torstai 23. tammikuuta 2014

Luvanneet on rakastaa he täällä toinen toistaan, vaikka polku pimeyteen joskus kuljettaa

Luvanneet on rakastaa,
 he täällä toinen toistaan, 
vaikka polku pimeyteen joskus kuljettaa, 
silti vielä loistaa usko tiehen yhteiseen..

Riittäisikö täällä pettävällä jäällä, 
yksi jonka kanssa, 
ei yksinäinen oo 
riittääkö se täällä, pettävällä jäällä? Heippa taas! 

On aika kirjoitella hieman kuulumisia, yritän saada tähän postaukseen mahdutettua kaikkien kolmen koiran kuulumiset, niin hyvässä kuin huonossa.
 photo IMG_0129_zps79b68f02.jpg

Ensin voisin kertoa, että mitä pikkuvillalle kuuluu. Ikäväkyllä en voi viellä kehua Femman kuntoa. 
Pikkuvillalle ei meinaa maistua ruoka, ei sitten ollenkaan. Se haistelee ruokaa, ottaa sitä suuhun ja sylkee pois. En ymmärrä! 
Olen joutunut pakkosyöttämään Femmmaa, jotta se saisi edes vähän ravintoa. Eihän se mukavaa hommaa ole, mutta uskon, että se auttaa. Ruoka on onneksi pysynyt sisällä, nyt se vaan pitää saada menemään sinne sisään.

  photo IMG_0478_zps1ddf4bb1.jpg photo IMG_0254_zpsa5584f9b.jpg

Femma on ollut vielläkin apaattinen, ei yhtään oma itsensä. Se oikeastaan vaan makoilee sohvalla, ei touhuile leluilla tai Fiiliksen kanssa. Tänään kuitenkin Femma tuli näyttämään minulle lelua häntä kauheasti vispaten. Se on mahtava edistys, sillä rakas hiirilelukaan ei ole Femmaa kipeänä kiinnostanut. Ehkä tästä mennään parempaan suuntaan?

Hirveä huoli minulla on viellä pikkuvillasta, mutta jotenkin uskon (tai haluan uskoa), että tämä tilanne on ohimenevää. En vaan voi uskoa, että tämä olisi jokapäiväistä. Haluan rakkaan villin villakoiran takaisin, kiitos!

Kesämuistoja ja villi villakoira <3

Sitten vähän iloisempiin uutisiin, nimittäin Fiilis on ollut varsin aktiivinen viimeiset pariviikkoa treenien osalta. Hienosti paimen on jaksanut treenailla!

Viimeviikon maanantaina (13.1) meillä oli agitreenit. Treenithän on Femman, mutta kun pikkuvilla sairastaa, niin saa paimenlapsi sitä tuurailla. Muut menivät rataa (jota olisi ollut mahtava testata Femman kanssa!), mutta me Fiiliksen kanssa harjoiteltiin ihan muuta.

Ensin otettiin hyppyjä, ilman rimoja. Fiilis tajusi nopeasti idean ja meni kahden "hypyn" suoraa hienosti. Fiilis irtoaa jo nyt varsin mallikkaasti. Kunhan se kontrolli säilyisi myös pitkän välimatkan päässä!
Seuraavaksi otettiin putkea ja siitäkös penska innostui! Se nimittäin putken jälkeen päättikin juosta radan muutkin putket. Kun kaikki putken oli suoritettu, kipitti Fiilis tyytyväisenä mamman luokse, ilmeisesti kehuja odotellen. Putkihullu?
Lopetettiin putkien harjoitteleminen pariin onnistuneeseen (=hallittuun) suoritukseen.

 photo IMG_1141_zpsa88ec246.jpg 

Lopuksi otettiin esteen kiertämistä suuntaan ja toiseen. Ensin meni hyvin, mutta pian katsomossa haukkui koira ja Fiiliksen keskittyminen katosi tuhkatuuleen. Olihan pikkusiili jo tässävaiheessa väsynyt ja siksi en ihmettele, että keskittyminen oli hieman poissa. Hallissa kun oli kivoja uusia tuttavuuksia ja paljon tutkittavaa, kuka silloin jaksaa treenata?!

