perjantai 27. kesäkuuta 2014

Lauluni laulan sulle, kun kesäyön aurinko laskeeLauluni laulan sulle, 
kun kesäyön aurinko laskee 
Ja pohjolan lempeät tuulet vastaa uua uua uua uuu 
Läpi yön lauluni sulle, se kaikuu järveltä kaskeen 
Ja pohjolan lempeät tuulet vastaa uua uua uua uuu 


 photo IMG_2231_zps4ddb0928.jpg 
 photo IMG_1506_zpsba9382c3.jpg photo IMG_1392_zpsd38ccab2.jpg

Täynnä oleva kamera, kaksi väsynyttä koiraa ja yksi onnellinen omistaja. Nämä ovat onnistuneen mökkireissun tunnusmerkit. Nyt ollaan siis kotiuduttu ja koirat tuhisee unisena. Femman tassut väpättävät hiljaa, ihan kuin se jahtaisi jotain ja Fiilis raottaa hiljaa silmiään ja jatkaa taas matkaa unien valtakuntaan. Itse taas alan kirjoittelemaan tätä postausta ja nautiskelen tästä hiljaisuudesta.
  
 photo IMG_0654_zps4cb73c8f.jpg photo IMG_1010_zpsb3ff54e5.jpg

Ensin täytyy hehkuttaa sitä, että Fiilis täytti eilen vuoden! Minun tekisi mieli kirjoittaa ne perinteiset kliseet siitä, että miten aika kuluu liian nopeasti ja siitä miten minusta tuntuu, että Fiilis olisi ollut meillä aina. Yritän kuitenkin hillitä itseni, sillä alan kuulostamaan ihan hirmuisen vanhalta kun päivittelen tauotta ajan kulumista ja lapsien kasvamista! Tyydyn siis höpöttämään muuta;) 

  photo IMG_1719_zpsf70c8dcb.jpg 
 photo IMG_0993_zps9d6f5907.jpg photo IMG_0966_zpsf49127a5.jpg

Ajattelin kirjoittaa Fiiliksestä syvällisempää postausta myöhemmin, jossa kerron enemmän se luonteesta ja pentuajasta. Tästä postauksesta nimittäin tulisi aivan liian Fiilismäinen jos alkaisin kirjoitella kaikki ajatukseni heti tähän. Sen vaan aion nyt sanoa, että tähän mennessä Fiilis on ylittänyt kaikki odotukseni ja unelmani. Olen saanut sen unelmieni paimenkoiran.

  photo IMG_1953_zps7fb0b408.jpg

Mökillä sää ei aina oikein meitä tällä kertaa suosinut. Välillä paistoi aurinko ja välillä satoi ja välillä jopa ukkosti. Sää ei paimenlapsen menoa haitannut, se juoksenteli ulkona kilpaa sadepisaroiden kanssa, eikä missään nimessä suostunut pysymään sisällä. 
Pikkuvilla taas hieman tylsänä otti huokaisten paikan peiton alta, kuka hullu nyt sateessa viihtyisi?!
  
 photo IMG_0292_zps96eaf56a.jpg 

Hieman olin huolissani ensimmäisenä päivänä, että tuleeko kauniita auringonlaskuja ollenkaan. Olisihan se ollut tosi kurjaa, ettei olisi saanut yhtäkään perinteistä siluettikuvaa! Onneksi tuuri kävi ja saimme kauniit auringonlaskut jopa kahtena iltana. 
En varmasti koskaan kyllästy ihailemaan auringonlaskuja, ne ovat kaikki niin uniikkeja. Auringonlaskut ovat mielestäni kauneimillaan merellä kun vesikin näyttää värjäytyneen taivaan väreihin. Kaikkein parasta on kuitenkin nauttia näistä hetkistä hyvässä porukassa ja niin teimme tälläkin reissulla. 

 photo pp_zps27bdcc50.jpg  photo IMG_1389_zps996c3b40.jpg photo IMG_1458_zps072a1393.jpg 
 photo IMG_1481_zps542646d5.jpg photo IMG_2210_zps1b5b7544.jpg photo IMG_1437_zps38d7835d.jpg photo IMG_2159_zps34ba3e7a.jpg

Fiiliksen reissu meni lähinnä frisbeetä jahdaten ja vedessä kahlaten. Fiilis on keksinyt, että meren pohjassa on hiekkaa ja sitä voi kaivaa! On aika hölmön näköistä kun paimen kaivaa kuoppaa vedessä... 

 photo IMG_1640_zps50fc3856.jpg 
  photo IMG_1568_zps6a018156.jpg photo IMG_1557_zps4784581d.jpg

Fiilis on myös oppinut nappaamaan hienosti koppeja frisbeestä.
Kiekon palauttaminenkin alkaa sujua jo näppärästi. Jossain vaiheessa nimittäin paimenlapsi frisbeen saatuaan lähti omille teilleen, eikä tuonut sitä heittäjälle. Onneksi tyyppi tajusi, että frisbee ei lennä mihinkään jos sen vie pusikkoon piiloon.

Kaikki on suorastaan hurahtanut tähän frisbeevillitykseen Fiiliksen lisäksi. Ihmiset vanhemmistani pikkusisaruksiini käyvät vuorotellen heittelemässä Fiilikselle frisbeetä, joka innokkaana hakee sen heittäjälle.Virta paimenesta ei ihan heti lopukkaan kesken, joten heittelyhetket jatkuvat pitkiäkin aikoja.

 photo IMG_1708_zps9fabb8f0.jpg 
 photo IMG_1292_zpscd82022e.jpg photo IMG_1731_zpsa747ee21.jpg

Femma taas normaaliin tapaansa jahtasi lintuja (jotka eivät edelleenkään pelkää pikkuvillaa) ja ötökäitä napsien. Niin ällöttävää kuin se onkin, syö Femma ihan onnessaan kärpäsiä, muurahaisia ja perhosia.

