perjantai 21. helmikuuta 2014

Ole hetki niinkuin huomista ei olisikaan

Huhhuh tämän viikon piti olla lomaa opiskelusta, mutta sen sijaan ollaankin oltu varsin ahkeria. Voiko lomasta saada lomaa, täällä sitä kaivataan!

 photo IMG_0642_zpsad593c1e.jpg 

Olin vanhemmillani talo- ja koiravahtina maanantaista keskiviikkoon. Fiona ja Siru jäivät mieheni hoitoon, ja molemmat äffät otin mukaan. Minulla oli siis hoidettavana talon, kanien ja rottien lisäksi kuusi koiraa, Alvar, Poupou, Lady, Aurinko, Femma sekä Fiilis. Yllättävän rauhallista meillä meni, helpot hoitokaverit!


Meillä piti tälle viikolle olla viidet lenkkitreffit, mutta kolmet niistä peruuntui. Kaikki sairastumisen takia, itse peruin yhdet ja kaverit yhdet. Kurjaahan se on, että kaikki sairastaa, mutta ollaan lenkkeilty sitten ihan omalla porukalla, jos ei muita kavereita ole päässyt mukaan.

 photo IMG_0299_zps0a1114d3.jpg 

Maantaina meillä oli agility ja kun äitini oli poissa, ohjasin myös Aurinkoa. Molemmilla koirilla meni treenit hienosti, itselläni oli vaan hieman vaikea ohjata Aurinkoista, se kun on ihan erilainen kuin Femma!

Torstaina lähdettiin tallille ja paimenlapsi pääsi ensimmäistä kertaa mukaan näkemään hevosia!
Fiilis alkuun pörisi tarhassa oleville hevosille ja oli aika järkyttyneen oloinen. Vielä enemmän paimenparka säikähti kun vapaana oleva pikkuponi yllätti Fiiliksen tökkäämällä sitä peppuun. Pikkuhiljaa paimen alkoi tottua kauheisiin outoa ääntä pitäviin eläimiin. Silti neiti piti kovasti epäluuloisena silmällä pikkusiskoani, kun hän oli ponin selässä, ihan varmuuden vuoksi, tuumaa Fiilis.

 photo IMG_0482_zpscf577e85.jpg
Fiilis pitää vahtia

  photo IMG_0423_zpsbf6b1995.jpg photo IMG_0557_zps15f0a365.jpg

Tallin jälkeen lähdin itse shoppailemaan ja samaan aikaan veljeni kävi hönttipaimenen ja pikkuvillan kanssa jäällä lenkillä. Koirat siis sai hienosti liikuntaa ja kotona molemmat nukkuivat kerällä patterin edessä, niiden nykyisellä lempipaikalla.


Tänään perjantaina tapasimme taas Rölli-mittelin. Femmahan ei Rölliä ennen ole nähnyt ja pääsikin nyt tutustumaan uuteen kaveriin. Femma ei alkuun oikein riehakkaasta pojasta innostunut ja neiti yrittikin kauheasti mennä väliin komentamaan kun Rölli ja Fiilis painivat.
Ilmeisesti neljäkiloinen pinkkiin takkiin pukeutunut puudeli ei ihan kauheasti Rölliä pelottanut, sillä se ei ottanut pikkuvillaan mitään kontaktia ja jatkoi leikkiä normaalisti.
 Lopulta Femmakin kyllästyi olemaan pikkuvanha tylsimys ja alkoi tuoda minulle lumipaakkuja ja juosta yksinään. Samalle tasolle Fiiliksen ja Röllin kanssa pikkuvilla ei kuitenkaan halunnut alentua, se on niiiiin kasvanut yli typeristä leikeistä;)

  photo IMG_0605_zpsb640eb7d.jpg photo IMG_0680_zpsda876980.jpg photo IMG_0684_zps12abc017.jpg 

Loppuun laitan vielä lukijoiden toivovan videon. Meiltä siis toivottiin temppuvideota, jossa Femma suorittaa ensin tempun ja Fiilis perässä. En oikein sopivaa temppua keksinyt, joten päätin tehdä videon kukkuu/väliin tempusta. Eli videolla Femma suorittaa tempun ensin ja lopussa on pari pätkää Fiiliksestä harjoittelemassa temppua. Nämä olivat Fiiliksen kanssa ensimmäiset harjoitukset tämän tempun parissa. Fiilis ei oikein ole terävin kynä penaalissa näissä temppuharjoitteluissa (kun taas muissa asioissa neiti oppii nopeasti), joten ollan ihan vauvankengissä tämän homman kanssa.
Videolta piti editoida ääniä pois, koska Lady ilmaisi kovaan ääneen mielipiteensä kun toiset sai herkkuja;)
Nyt me harjoitellaan molempien kanssa uutta temppua Petsien temppurinkiä varten, eli kuplien puhaltamista veteen. Molemmat alkaa tajuta homman idean, vaikka Femmaa vähän inhottaakin tunkea nenä veteen. Yritän tästäkin jossainvaiheessa blogin puolelle videota! 

 photo IMG_0693_zps718fc922.jpg photo IMG_0694_zps70b19b87.jpg

8 kommenttia:

 1. Me ollaan Mimmin kanssa opettelemassa peruuttamista :D Tosin vielä pitää avittaa pitämällä kättä vatsan alta tai muuten istahtaa. Tämä onkin vaikein temppu Mimmille, sekun ei meinaa millään pakittaa, tai no pari askelta se ottaa. Välillä on ihan ilman avustustakin edennyt ja olenkin kehunut paljon. Seuraavaksi jos opettaisi häpeämistä, eli pään laittamista tyynyn alle.

  Missä jäällä te oikein lenkkeilette? Itse uskaltauduin tänään tokan kerran jäälle, ja kyllähän Mimmi innostui vähän juoksemaankin kun sai olla vapaana. Vähän aluksi pelotti kun oli ollut plussan puolella, mutta kun näin yhden toisenkin koiran kanssa jäällä niin ajattelin että kai se meitäkin kestää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruuttaminen on yllättävän vaikea temppu!

   Me lenkkeilään Hiidenrannan uimarannan lähellä, tai siitä lähdetään aina:) Hyvin on se jää kestänyt (vaikka itseäni hieman on epäillyttänyt)!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Taisi olla aika kova homma hoitaa montaa koiraa :D ja ihana video! Ja hauska tuo kupla temppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja oli, varsinkin ruokailut oli aika mielenkiintoisia kun piti syöttää koirat monessa osassa...:D

   Poista
 3. Sinut on haastettu! http://laimeeta.blogspot.fi/2014/02/haasteen-orjana.html

  VastaaPoista
 4. Femma on niiiiiin suloinen

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!