Saatiin kotiläksyjä, jota ahkerasti suoritettiin pitkin viikkoa. Harjoiteltiin myös pallopaimennuksen kotiläksyjä, joten Fiiliksen aivoparat olivat kovilla koko viikon!

Perjantaina (17.1) meillä oli jälleen pallopaimennustreenit. Aluksi meille ilmoitettiin, että kurssille on tullut kaksi uutta koirakkoa. Tämä tietysti harmitti, sillä treeniaika lyheni huomattavasti, kun uusille jäsenille selitettiin ja opetettiin kaikki alusta. Emme päässeet Fiiliksen kanssa siirtymään uuden asian (pallon kiertämisen ja sen taakse pysähtymisen) pariin vaan jouduttiin vielläkin treenaamaan koskettamista. Fiiliksen ajatukset olivat vähän muualla, mitä en ihmettele, sillä itseänikin kyllästytti harjoitella koskettamista kolmatta kertaa peräkkäin...

 photo IMG_0183_zps66d4be91.jpg

Hieman paha maku suuhun tuli myös siitä, että saan kuulla paljon siitä, että Fiiliksessä on huimat 12,5% malikkaa. Siitä kuulemma tulee hyvin ärhäkkä ja terävä, mikä on tosi kumma ennustus, sillä omaan ja monen muun silmään Fiiliksessä ei pientä särmää lukuunottamatta ole mitään ärhäkkää tai yliterävää. En vaan voi uskoa, että pikkusiilistä tulisi agressiivinen, se kun on jo nyt varsinainen sosiaalipaimen. Ilmeisesti pari prosenttia malia tekee koirasta tappajan, kiva:D


 photo IMG_0204_zps0c79d209.jpg 

Tänä maanantaina (20.1) oli taas agitreenit, jälleen lähdettiin Fiiliksen kanssa matkaan. Tästä treenikerrasta voi olla ihan supertyytyväinen. Omistan niin hienon koiranalun!


 photo IMG_0104_zps59c25e2a.jpg 

Aiheena tälläkertaa oli niiston, sokkarin ja renkaan vahvistusta. Niistot ja sokkarit sopivat meille kuin nenä päähän, rengas taas jätettin suosiolla treenaamatta.

Ensin tehtiin niistoa kahdella hypyllä ilman rimoja. Fiilis tajusi heti ensimmäisellä kerralla idean ja oli innoissaan kun pääsi juoksemaan ja käyttämään aivojansa. Paimenlapsi pysyi myös hienosti koko tehtävän ajan kuulolla, kun ei tehty mitään, istui Fiilis hienosti viereeni.

 photo IMG_1117_zps03308131.jpg 

Seuraavaksi otettiin sokkaria hyppy-putki-hyppy pätkällä ja se meni myös hyvin. Fiilis alkoi hieman väsyä, joten jätettiin tämäkin onnistuneeseen kertaan. Joskus meinaa ihan unohtaa, että Fiilis on viellä pentu ja sen jaksamisen ei ole aikuisen koiran tasolla. Se kun on jo niin näppärä!