Femma myös meinasi saada nenillensä lokeilta, kun pikkuvilla keskeytti niiden ruokailuhetken. Vähän jo hetken kauhistutti, että Femma oikeasti saa nokasta pahasti (kun lokkeja oli noin parikymmentä kappaletta ja vain yksi villakoira niitä vastassa...), mutta onneksi sain saalistushuumassa olevan pikkuvillan ajoissa pois lokkien kimpusta.

 photo IMG_1780_zps91b4c234.jpg
Tulevaisuuden koiratanssitähdet?
 photo IMG_1673_zps12303ac7.jpg photo IMG_1100_zps24120490.jpg

Femma myös pyörii linnunkakoissa, joten se on usein ihan likainen ja haisee järkyttävältä. Varsin epäpuudelimaista käytöstä siis!

 photo IMG_0870_zpsd6a1fe0c.jpg 
  photo IMG_1669_zpsa74bd768.jpg photo IMG_0694_zpse98d04ab.jpg 

Kauhukaksikko myös löysivät kuolleen ja mädän rotan ja sitä ne ylpeästi yleisölle esittelivät. Kukaan ei oikein ilahtunut tyttöjen hienosta saaliista ja kiljahdukset kuuluivat ulkoa mökin sisälle asti. Kun aarre napattiin julmasti pois Femmalta ja Fiilikseltä, olisi paimenlapsi ollut valmis hyppäämään aarteen perään. Femma taas tyytyi näyttämään nyrpeää nenää ja menemällä dramaattisesti terassin tuolin alle mököttämään.

 photo IMG_0118_zps356cea95.jpg
Kauhukaksikko keksimässä uusia kujeita

Ensi viikolla olisi tarkoitus taas käydä mökillä, tällä kertaa oman mökin lisäksi myös kavereiden mökillä. Suunnittelin myös, että pidetään koirien kanssa työviikko. Femma pääsee tekemään koiratanssiin liittyviä harjoituksia ja Fiilis pääsee pitkästä aikaan hieman pallopaimennuksen makuun!
Ajattelin myös testata namijälkeä molempien kanssa ja ehkä vedon alkeita, jos saadaan valjaat hommattua. Ainakin me pidetään hauskaa, se on varmaa!

 photo IMG_1860_zps02f242ac.jpg
Hauskanpidon asiantuntija Femma kiittää ja kuittaa.

15 kommenttia:

 1. Kauniita auringonlaskukuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvii! Femma on kyllä ihan parass! Se syö ötököiä yök! Mut aika hassuu XDD
  Kumman koirankaa on helpompi olla mökillä?? Silleniiku et kummast pitää huolehtii enemmä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Hmm pakko sanoa, että mökillä Fiilis on helpompi koira ainakin joltain osin. Se on mökillä suht itsenäinen ja touhuilee omiansa, kun taas Femma kaipaa paljon huomiota ja on aika kiinni minussa kokoajan.

   Arjessa kotona taas Fiilis on hieman vaikeampi kuin Femma, koska Fiilis tarvitsee enemmän aivojumppaa ja liikuntaa kuin Femma. Femma osaa myös rauhoittua, Fiilis ei:D

   Poista
 3. Helmi huutaa täältä että lokinpaska on paras paska missä voi pyöriä!! Muutaman kerran on kääpiö pesty tuosta kamalasta hajusta, eikä vieläkään opi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee linnunkakkafanit lempipuuhissa:D Haju on kyllä kauhea ja se tuntuu imeytyvän turkkiin ällösti;(

   Poista
 4. Ihania kuvia taas vaihteeksi! :) Erityisesti pidän tuosta kuvasta missä Femma ja Fiilis katselevat kiveltä veteen. Näyttävät niin samanlaisiltä, vaikka ovatkin niin erilaisia. Kuin sielunsiskokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Itsekkin pidän tuosta kuvasta:) Välillä tuntuu, että Femma ja Fiilis ovat kuin yö ja päivä, mutta välillä huomaa niissä paljon samaa luonteessa:)

   Poista
 5. Hirmuisesti onnea pikku paimentyttö Fiilikselle!♥ ja omistajalle tietysti myös :) terkkuja koirille! Aurinkoisia päiviä teille!

  Terveisin: bloginne innokas lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilis ja omistaja kiittää❤️

   On ihanaa kuulla, että blogilla on innokkaita lukijoita:)
   Riemuntäytteisiä kesäpäiviä myös sinne!

   Poista
 6. Mä niin tykkään noista auringonlasku kuvista! Itse olen siitä asti haaveillut ottavani auringonlaskusta kuvia kun näin ekan kerran sun upeat kuvat. Vielä vaan ei ole tullut sopivaa tilaisuutta ja paikkaa, mutta ehkä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:)

   Tosiaan noita kuvia on vaikea ottaa jos tiellä on puita tms esteitä:)

   Poista
 7. Millo koirist tulee videoo blogiin??!
  Ne on niin hauskoja et olis ihana nähdä videoo!:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallan alustavasti lupailla, että ensi postaukseen saadaan mahdollisesti videota;)
   Olen juuri mökillä ja ahkerasti olen yrittänyt ottaa videota koirista. Veljeni on myös ottanut goprolla videota, joten ehkä saadaan jotain kasaan!:D

   Poista
 8. Videoita ois kyl kiva nähdä! Varsinkin Fiiliksestä:3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!