torstai 13. helmikuuta 2014

Jos olet koirasi mielestä maailman paras ihminen, älä hanki toista mielipidettä


 photo IMG_0094_zps7837aed6.jpg 

Linnut laulavat, lumet sulavat ja ilma on ihanan lämmintä. Tähänkö meidän talvi loppui, keskellä helmikuuta? Sinänsä pitäisin aikaisesta keväästä, mutta toisaalta harmittaisi kun jääkausi loppuisi näin lyhyeen. Järven jäällä kun on ihan mahtavaa lenkittää koiria, paljon tilaa juosta ja harvoin muita osuu samalla reitille.

 photo IMG_0532_zpsde02f831.jpg photo IMG_0286_zps0840ed5f.jpg 

Viimeksi jäällä olimme uuden koiratuttavuuden kera. Sää ei oikein meitä suosinut, sillä jäällä oli märkää ja hieman kylmää, joten koiratkaan ei oikein innostunut juoksemaan. Fiilistä selvästi hieman jännitti juosta jäällä, sen pinta kun oli hirmuisen liukas vesikerroksen ansiosta.

 photo IMG_0242_zps93604ab5.jpg photo IMG_0044_zpsd0071249.jpg  

 photo IMG_0065_zpsa8c4ce3b.jpg
Liuakas jää ja jännittävä paimen
Myöhemmin suunnattiin kohtaan, jossa jää oli aurattu luistelua varten. Fiilis osallistui innoissaan jääkiekon pelaamiseen (tai sen häiritsemiseen). Kiekkoja kun on niin kiva napata pelistä ja hieman maistaa niitä hampailla. Teki Fiilis jotain hyödyllistäkin pelissä, se haki kiltisti kiekkoja, jotka menivät hieman pidemmälle.

  photo IMG_0453_zps77ed5cfd.jpg photo IMG_0393_zps232c8a25.jpg 
Pikkupaimen löysi myös avannon, johon se työsi onnessaan päänsä. Veden kylmyys taisi yllättää paimenen, sillä sen ilme oli aika järkyttynyt kun se sai päänsä avannosta ulos. Hölmö eläin!

 photo IMG_0439_zpsd6a7bd60.jpg
Hönttipaimen 7kk 2vk, niin iso jo, niiff!

  photo IMG_0438_zps76cbb731.jpg photo IMG_0227_zps2d5c7345.jpg 
Nyt voin ilokseni kertoa, että pikkuvilla on taas päässyt rakastamansa asian pariin, eli agilityn. Olimme tälläviikolla ensimmäisissä treeneissä melkeimpä kahden kuukauden tauon jälkeen.
Aloittelimme Femman kanssa ihan hissukseen, koiraa kuunnellen. Itse kun vähän mietin, että miten pikkuvilla jaksaa. Onneksi kaikki huolet oli ihan turhaa.

 photo IMG_0087_zps61501318.jpg photo IMG_0108_zps4d7e24de.jpg photo IMG_0049_zps9137f2e3.jpg

Voi sitä iloista naamaa kun Femma tajusi, että minne saavuttiin. Voin vaikka vannoa, että pikkuvilla oli silloin maailman onnellisin koira...ja minä varmaan maailman ihanin omistaja, sillä sain osuuteni villapallon kiitoksista. Femman kanssa harjoiteltiin irtoamista. Esteillä Femma irtoaa jo hienosti, mutta putkeen sitä joutuu hieman saattamaan, varsinkin vaikeista kulmista.
Treenit menivät hienosti ja meidän lopetettua, Femma olisi ollut valmis heti uuteen kierrokseen. Neiti sai kuitenkin tyytyä tälläisiin kevyisiin treeneihin, kun ei haluttu rasittaa pikkuvillaa liikaa.

 photo IMG_0036_zps13b1f534.jpg photo IMG_0032_zpsa72d8c73.jpg

Nyt aloitellaan Femman kanssa hiljalleen treeneihin palaamista ja Fiilis saakin jäädä "kotiin kasvamaan". Fiiliksen kanssa ei ole mikään kiire päästä radalla touhuamaan, kotonakin kun voi tehdä hyvää pohjatyötä agilityyn. Katsellaan vakituisia treenejä paimenlapsen kanssa, vasta kun se on hieman kehittyneempi ja vanhempi. Sen aikaa me harjoitellaan pallopaimennusta, rally-tokoa sekä aiemmin mainittua agilityn pohjatyötä.