 photo IMG_0299_zpsaeb76294.jpg  

Sirulle kuuluu myös hyvää. Neiti viettää mukavaa kotikoiran elämää, välillä ulkona pyörien, välillä taas peitonalla torkkuen. Kylmyys on tuottanut päänvaivaa, sillä Siru on hyvin kylmäarka. Siksi Sirppu on usein halunnut jäädä Femman kanssa löhöämään kun olen lähtenyt reippailemaan Fiiliksen kanssa.
Sirun kanssa tavoite on, että se oppii menemään maahan tämän talven aikana. Tämä saattaa kuulostaa naurettavan helpolta asialta, mutta niin ei ole. Sirua kun ei oikein saa motivoitua mitenkään ja se myös herkkänä koirana ei kauheasti maahan halua mennä makaamaan. Siellähän voisi olla likaista tai kylmää, hyyi! Nyt Siru on parikertaa mennyt maahan käskystä, mutta se ei vielläkään tajua ideaa. Tai sitten se on niin fiksu, että osaa esittää tyhmää;)

 photo IMG_0149_zps7d35ffc1.jpg

Pakko viellä loppukevennykseksi kertoa, että mitä rotuja Fiiliksessä on veikattu olevan. Yleisin veikkaus on puhdas bordercollie, eikä ihmekkään. Sitten arvauksia on ollut mm. dobermanni(?!), vinttikoira(whippet), saksanpaimenkoira, sk collie, pk collie, australianpaimenkoira, suomenlapinkoira, japaninpystykorva(?!), sheltti, basenji, karjalankarhukoira, tolleri, kultsu, saksanseisoja, flätti ja viimeisenä mäyräkoira! 

Hassua, että Fiiliksessä nähdään jotain sellaista rotua, mitä en itse voisi kuvitellakkaan, että siinä sitä olisi..:D
 

19 kommenttia:

 1. No teillä on riittänyt hommaa :D Ensimmäiseksi paranemisia Femmalle, toivottavasti nyt menisi tuollainen ohi mahdollisimman nopeasti :/ Ei varmasti koirallekaan mukavaa. Juoko se kuitenkin?

  Fiiliksestä oottekin saanut mielenkiintoisia kommentteja :D Tuikussahan on neljäsosa ajokoiraa (koira joka ei kiinny ihmiseen, vaan ajaa ja tappaa kaikkea liikkuvaa) ja suhtauduin siihen vähän varauksella, kun koira ostettiin. Olin melko varma, että se tulisi jossain kohtaa karkailemaan enemmänkin, mutta ei. Kyllähän se jäniksen perään juoksee, mutta huutamalla tulee takaisin. Nyt se on ollut meillä sisällä ja valvottuna antaa kanienkin olla rauhassa. Vallan mainio piski, tuskinpa siis joku kahdeksasosa belggaria vaikuttaa haitallisesti :D Harhaluuloja...

  Mielenkiintoisia muitakin rotuja veikattu Fiiliksestä :D Ilmeisesti fbeessä iso osa? Siellä veikkailtiin Tuikun oikeiden rotujen lisäksi erilaisia paimenia, tanskandoggia, belggaria ja jämttiä Tuikkuun :D belggaria kyllä eniten ihmettelin...

  Ja sitten vielä jatkuu kommentti... Teidän Siru on kuin Klaara :D Ei sitä saa motivoitua oikein mihinkään, meidän ainoa tavoite tälle vuodelle on varmaan ihan peruskäskyt ja jos se oppisi jäljestämään. Mun täytyisi saada se itselle pidemmiksi pätkiksi, jotta sen saisi ehdollistettua johonkin.

  Mutta jeps, tsemppii ja paranemisia teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep on ollut touhua ihan tarpeeksi:D

   Se on kyllä jännä, että miten tiettyihin rotuihin mielletään tietyt stereotypiat. Koiratkin on kuitenkin yksilöitä. Hassua se on kuulla, että oma koira omaa ärhäkän luonteen, vaikka se onkin sellainen pehmo:D

   Joo fbstä on iso osa veikkauksista saatu, mutta mm. dobberi, vinttari, saksanpaimenkoira, sheltti, sakemanni ja basenji on veikattu lenkkipolun varrella...Vain pari on osannut arvata belgin ja vaan toinen arvasi muunnoksenkin oikein.

