sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ja vain tähtitaivas on meidän rajana

Heippa taas!

Meillä on ollut varsin kiireinen viikko, tai noh, ainakin koirien omistajalla. On ollut kauheasti häslinkiä koulussa ja kotona, joten paljoa ei ole koneen ääressä kerennyt istua. Kamerakin on päässyt ulkoilemaan vaan Fiilisten treenien aikaan, muuten sekin on saanut lomailla. Hirveä hinku on ollut koko viikon päästä kunnolla valokuvaamaan, mutta kun ei ole ollut edes iltaisin valoisaa, niin minkäs teet.
 photo IMG_0516_zps941a84b2.jpg 

Femma on voinut paljon paremmin. Viimeisen kerran se on oksentanut maanantaina ja sitä ennen viimeviikon lauantaina. Ruokaa joutuu vielläkin vähän pakkosyöttää, kun ei tunnu maistuvan. Parisen kertaa pikkuvilla on syönyt reippaasti kupin tyhjäksi ilman pakotusta, silloin se on saanut hirmuisen kehumistulvan!

Femma on ollut paljon pirteämpi ja elämäniloisempi, mikä on mahtavaa. Ikäväkyllä jaksaminen pikkuvillalla on vielläkin nolla, se väsyy pienemmistäkin touhuista. Eihän se ihmekkään ole, kun neiti on kolmisen viikkoa ollut "vuodelevossa".
Harmittaa se myös, että Femma on menettänyt kaikki vähäiset massansa. 
En tiedä, että paljon Femma on kokonaisuudessaan laihtunut, mutta veikkaan luvun huitelevan reilussa kilossa. Se on tosi paljon muutenkin alipainoiselle koiralle, nyt Femma on sitten reeeilusti alipainoinen.
Pikkuhiljaa Femman kuntouduttua lähdetään keräämään massaa takaisin ja vasta kun lihaksetkin on paremmassa kunnossa, niin pääsee villapallo agilityn pariin:)

Kun Femma on ollut kipeä, en ole halunnut rasittaa sitä trimmauksella. Mahasta ja kyljistä en edes ole uskaltanut selvittää takkuja, kun masuparka on muutenkin ollut kosketusarka.
Sen takia pikkuvilla on hieman päässyt takkuiseen ja sotkuiseen kuntoon. Perjantaina sitten otettiin tehtäväksi Femman trimmaaminen, kun villis oli vähän paremmassa kunnossa.
Hirveästi karvaa lähti ja alta paljastui hoikka pikkutyttö. Nyt neiti näyttää vielläkin laihemmalta, mutta pakko se oli silti trimmata. 

Alla ennen kuvat;
 photo IMG_0006_zps3ea1d181.jpg photo IMG_0009_zpsb471dd43.jpg  
 photo IMG_0012_zpsb22c44d3.jpg
Perjantain karvasaldo, kuinka paljon karvaa voi kadota yhdestä pikkukoirasta:D

Operaatio jäi kesken joten sitä jatkettiin lauantaina. Jälkeen kuvat unohtui napata, mutta laitan ne myöhemmin!

Voin paljastaa, että minulla ja pikkuvillalla on pieni prjojekti menossa, joka tuo hieman uusia tuulia bloginkin puolelle. Siitä tosin lisää myöhemmin:)

Sitten Fiiliksen kuulumisiin. Maanantaina 27.1 oli meillä taas agitreenit. Tälläkertaa aiheena oli niiston, takaakierron ja sokkarin vahvistamista. Eli jälleen treenit oli kuin meille tehtyjä.
Fiilis tajusi ideat jälleen nopeasti ja työskenteli reippaasti. Tälläkertaa huomio ei herpaantunut kertaakaan, mikä on ihan mahtava saavutus! Alkuun kun puolet treeneistä meni siihen, että yritin saada Fiiliksen kuulolle ja itseni kiinnostavammaksi kuin esimerkiksi maton maistelu ja toisien koirien kyttäilyn. Pikkuhiljaa alkaa oikeat napit löytymään, eiköhän tosta viellä kelpo harrastuskaveri tule:)

 photo IMG_0204_zpse3769580.jpg
Fiilis 7kk!
  photo IMG_0406_zps2f3e92bf.jpg photo IMG_0426_zps1b50cebe.jpg photo IMG_0399_zps822f11bd.jpg photo IMG_0467_zpsf20de8b7.jpg

