lauantai 4. tammikuuta 2014

Kuono kohti uusia haasteita

Heippa taas lukijoille!

Meillä meni heti vuoden alussa kannettavan näyttö halki, joten postauksista on ollut luonnollisesti taukoa. Tällähetkellä käytän telkkaria tietokoneen näyttönä ja tästä syystä kirjoittaminen on harvinaisen vaikeaa, pahoittelut jo etukäteen mahdollisista kirjoitusvirheistä!
Kuvia en myöskään saa nyt koneelle, joten laitan vanhoja kuvia mukaan, jotta ei ihan pelkkää tekstiä olisi koko postaus;) 

 photo IMG_0327_zpsd986ed13.jpg

Ensin voisin kertoa, että olin itse risteilyllä torstai-perjantain ja koirat olivat luonnolliesti hoidossa. En saanut tytöille samaa hoitopaikkaa, joten ne menivät eripaikkoihin hoitoon, Siru ja Femma toiseen ja Fiilis toiseen. Tämä olikin Fiiliken ensimmäinen yö erossa mammasta, vielä täysin vieraassa paikassa ja ilman Femmaa. Onneksi sentään talossa oli tuttuja ihmisiä!
Hienosti oli Fiilis selvinnyt ja tehnyt tuttavuutta perheen koirien kanssa. Reipas hömppä!

 photo IMG_0413_zps24378f89.jpg

Eilen aloitettiin Fiiliksen kanssa uusi laji, pallopaimennus. Jos laji ei ole ennestään tuttu, niin tässä pieni tietopaketti.

Pallopaimennuksen ideana on se, että koira kuljettaa 8 jumppapalloa omistajan ohjaamana maaliin.
Yleisemmin ohjaaja lähettää koiran pallon taakse ja pyytää sen ohjaamaan itsensä luokse/maaliin.
Koira ei saa purra palloa, vaan sitä saa kuljettaa ohjaten päällä, kuonolla tai rinnalla.
 Pallopaimennuksessa on sovellettu erillaisia elementtejä paimennuksesta. Pallot voivat olla eri kokoisia ja värisiä ja omistaja "päättää" missä järjestyksessä pallot kuljetetaan maaliin. Peli päättyy kun kaikki pallot ovat kuljetettu maaliin ja koira menee makamaan maalin eteen.
Pallopaimennusta kuvaillaan erityisesti paimenkoirille sopivaksi harrastukseksi, mutta myös muunkin rotuiset koirat voivat sitä harrastaa. 

Lajista kiinnostuin jo jonkin aikaa sitten, mutta en löytänyt sopivia kursseja, joten ajatus aloittamisesta jäi. Viikko sitten etsin rally-toko kursseja, mutta löysinkin sattumalta pallopaimennuksen alkeiskurssin. Päätin kysyä, että saako pentu osallistua ja myöntävän vastauksen saatuani ilmoitin meidät mukaan.

Lähdin ensimmäisiin treeneihin suoraan laivalta, käytiin vaan hakemassa Fiilis hoitopaikasta mukaan. Voin kertoa, että kaksi yötä putkeen valvonut omistaja ja ylikierroksilla käyvä paimenpenska ei oikein sovi yhteen...:D

 photo IMG_0155_zps58e84cc6.jpg

Fiiliksen keskittyminen oli aikaajoin suht surkeaa, sitä kun hieman jännitti uusi paikka. Uskon, että seuraavalla kerralla neiti on jo paljon rauhallisempi.
Meidän lisäksi kurssilla on vain kaksi koirakkoa, yksi australianpaimenkoira ja pieni terrierisekoitus. Ryhmä on mukavan kokoinen, pienissä ryhmissä saa paljon enemmän treenamisaikaa.
  photo IMG_0417_zps54212720.jpg

Ensimmäisellä kerralla juteltiin lajista ja kurssin tavoitteista sekä harjoiteltiin naksun kanssa koskettamista käteen ja erilaisiin alustoihin. Fiiliksen kanssa ei ihan päästy vielä siihen mihin muut, mutta varmasti otetaan kiinni kaverit pian. Onneksi kumppanina on nopeasti oppiva koira!
Treenatessa Fiilis ihan tosiaan yritti, vaikka hieman haahuilua tulikin. Pennulta tämä kuitenkin sallittakoot, kaikki kun on vielä niin uutta ja jännittävää.

Treenien jälkeen meillä oli hyvin väsynyt paimen, ilta nukuttiin sikeästi sohvalla. Innolla odotetaan jatkoa, että millainen pallopaimen Fiiliksestä kuoriutuu!;)

8 kommenttia:

 1. Ihana fiilis! Harmi vaan ettei pikkuvillasta tullu kuvia no odotetaan ens postauksee! Mutta mä tykkään niin kauheesti tosta ekasta kuvasta! T. Roosa ja Vili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Eiköhän pikkuvilla seuraavassa postauksessa seikkaile, mikäli saadaan kone kuntoon!

   Poista
 2. Kuulostaapas mielenkiintoiselta tuo pallopaimennus, juuri sellaiselta mikä Yemiäkin voisi todella kiinnostaa. Piti heti mennä kyttäilemään, josko täälläpäin järkättäisi tuota! Ainakin paikka missä tokoa ollaan käyty treenailemassa, siellä hallissa on jumppapalloja.. Nyt en vain kyllä tuota löytänyt kursseista, mutta pitää kysellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että löydätte kurssin!:) Laji on kyllä hauska:))

   Poista
 3. Lisäääää heeeeetiiii pliiiiiiiiissssss en enää jaksa oottaaa! :-D mä melkeen jo unohdin käydä täällä ajattelin että olisit jo kirjottanu mut nähyävästi et ole :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän huomenna kirjoitella, Femma on ollut tosi kipeä, joten blogille ei ole ollut aikaa:(

   Poista
  2. Eikä! Inhottava juttu että pikkuvilla ln alkanut sairastaan :-( voimia koko perheelle!Femmalle iso kasa voimia :-)

   Poista
  3. Kiitos! Ehkä se tästä alkaa paranemaan...:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!