   Sirussa ja Klaarassa on jo ulkonöältä jotain samaa, olemuksessa kenties. Hassua, että meillä Sirun kanssa on paaaljon pienemmät tavoitteet kun Fiiliksen kanssa, se kun vasta on pentu. Niinhän se on, koirat on yksilöitä:)

   Ja Femma kiittää tsempeistä!

   Poista
 2. En muista olenko kommentoinut täällä aikaisemmin, mutta ihanat koirat sinulla ja kuvat ovat aina hyväntuulisia :) Kiva lukea myös teidän treeneistä!

  Voi ei näitä villakoirien vatsavaivoja :/ Meilläkin kärsitään niistä tällä hetkellä, kaikki on vielä yhtä suurta kysymysmerkkiä mistä vatsavaivat johtuvat. Pikaista toipumista Femmalle <3

  Fiilis on ihan työlinjaisen bortsun näköinen <3 Ja ihan typerää tuollaiset malikka kommentit :o Toisaalta voit kääntää sen positiiviseksi, malikat on tosi fiksuja ja sopivat todella hyvin harrastuskoiriksi ja hei ne malikat keitä mä tunnen ovat kaikkea muuta kuin ärhäköitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! Kommentit piristää päivää aina mukavasti:)

   Kurjaa se on, että villiksillä näitä masuongelmia lötyyy:( Tsemppiä myös sinne!<3

   Fiilis on kyllä ihan bortsumainen ulkonäöltä, luonteessa löytyy kyllä paljon aussieta bcn lisäksi:)
   Löytyyhän malikoista niitä tappajia, niinkuin varmaan lähes jokaisesta rodusta. Saahan villakoirastakin tehtyä hirveän tappokoneen jos niin haluaa...:D Kurja silti kuulla tälläisiä kommentteja Fiiliksestä, ne kun h'iritsee treenaamista, vaikka kuinka yrittää olla kuuntelematta...

   Poista
 3. Voivoi, paranemisia Femmalle, toivottavasti piristyy pikkunen. :( Minkälaista toi pallon paimennus on? Bea varmasti haluais vaan syödä ton koripallon... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   "Pallopaimennuksen ideana on se, että koira kuljettaa 8 jumppapalloa omistajan ohjaamana maaliin.
   Yleisemmin ohjaaja lähettää koiran pallon taakse ja pyytää sen ohjaamaan itsensä luokse/maaliin.
   Koira ei saa purra palloa, vaan sitä saa kuljettaa ohjaten päällä, kuonolla tai rinnalla.
   Pallopaimennuksessa on sovellettu erillaisia elementtejä paimennuksesta. Pallot voivat olla eri kokoisia ja värisiä ja omistaja "päättää" missä järjestyksessä pallot kuljetetaan maaliin. Peli päättyy kun kaikki pallot ovat kuljetettu maaliin ja koira menee makamaan maalin eteen.
   Pallopaimennusta kuvaillaan erityisesti paimenkoirille sopivaksi harrastukseksi, mutta myös muunkin rotuiset koirat voivat sitä harrastaa. "

   Pallopaimennus on kyllä ollut tähänmennessä hauskaa, tosin ollaan vasta päästy treenaamaan perusteita, varmanaan muuttuu viellä kivemmaksi kun päästään tositoimiin;) Fiilis ei kummakyllä ole treeneissä palloa pureskellut, vaikka kotona jalkapallot on saanut kyytiä:´)

   Poista
 4. Onneksi Femma on jo paranemaan päin :)

  Fiiliksestä varmasti tulee kunnon agility ja paimennus koira :) Mekin eilen menimme niistoa ja sokkaria Mimmin kanssa. Tosin ilman rimoja, emmekä menneet rengasta koska Mimmillä on takapää todella jumissa (suurin syy lienee kylmyys), eikä se ole 2vk hypännyt eteisen penkille, minne aina innoissaan hyppää lenkille lähtiessä odottamaan ja kun tulemme kotiin tervehtimään. Onneksi Piia kertoi hyvän hierojan yhteystiedot, joten tänään pitääkin varata aikaa. Mimmi kuitenkin innostui kuukauden tauon jälkeen, mutta oli sekin ihmeissään kun mentiin vaan aitojen välistä, eikä tietty irronnut yhtä hyvin. Ohjaukset olivatkin mun bravuureja ja naureskeltiin, kun menen sokkarin ku pitäis valssata :D Mutta ainakin saatiin muistuteltua ohjauksia, itsellä kun oli väsynyt fiilis niin hyvä vaan kun oli helppoja juttuja.