Perjantaina meillä olikin pallopaimennuksen alkeiskurssin viimeinen kerta. Kehumisbuumi jatkuu, sillä Fiilis keskittyi ihan eritavalla kuin yhdessäkään aiemmassa paimennustreeneissä.
Niin hieno pikkupaimen<3

  photo IMG_0179_zps3716e668.jpg photo IMG_0073_zpsc835cc99.jpg

Treeneissä harjoiteltiin koskettamista sekä uutena asiana pallon kiertoa ja sen taakse pysähtymistä.
Ideana on se, että koira pysähtyy pallon taakse rintamasuunta omistajaa päin, joka taas seisoo pallon toisella puolella. Näin koiralle on helppo antaa käskyjä.

 photo IMG_0111_zps90febaf9.jpg photo IMG_0088_zps322b2dee.jpg photo IMG_0208_zps95ae3ad0.jpg 

Meillä oli avustaja kiertämisessä ja Fiilis tajusi parin kerran jälkeen homman hienosti.
Innolla odottelen jatkokurssia! Siihen mennessä treenaillaan kotona näitä opittuja asioita, ihan mahtavaa:)

Sitten vielä ihana kirppislöytö! Löysin Fiilikselle käyttämättömän toppamanttelin ja onneksi se sopi neidille hyvin! Takista saa myös vetoketjulla pois hupun ja hihat, jos ne alkavat häiritä.

  photo IMG_0212_zps3cb5fb34.jpg photo IMG_0215_zpsc939ccab.jpg 

Tähän postaukseen piti tulla myös gopro video sekä kasa kuvia meidän lenkiltä, mutta en jaksanut kerennyt editoida kuvia, joten ne ilmestyvät vasta seuraaviin postauksiin. Ja eihän kukaan olisi jaksanut lukea postausta loppuun, jos olisin tähän viellä lisää selittänyt. Joten palaillaan!

14 kommenttia:

 1. Fiilis on kehittynyt hienosti. Alkaa muistuttamaan jo aikuista:0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, alkaa etujalat jo saamaan kiinni takajalkoja:D Henkisesti Fiilis on ihan penska ja sellainen se viellä saa ollakkin❤️

   Poista
 2. Ihana juttu että femma on parempaan päin! Laihuus taas on kurjempi juttu :(

  Joo ja munkin mielestä fiilis alkaa jo muistuttamaan aikuista.

  Milloinhan saat kehiin temppu postausta? ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että lähtee helpottamaan!

   Hmm temppuvideosta en tiedä, kun Femma ei ole jaksanut tehä temppuja ja Fiilikselle en ole kerennyt opettaa kun on peruskäskyt viellä projektina. Voisin kokeilla pian Femman kanssa jos se jaksaisi:)

   Haluatko siis temppujen opetusvideoita vai videota tempuista, mitä koirat osaa?:)

   Poista
  2. Opetus videoita ja sitten lopussa olis kuvaa kun femma fiilis tekee sen

   Poista
 3. Ohhoh, en tunnistanut Femmaa olleenkaan tosta ennen-naaakuvasta! Luulin että se on joku toinen :D
  Ja Fiilis tosiaan näyttää jo aika aikuiselta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, Femmalla harvoin noin pitkät partakarvat on...:D Ei ihme ettei sitä tunnista siis;) Se näyttää ihan nallelta!

   Poista
 4. Ihana mantteli! Kuinka hyviä löytäjä voi tehdäkkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tämäkin ihanuus löytyi sattumalta, viellä halvalla!:)

   Poista
 5. Mimmilläkin pikkasen kasvanut partakarvat ja muutenkin koko turkki on ihan ylipitkä ja takussa. Onneksi Mimmi pääsee lauantaina pesulle ja trimmiin :) Viimeksi kun ennen joulua pestiin niin alkaa olla jo aika likainen :D Harvoin yli kuukautta on pesuväli..

  Kuten muutkin ovat todenneet, Fiilis tosiaan näyttää jo aikuiselta. Siitä saa varmasti oivan harrastuskaverin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villikset muuttuu ulkönäöltä paljon kun niitä ei ole trimmattu hetkeen:D

   Varmasti tulee kiva harrastuskaveri, tänäänkin agilityssä veteli näppärästi pientä radanpätkää:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!