lauantai 24. toukokuuta 2014

Tytöstä naiseksi

Varoitus! Tämä postaus sisältää armotonta valittelua siitä, että miten aika kuluu ja pennut kasvaa,
teitä on varoitettu!;)

 photo IMG_1525_zps19f97d6d.jpg

Nyyh, mamman pienestä pallerosta on kasvanut (melkein) aikuinen nainen. Kyllä, Fiiliksellä alkoi juoksut! Ne tulivat kyllä ihan shokkina minulle, jotenkin en ollut yhtään osannut varautua niihin.
Ehkä juuri siksi, että Fiilis ei ole näyttänyt käytöksessään mitään erilaista ja siksi, että se on henkisesti niin pentu. Eihän se voi jo olla niin vanha, että juoksut alkaisi!

 photo IMG_1444_zps4633a2b8.jpg

Tosiaan Fiilis ei ole pahemmin näyttänyt mitään merkkejä juoksusta. Neiti ei ole merkkaillut enemmän lenkeillä ja on ollut sama iloinen itsensä.
Tämä on ihan hassua kun on tottunut Femmaan, joka kiukuttelee jo pari viikkoa ennen juoksuja (ja koko juoksujen ajan) sekä merkkailee jokaisen kävyn ja risun. Toivottavasti Fiiliksen käytös pysyisi tasaisena juoksujen ajan, meille nimittäin riittäisi yksi hormoonihirviö ihan hyvin;)

 photo IMG_1054_zpsb1fe8714.jpg

Juoksut huomattiin vasta kun matolla oli täplä verta. Mies kysyi, että onko jollain koiralla juoksut. Tähän totesin, että Femma ei ole kyllä yhtään juoksuisen oloinen ja samalla hetkellä tajusin - meillä on myös toinen narttu talossa. Paperilla pyyhkäisy varmisti asian, juoksut olivat saapuneet.

 photo IMG_1792_zps9772c4e2.jpg

Tunteellisena ihmisenä olin ihan tunnelmissa, "mun vauvalla on alkanut juoksut, muru hei Fiiliksestä on tullut aikuinen, apua mihin aika kuluu?!!" ja sitärataa. Fiilis ei oikein ymmärtänyt riemun syytä, mutta osallistui aiheeseen vispaten häntäänsä hulluna. Femmakin liittyi bileisiin kantamalla siilileluansa kaikkien nähtäville. Hehheh, varmaan me kolme oltiin hieman koominen näky, onneksi oltiin sentään neljän seinän sisällä, joten ei ihan järkytetty sivullisia!

Vaikka Fiilis nyt saikin juoksunsa ja alkaa iän puolesta olemaan enemmän junnu kuin pentu, ei se ole mitenkään teinimäinen (pitääkö koputtaa puuta?). Paimenlapsi on edelleen hyvin pentumainen käytöksessään ja salaa olen siitä iloinen, saan pitää pentufiiliksen vielä hetken meillä.
Tarkemmat kasvu ja luonnekertomukset säästän neidin 1w-postaukseen, joka muuten tulee jo ensi kuussa!

7 kommenttia:

 1. Haha mulle tuli kamala kriisi kun Yem alotti juoksunsa. :'D Itkeskelin ja masistelin että mulla ei ole enää pentua. Mutta kylläpä meilläkin edelleen (Yem 1,8v jo!!) asuu koira joka on henkisesti aivan penikka. Lievittänyt hyvin tätä kriisiä aikuisesta koirasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen!:D Varsinkin kun kolmatta koiraa meille ei varmaankaan ole tulossa niin masentelen huolella sitä, että en saa pentupalleroa moneen vuoteen... Luulen, että Fiilis myös on sellanen ikuinen pentu, helpottaa vähän kuumeilua...:D

   Poista
  2. Heh, Mimmi selvästi tuntee olonsa niin aikuiseksi ja on lähes lopettanut leikkimisenki :( Tuleehan sillä jo ensi lauantaina 7v, vaikka ei yhtään tunnu siltä. Kun tuntuu, että vastahan se oli pentu. Pentukuume on kova. Haaveilen punaisesta kääpiö/keskari villiksestä. Haaveena olisi vilkkaamman luonteinen koira agilityä ajatellen. Mimmi kyllä menee minne käsketään, mutta vauhti puuttuu. Vanhemmat vaan on kovasti vastaan toista koiraa..

   Poista
  3. Hehee voit ohjata joskus Femmaa niin opit arvostamaan rauhallisia koiria....:'D
   Suostuttelua vaan, kannattaa puhua vanhemmille rauhallisesti pennusta. Parhain on väsytysvoitto, tarpeeksi kun jankkaa niin eiköhän ne anna periksi joskus:D

   Poista
  4. Joo, vaihdetaan joku kerta koiria :D Mimmi tuskin suostuu tekemään mitään muun ohjauksessa. Serkkukin on yrittänyt välillä pihalla kokeilla Mimmin kanssa agilityä niin se vaan heittäytyy selälle ''rapsuta mua''.

   Arvaa vaan montako vuotta olen pennusta jauhanut :D Aina yritän kertoa kaikkia hyviä puolia toisesta koirasta saan kuulla kieltävän vastauksen.

   Poista
 2. Voi että kun ne kasvaa niiiin nopeesti sais olla vähän pidempi tuo pentu aika. Meillä vielä koira tuli vasta reilu 14 viikkosena kun oli ollut edellisellä joka ei sittrn ollutkaan halunnut sitä :( mutta toivottavasti fiilis pysyis reippaana juoksujen ajan♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, saisi pentuikä kestää kauemmin!
   Onneksi teidän koira on nyt hyvässä kodissa:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!