  Voin uskoa, miten Sirua paleltaa. Sillä kun on niin hento turkki. Mimmilläkin on kylmä takista huolimatta, varsinkin tassuilla. Tossuja ollaan harkittu, tiedä sit suostuisiko kävelemään niillä :D Ja varmasti vaikeaa opettaa uusia juttuja, kerta motivaatiota ei löydy. Mimmi kun oppii nopeasti uusia temppuja, kun se motivoituu helposti. Tosin koskaan se ei ole leluista motivoitunut, muutenkin kun leikkii todella harvoin, varsinkin nyt kun ikää on tullut enemmän.

  Tulipas taas romaani :D Jotenkin tuntuu, etten osaa ilmaista asioita lyhyesti vaan tulee melkein blogitekstin mitalla tekstiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, no pitkät kommentit on parhaita!;)

   Toivotaan, että Mimminkin jumit alkaa helpottamaan!:) Kurjaa kun koirat ei ole täysissä voimissa...

   Poista
 5. Niin :) Mutta onneksi ainakin jumit ovat hoidettavissa, eikä tarvitse sen takia lopettaa rakasta harrastusta (: Tänään kun testasin hyppääkö Mimmi jalan yli, niin kyllä se sentään hyppäsi mutta ei juurikaan käyttänyt takapäätä, vaan etupään voimin hyppäsi. Tunsin oikein, miten varsinkin vasen puoli on todella kireä. Lihakset ovat saattaneet olla jo pidemmän aikaa hieman jumissa, mutta kylmien ilmojen takia ovat menneet enemmän jumiin. Mimmillä kun on tapana kävellä kyyryssä, kuten ihmisillä että olisi lämpimämpi

  VastaaPoista
 6. Paranemisia femmalle! iloa perheeseen! Ja ttoivottavasti saat villin villakoirasi takaisin! ♥♥ t. Roosa ja Vili

  VastaaPoista
 7. Meillä viikko sitten villiksellä todettiin suolistotulehdus ja kuivakin se oli, kun ei juonut.
  Lääkäri ehdotti ruuaksi keitettyä seitiä. Laitoin hieman merisuolaa mukaan ja keitin ja ai, että se on maistunut riisin kera koirallemme. En olisi itse koskaan hoksinut tuota seitiä. Nyt ruoka maistuu ja älyää jo juodakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kanssa ollaan riisiä ja seitä syötetty, ongelma vaan piilee siinä, että Femma vihaa riisiä. Terveenekään se ei mene.. Sei taas maistuu satunnaisesti:)

   Poista
 8. Anteeksi kauheasti! Mutta kun tää mun muisti ei oo a luokkaa niin en muista sun kanien ja rottien blogin nimeä! Jos/Kunpa viitsisit laittaa sen tänne? kiituuuusss :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtipapanat / http://vauhtipapanat.blogspot.fi
   :)

   Poista
 9. Milloin tulee lisää?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän viikonloppuna käydä valokuvaamassa ja kirjoitella tänne:)

   Poista
 10. Siitä on jo yli viikko! Kun kirjoitit T-T

  T. Väsynyt odottaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut aivan hirrmuinen kiire opiskelun, Femman sairastelun ja töiden kanssa, siksi en ole kerennyt paljon koneella istua:( Yritän viikonloppuna saada postausta aikaiseksi, malttia!;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!