 photo IMG_0193_zpsa5b2831f.jpg

Meidän neljän koiran lauma alkaa pikkuhiljaa sulautua yhteen ja samalle aaltopituudelle on jo päästy paremmin. Femma ja Fiona on ottanut parikin kertaa yhteen, mutta nyt ilmeisesti välit on selvitetty, sillä riitoja ei ole enään tullut. Itsekkin alan tottua tähän suurempaan laumakokoon, mutta siltikään en kyllä kolmatta koiraa meille ottasi. Siru tietenkin on poikkeus, mutta muuten tänne taloon ei karvakuonoja enempää tarvita:)

 photo IMG_0213_zps6fa43f26.jpg photo IMG_0201_zpsc9b6a921.jpg photo IMG_0157_zpsb165eaf2.jpg photo IMG_0159_zpsb0642f30.jpg

Muuten tänne ei kuulukkaan sen kummalisempaa. Omistajalla on kauhea kiire koulusta valmistumisen sekä tulevaisuuden suunnitelmien vuoksi. Nyt kuitenkin meillä alkoi reilu viikon loma, jolloin heitetään stressit menemään ja touhutaan kaikkea kivaa koirien kera!
Ensiviikolle on myös mahdollista toivoa erikoispostauksia tms. Eikun rohkeasti ehdoittelemaan!:)

19 kommenttia:

 1. Me ei olla päästy vielä kertaakaan jäälle hengailemaan! Silloin kun olisi ollut mahdollisuus (oli ollut hetken aikaa paljon pakkasta) niin oltiin niin kaukana jäästä ettei päästy. Kiva kuulla että Femma voi paremmin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivottavasti tekin pääsette vielä jäälle rälläämään ennen ensitalvea!

   Poista
 2. Tosi ihana postaus!:) Ja kauhia ku Femma näyttää pieneltä ton ison esteen keskellä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh niin näyttääkin, pieni pölypallo:D

   Poista
 3. Kuvaa video jossa selität ja näytät tietokoneella miten teet bannerin :)

  VastaaPoista
 4. tee video Fiiliksen tempuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilis ei vielä pahemmin temppuja osaa, kun harjoitellaan vasta perustaitoja arjessa:) Voin varmaan jonkunnäköistä videota voin kuitenkin yrittää:)!

   Poista
 5. Ihanaa että Femma on jo selättänyt kummalliset vaivansa <3 parempaa jatkoa tälle vuodelle niin Femmalle kuin muullekkin poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivotaan, ettei oudot vaivat enään jatku!:)

   Poista
 6. Ihana kuulla iloisia uutisia ♥
  Ja toosi sööttejä kuvia: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos tässä olisi murehdittu jo koko vuoden edestä ja loppuvuosi menisi ilman ongelmia!:)
   Kiitos!

   Poista
 7. Kiva kuulla että Femma voi jo paremmin :) Ja Fiilis näyttää tuossa 7kk2vko kuvassa ihan tosi aikuiselta jo!
  Pitää yrittää päästä taas lenkkeilemään yhdessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää! Mun pikkupentu taitaa olla fyysisesti kadonnut kokonaan:( Onneksi Fiilis on vielä pentumaisen höntti!
   Niin täytyy, ei olla nähty hurjan pitkään aikaan!!

   Poista
 8. Hyvä, että pikkuvilla on parantunut! Mikäs on muuten tuon videon 'Femma- This is my life' laulajana. Olen kauan ihastellut videota, mutta harmittavasti etsinnän jälkeenkään sen sitä ole löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm en äkkiseltään nimeä muista ja kappale ei näköjään enään koneella ole, mutta yritän selvittää:)

   Poista
  2. Harmin paikka! Ilmoitteleppa, jos sitten löydät kappaleen. :)

   Poista
 9. Ihana toi torvelokuva Femmasta kuono keltaisessa kipposessa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!