sunnuntai 24. elokuuta 2014

Melkein kuin vinttikoira

Eilen pakattiin kamat sekä Fiilis autoon ja lähdettiin suunnistamaan kohti Hyvinkään vinttikoirarataa ja siellä Seropisäntäilyt nimistä tapahtumaa varten. Kyysessä oli siis juoksukilpailut, jossa koirat juoksevat 80 mertin matkan, aina yksi joukkueen koira kerrallaan. Tiimeihin kuului aina kolme koiraa ja mahdollinen varakoira.

Oli aivan pakko saada Fiilis kokeilemaan onneansa!
Femman piti myös päästä mukaan juoksemaan, mutta joukkueen kaikki koirat eivät päässeet paikalle, joten juoksemiset jäi siis pikkuvillalta tällä kertaa väliin, kurja kyllä.

  photo DSC_0092_zps82781710.jpg

Fiiliksen joukkueeseen kuului Roy ja Rene. Virallisestihan paimenen olisi kuulunut juosta medeissä, mutta koska joukkuetoverit olivat maxi korkuisia, joutui myös Fiilis juosta isommassa luokassa.

Meidän tiimimme juoksi toiseksi viimeisenä, joten hieman odottelua oli. Fiiliksellä on parisen viikkoa ollut joku ihan ihme teinivaihde päällä ja siksi stressaajatyyppinä pohdin jo etukäteen sitä, että osaako Fiilis käyttäytyä. Onneksi taas murehdittiin ilman syytä, sillä Fiilis käyttäytyi ihan mahtavasti!
Paimen oli hirmuisen iloinen ja reipas, eikä yhtään pörissyt turhia muille koirille. Odottaminen meni siis ongelmitta, kun mukana oli ylimääräinen käsi ja rento koira.

Kun meidän vuoro koitti, jätin Fiiliksen Nooralle lähtöviivalle ja juoksin itse maaliin. Otin Fiilikselle vieheen, vaikka en ihan varma ollut, että kiinnostaisiko se neitiä ollenkaan.
Fiilis lähti hienosti matkaan, mutta ei huomannut viehettä. Neiti juoksi myös ensin ulkokaarteessa ja siirtyi vasta vieheen huomattuaan sisemmälle radalle. Maalissa Fiilis sai vieheen kiinni, mutta hetken ihmettelyn jälkeen jätti sen.


Ajaksi Fiilikselle tuli nopea 5,83s. Varmasti olisi paimenlapsi päässyt vielä nopeampaakin, kun tilanne ei olisi ollut enään niin uusi. Seuraavaksi juoksi Roy ajalla 7,37s ja viimeisenä meidän tiimistä Rene ajalla 6,07s.

  photo IMG_0472_zpsfeb20647.jpg photo IMG_0473_zpsfe46fd00.jpg
 Ylemmät kaksi kuvaa c.Laura Hanni

Yhteisaikaa meidän x-teamille kertyi siis 19,27s ja sillä kivuttiin sitten maxien 5/17 sijoutukselle.
Lisäksi Fiilis oli koko kisan koirista viidenneksi nopein (voittajan aika oli 5,73s).
Ei siis yhtään hullumpi kisapäivä!;)

 photo DSC_0066_zps3c91efb5.jpg
X-team

Kisojen päätteeksi otettiin porukalla vielä yhteiskuvia läheisellä niityllä ja päästettiin koirat hetkeksi juoksemaan. Fiilis tykästyi uuteen tuttavaansa Kinaan ja yhdessä koirat juoksivat ympyrää toisiaan jahdaten. Ei siis ihme, että kotiin päästyään paimen oli aivan puhki!

  photo DSC_0232_zps399b0a6a.jpg photo DSC_0157_zpsfd1b232e.jpg 
 photo DSC_0204_zps633116a0.jpg photo DSC_0187_zps97628570.jpg 
 photo DSC_0308_zps00906b8c.jpg
Vasemmalta oikealle Lumo, Kina, Fiilis, Rene, Roy ja Riimi

Samaan postaukseen tungen myös Femman kuulumiset. Vaikka pikkuvilla on hieman huonosti ollut blogissa esillä, ei se silti ole viettänyt kotona hiljaiseloa. Ehei!
Femma on käynyt nyt juoksujen loputtua agilityssä ja opetellut ahkerasti uusia temppuja. Tarkoitus olisi pian lähteä ketjuttamaan temppuja toisiinsa ja harjoitella siten pientä tanssiesitystä.

Vielä viime viikonloppuna aurinko paistoi pilveettömältä taivaalta ja pieni villis oli hieman tukalissaan pitkässä turkissansa. Päätin sitten, että trimmataan vielä kerran Femma kesälookkiin, että se kestäisi helteet ja treeneihin palaamisen paremmin. Sunnuntaina äiti ajoi koneella pikkuvillan turkin pois (jopa ne ihanat jalkatupsut, joita ei voitu takkuisuuden takia säästää, nyyh!). Ja arvatkaas miten kävikään?

 photo DSC_0830_zps2a9dcb40.jpg
Ennen Trimmaamista
 Ilmeisesti trimmaaminen on meillä jonkinlainen sadetanssi, sillä maanantaina alkoi kauheat sateet ja lämpötila tippui alhaisiin lukemiin. Fiilis tuntui olevan tyytyväinen viileämmistä keleistä, mutta Femma parka nakuna ei tykännyt helteiden loppumisesta ollenkaan!
 Arvatkaan vaan mikä järkytys pikkuvillalle ja omistajalle oli, kun jouduin pukemaan sille puvun päälle.....Yyh ja nyyh, kesä on virallisesti ohi. En ehkä kestä tätä.

 photo DSC_0345_zpsebd03907.jpg
Trimmin jälkeen

En tiedä, että onko kukaan huomannut blogin kuvissa mitään eroa, mutta olen ostanut uuden kameran. Hyppäsin Canonista takaisin Nikoniin, ja tämän hetkinen runkoni onkin siis Nikon D90. Hieman on vielä hakusessa tuon kameran käyttö, mutta pikkuhiljaa alan oppia, että mikä nappi tekee mitäkin;)

 photo DSC_0348_zps17708a6c.jpg
Maailman suloisin villapöksy! Kuka voisi vastustaa näitä silmiä?


12 kommenttia:

 1. Fiilis on kyl tosi nopea! Onnea hyvästä tuloksesta=-)
  Femsku on myös todella suloisen oloinen.

  VastaaPoista
 2. Hienostihan teillä meni kisat :) Fiilis on kyllä todella nopea! Jos joskus päätät kunnolla aloittaa agilityn, niin sulla varmasti on tekemistä pysyä perässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, täytyy opettaa koira hyvin kauko-ohjattavaksi, ei muuten selviä:D

   Poista
 3. Mie näin teiät! En vaa uskaltunut moikkaamaan:'( Mut Fiilis oli hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa!:D Olisit vaan tullut moikkaamaan;)

   Poista
 4. Mukava että olet aktivoitunut tässä bloggaamisessasi!=)
  Odottelinkin jo uutta postausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen yrittänyt raivata blogille aikaa, arki on välillä niin hulinaa, että ei kerkeä kirjoittelemaan:D

   Poista
 5. Tein touhuja on aina kiva seurata :D
  Rene on aivan järjettömän hienon värinen, en ole noin punaista missään nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että meidän kommellukset kiinnostaa!:D

   Rene on kyllä mahtavan värinen! Ilmeisesti tollereilta on oranssi väri peritty;)

   Poista
 6. Ihana nuo Femman silmät! Ihania ja hyviä kuvia nuo Fiiliksen koirakaverikuvat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!