunto menemään viikon myötä takapakkia ja eilen sitten kunto romahti taas kunnolla. Miksi näin käy meille?

 photo IMG_0063_zps8b74f7d8.jpg photo IMG_0037_zpsd98cb90f.jpg

Koko viikon Femma on syönyt aika huonosti. Se on ollut jo alkuviikosta pirteämpi, mutta loppuviikko on taas asia erikseen. Eilen pikkuvilla oksensi ensimmäisen kerran ja tänään aamulla oksenteli uudestaan. Koira oli selkeästi kipeä ja huonovointinen. Suusta alkoi tulemaan vaahtoa ja neiti tepasteli ympäri olohuonetta vinkuen hiljaa.

Täytyy myöntää, että purskahdin itkuun. Olo oli niin epätoivoinen, on kauheaa nähdä oma koira siinä kunnossa ilman, että tiedät siihen syytä....tai saatikaan osaisit auttaa. En ole itkenyt Femman sairastumisen aikana ollenkaan, mutta nyt kaikki tunteet veivät vallan. En vaan pystynyt heti lopettaa itkemistä, niin kauhea olo oli.
Hetken jouduin keräillä itseäni ja sitten soitin eläinlääkärille. Päästiin onneksi päivystykseen.

Kuva: Pikkuvillan kanssa jälleen eläinlääkärissä...Voi apua:(
Ollaan varmaan tammikuun ykkösasiakkaat....
Paino oli laskenut viikossa 300g, yhteensä kahden viikon aikana painoa on tippunut n. 600-700g, mikä on aika paljon pienelle ja jo valmiiksi alipainoiselle koiralle.
Eläinlääkärissä ei selvinnyt paljoa, epäillään jotain vatsan "shokkitilaa", voi olla, että haima reagoi johonkin. Vaikea sanoa mikä Femmaa vaivaa, koska mitään selvää vikaa ei testeistä löydy.
Nyt vaan yritetään hoitaa tyttöä lääkkeillä ja tutkia myöhemmin, että mikä tämä juttu on.


 photo IMG_0068_zps390af557.jpg

Turhauttavaa kun ei tiedä, että mikä neitiä vaivaa.
Turhauttavaa, kun ei tiedä, että milloin tämä helpottaa...vai helpottaako ollenkaan?

Nyt ollaan Femman kanssa kotona. Pikkuvillalla on taas sellaset lääkkeet, että voin vannoa sen näkevän pinkkejä elefantteja ja vihreitä pikkumiehiä. Eipähän kipuja ole ainakaan hetkeen!

33 kommenttia:

 1. Voi ei.. Paljonpaljon voimia sinne ja tsemppiä paranemiseen! <3

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti helpottaa! Tsemiä villapötkölle! <3

  VastaaPoista
 3. Voi ei...Meillä kans kummatkin villat sairastelleet, ja paino on pudonnut kummaltakin noin 1kg, mikä on pienille koirille tosi paljon. Tytöt saavat saman määrän ruokaa ja herkkuja (tai jopa enemmänkin kuin ennen), ja liikunta on pysynyt samana, niin en tiedä mikä laskee painoa.

  Eläinlääkäri epäili loisia/matoja suolistossa, mutta nyt parin viikon jälkeen kuurista, ei sekään tunnu "oikealta" diagnoosilta. Mistään diabeteksestä tmv. ei voi olla kyse, koska kummatkin ovat menettäneet painoa sekä joisivat silloin paljon, mitä ei kyllä nyt tee.
  Mitä ruokaa Femma syö? Me vaihdettiin nyt penturuokaan ANF:issa, sillä siinä on enemmän rasvaa ym, joten pitäisi auttaa lihomiseen. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla ruuan koostumuksen heikentyminen, mikä saa aikaan koiran nopean laihtumisen.

  Kamalaa tämä tälläinen on koiranomistajalle, mutta ei auta. Toivottavasti syy selviää pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurja, että teilläkin sairastetaan! Toivotaan, että sielläkin alkaa helpottamaan!

   Femma syö nutro choisea, nyt taas joudutaan erikoistuokavaliolle, jossa on mahdollisimman vähän rasvaa. Ristiriitaista sinänsä, että koiran pitäisi saada painoa, mutta rasvaa ei saisi syödä paljoa, ettei suolisto rasitu...

   Poista
 4. Tsemppiä sulle ja pikkuvillalle tähän tilanteeseen! Toivottavasti Femma lähtee pikku hiljaa parantumaan ja lähtee keräämään taas painoa.

  On hirveintä nähdä, kun oma koira kärsii ja miettiä milloin on oikea aika päästää irti. Tuleeko sairaudesta jotain vakavampaa. Multahan lähti vanha koira vatsalaukunkiertymän uusiutumiseen. :/ Juuri nämä hetket on niitä koiran omistamisen varjopuolia, vaikka paljon hyvääkin niissä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤

   Näinhän se on, eläimien omistaminen on täynnä ihania hetkiä, mutta myös näitä varjopuolia löytyy...:( Onneksi onnellisia hetkiä on yleensä enemmän kuin surullisia!

