sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kun yksin yössä vaeltaa, voi kailtaisensa kohdata


Kun yössä yksin vaeltaa
 Voi kaltaisensa kohdata 
Ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea 

Ei etäisyys, ei vuodetkaan 
Ei mikään meitä erota 
 Kun hetken vain sut pitää saan 
 Ja unohtaa 

 

Femma täytti tänään kaksi vuotta, kaksi kokonaista vuotta! Kaksi vuotta tuntuu ikuisuudelta, jotenkin en osaa edes ajatella elämää ilman pientä villapalloani. Tuo perjantai 13 päivänä syntynyt koira ei ole tuottanut meille epäonnea, päinvastoin. Femma on tuonut meille hirmuisesti onnellisuutta ja mikä tärkeintä, se on opettanut minulle ihanmahdottoman paljon.

 photo IMG_0251_zps51f5fe7d.jpg photo IMG_0036_zps13b1f534.jpg

Niinkuin olen aiemmin kertonut, Femma ei todellakaan ole ollut koira helpoimmasta päästä. Vaikka pikkuvilla on iloinen, nopea oppimaan ja muutenkin mahtava persoona, on siinäkin ne omat ongelmansa, niinkuin kaikissa meissä. Femma on esimerkiksi hyvin tuittupäinen sille päälle sattuessaan ja jos sitä alkaa itseänsä viisi kertaa suurempi koira ärsyttämään, kertoo se sen selvästi.
Tomera pikkuvilla omistaa siis talonkokoisen egon ja nopeatempoisen tempperamentin, jonka ansiosta sitä on välillä vaikea lukea ja käyttäytymistä ennakoida. Tämä tosin tuo meidän elämäämme jännitystä, Femman kanssa liikkuessa ei ole koskaan tylsää!


  photo IMG_0483_zps508a0930.jpg

 photo IMG_0159_zpsb0642f30.jpg photo IMG_0788_zps821f3fd2.jpg

Yksi Femman parhaita puolia on se, että se jaksaa jatkuvasti yllättää minua. Vielä tämän kahden vuoden jälkeenkin neiti tuo uusia puolia itsestään esiin. Femma on myös koira joka osaa "palkita" omistajansa. Jos omistajana onnistun jossain asiassa, niin pikkuvilla antaa siitä kiitosta. Tämä näkyy jo ihan arjessa, Femma kiittää pitkästä lenkistä tuomalla lempilelunsa tai luunsa omistajan syliin ja käpertymällä tyytyväisenä viereen. Treeneissä tämä näkyy niin, että jos yritän kaikkeni, niin tekee Femmakin minun eteen kaikkensa.


 

  photo femmanmaumltsaumlrit065_zps80bdefbd.jpg

  Rakastan sitä kun Femma tuo lelunsa kun tulen jostain kotiin. Rakastan sitä, kun Femma ilmoittaa juomakuppia kaapien ja muristen veden olevan loppu. Rakastan sitä, kun Femma huomaa minulla olevan paha olo, silloin se tulee viereeni ja on ihan hiljaa kanssani, se kuuntelee murheeni.Meidän matkaan on mahtunut paljon tunteita laajassa skaalassa, on iloa ja riemua, mutta myös huolta ja ei niiltä itkuiltakaan olla vältytty. Tuoreimpana kaikilla taitaa olla mielessä Femman sairastelut vuodenvaihteessa. En enään ikinä halua elää niitä hetkiä kun itkin kun pelkäsin menettäväni pienen ilopillerini. Sen sijaan voisin elää uudestaan kaikki ne hetket, jolloin Femma on saanut minut paremmalle tuulelle ja onnelliseksi.

 photo IMG_0042_zps6c16a0f2.jpg photo IMG_1174_zpseff6d3f3.jpg photo IMG_1106_zpseb32f092.jpg

Meidän matka varmasti jatkuu vielä pitkään ja luulempa, että eteemme tulee vielä hurjasti onnistumisia ja onnellisia muistoja.....ja kyllä, myös niitä noloja tilanteita ja epätoivoisia hetkiä, onhan kyseessä maailman persoonallisin pieni koira;) 

 photo IMG_0054_zpsd81f7dce.jpg photo IMG_0232_zpsca2928c5.jpg

Femma on maannut tämän kirjoituksen ajan sylissäni kerällä ja ihmetellyt selvästi omistajan tunteenpurkauksia (ja ehkä vähän ollut nolona, "mamma hei, Fiilis näkee..noloo!"). Nyt neiti kumminkin hyppäsi sylistäni alas ja tuo minulle omaa pantaansa. Taitaa siis olla aika lopettaa nämä hempeilyt ja viedä pikkuvilla ulos lenkille, se on sen ansainnut.

  photo IMG_2339_zps86442603.jpg photo IMG_2361_zps1210949e.jpg

25 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja ihania kuvia, tuli tosi hyvä fiilis. :) Paljon onnea Femmalle!

  VastaaPoista
 2. Tästä kirjoituksesta näkyy selvästi se, että miten paljon koiraasi rakastat:) Mielestäni kirjoitat hyvin myös niistä vaikeuksista, eikä aina vaan niiistä hyvistä asioista. Kyllä on Femma päässyt oikeaan kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos❤️
   Vaikka elämä ei aina koirien kanssa ole ruusuilla tanssimista, ei se kuitenkaan vähennä rakkauttani niitä kohtaan!:)

   Poista
 3. Hyvää syntymäåäivää pikkuvillalle!<3

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus ja ihana Femma <3 Onnea vieä pikkuprinsessalle <3

  VastaaPoista
 5. Hurrrrrjan söpö koira, itellä on kans kolme villakoiraa. :) Ihania kuvia ja hana postaus :)

  http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia ja onnea Femmalle!

  http://loveand-affection.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Onnea pikkuvillalle! <3 Ja noi kuvat... ihan mahtavia! :)

  VastaaPoista
 8. Sylin täydeltä onnea ilopilleri Femmalle <3 Mä sain vuonna 2007 parhaan nimppari lahjan kun Mimmi kotiutui meille 21.7. Apua, siitäkin on pian 7v!!

  VastaaPoista
 9. Onnea Femmalle hirmuisesti! Ja tottakai hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 10. http://tattumaailma.blogspot.fi/2014/04/haaste-vol-5.html

  VastaaPoista
 11. Voi, onnea reippaalle kaksivuotiaalle! ( joko siitä oikeesti muka on kaksi vuotta?! ) täällä isäkoira Pörri täytti juuri 10 vuotta, mutta ikä ei vielä paljoa paina! Ylipainoa on kastraation jälkeen vaikea pitää kurissa, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa edelleen! Äiti koira Caro on nyt yhdeksän, ja siltä epäilen ettei vauhti lopu koskaan!!! Caro on edelleen maailman ketterin, nopein ja hulvattomin rouva koira! Synttärionnittelut Femmalle myös siis vanhemmiltaan, luulisi teillä olevan vielä vuosia paljon jäljellä, kun meilläkin vaikuttaisi vielä olevan Pörrin ja Caron kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Joskus tuntuu, että Femma syntyi vasta ja joskus tuntuu, että se on aina ollutkin menossa mukana:D Toivottavasti Femmakin on pirteä oma itsensä myös vanhempiensa ikäisenä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!