   Poista
 5. Tsemppiä! :( <3 Onneks sulla on siellä pikkuviilis innostamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Pikkuviilisiili yrittää onneksi pitää mielialan ylhäällä:)

   Poista
 6. Voi Femmaa. :( Toivottavasti alkaisi nyt paranemaan, ja syy saataisiin selville. :(

  VastaaPoista
 7. Oi oi, kuulostaa tosi ikävältä :( Tsemppiä ja paranemisia teille!

  VastaaPoista
 8. Paranemisia Femmalle!! :(

  VastaaPoista
 9. Voi ei :( Paranemisia sinne ♥

  VastaaPoista
 10. En ole hetkeen ehtinyt tänne lukemaan teidän kuulumisia ja nyt kun luin niin kylläpä tuli itku.. :( Voi Femma parkaa. Täältä ihan hirveästi tsemppiä että syy selviää ja pikkunen selviää! Tuli heti mieleen, että eihän ole mahdollista että olisi saanut esim rotanmyrkkyä tms, niitä hulluja ku liikkuu jotka heittelee ties mitä nakinpaloja joissa myrkyt sisällä.. Tai sitten jokin ruoka aine allergia? Me haudattiin vajaa pari vuotta sitten vanhempien seisoja suolistosyövän vuoksi, silloin päätin että meillä ei yksikään koira enää syö teollista ruokaa ja siirryin täysin barffiin. Femman vanhemmat syö molemmat nyt 70% päivän ruoastaan lihaisia luita, ja loput sitten raakaa lihaa ja milloin mitäkin lisuketta, mm raejuustoa, vuohenmaitoa, maissia, hernettä.. Jopa Femman isä lopetti tällä ruokavaliolla sairaalloisen lihomisensa, joka alkoi kun se kastroitiin. Koirat voi tosi hyvin, suosittelen ehdottomasti jos yhtään vaikuttaa että Femman vaivat ovat peräisin ruokinnasta. Perinnöllistä ei luulisi olevan, vanhemmat ovat edelleen terveitä, vaikka isäkin on jo 10 v , niin ikinä ei ole mitään ollut.. Toki ei se aina sitä sano, voi silti pennuille tulla allergioita ja muita vaivoja. Täällä ollaan kyllä hengessä mukana ja toivon koko sydämmestäni että pikkuinen paranee pian! T.jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!❤

   Itselläni kävi myös mielessä, että olisiko tienvarresta jotain myrkkyä napannut, mutta en usko, että nirsona koirana Femma ottaisi mitään ylimääräistä suuhunsa.

   Barffia mietin itse kanssa, eläinlääkäri vaan sanoi, ettei kokobarffiin voi Femman kanssa siirtyä, ettei suolisto rasitu raa'an lihan käsittelystä. Suositeltiin puolibarffia.

   Allergiat voisivat aiheuttaa tämän, niitä tutkitaan sitten kun saadaan koira kuntoon:)

   Toivotaan, että saadaan villapallo pian kuntoon ja takaisin lenkkipolulle kurvailemaan!

   Poista
 11. Voi että! Voimia sinulle ja tietysti femmalle! Onko fiilis ollut ihmeissään kun femma on ollut kipeenä? Jaksamisia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Fiilis on ollut ihmeissään kun leikkikaveri sairastaa, yrittää kauheasti hoitaa potilasta:(

   Poista
 12. Voi Femma-raasua :( On se kyllä hirveää kun oma koira voi kurjasti, meilläkin Pomo on sairastellut kesästä asti, nyt se on tosin juuri tullut parempaan kuntoon. Paranemisia!

  http://empsukanblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kurjaa, tulee niin avuton olo kun ei tiedä, miten auttaa:(
   Tsemppiä myös sinne, että Pomo pysyisi hyvässä kunnossa!

   Poista
 13. Tsemppiä teille! Harmittaa todella paljon, että Femma joutuu nyt näin sairastelemaan. Paranemisia Femmalle! Tuntuu nyt aivan samalta, kuin silloin kun oma villakoirani jätti tassunjälkensä sydämmeeni ja nukkui pois, http://punakoira.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   On kyllä kurja, että yksi pieni eläin joutuu näin paljon kipua kestämään:( Ei raukka ole jaksanut leikkiä tai käydä lenkillä...saatikaan päästä rälläämään agiradalle, mitä Femma rakastaa.

   Myöhäiset osanotot sinne!

   Poista
 14. Voi että, tämmöisiä postauksia on ollut nyt blogeissa surullisen paljon :(
  Toivottavasti Femma on parempaan päin, jaksamisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kurjaa, että koirien terveys on huonossa tilanteessa:(
   Kiitos!

   Poista
 15. Meikä on myöhäisessä mutta hirmusti tsemppiä ja pikaisia paranemisia Femmalle! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ethän sä kovin myöhässä ole, kun tilanne viellä jatkuu:(

   Poista
 16. Eikä, kyllä Femmaa nyt koetellaan :'( Paranemisia! Toivottavasti tauti helpottaisi pian

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!