sunnuntai 17. elokuuta 2014

Reissupaimen seikkailee

Eilen tehtiin reissu Ylöjärvelle Nooran ja hänen koiriensa Renen sekä Riimin kanssa. Määränpäässä tapasimme Jennyn sekä Tuikun. Itselläni oli mukana pelkkä Fiilis, sillä ajattelin säästää Femman hermoja isoilta riehuvilta koirilta. Pikkuvilla siis vietti laatuaikaa isännän kanssa kotona.

  photo DSC_0285_zps030139b2.jpg

Matkan alku minun täytyi kulkea bussilla ja tämä alkuun jännitti hirmuisesti. Me asumme niin maalla, että julkiset ei pahemmin kulje ja tästä syystä Fiilis ei ole koskaan ollut bussissa. Mielessäni vilisti kauhukuvat oksentelevasta ja piippaavasta koirasta aina ilkeisiin kanssamatkustajiin.

Ennen bussiin nousemista eräs nainen kyseli paljon Fiiliksestä (mm. onko vihainen, onko rokotettu, ettei kanna tauteja, onko ennen matkustanut bussilla), vastasin kysymyksiin hieman ihmeissäni ja lopulta nainen totesi, että hän vaan varmisti, että uskaltaako nousta noin pelottavan näköisen koiran kanssa samaan bussiin.
Itse en näe mitään pelottavaa Fiiliksessä, joka heilutteli häntää ja kerjäsi taskussani olevia nakkeja, mutta toisaalta katson sitä omistajan silmin;)

 photo DSC_0372_zps8b27339e.jpg
Huuurrrjan pelottava tyyppi!
 Onneksi matka meni hyvin ja paimen mallikkaasti otti paikan jalkoihini. Hieman Fiilistä kauhistutti liukas lattia, mutta pian paimen alkoi torkahdella. Kerran se liukui penkin alta takana olevan matkustajan jalkoihin, mutta muuten Fiilis oli ihan paikoillaan ja tyytyväisen oloinen.
 
Seuraavaksi tavattiin Noora sekä koirat ja pian jatkettiin matkaa autolla. Koirat käyttäytyivät kuin vanhat tuttavat, joten ongelmia ei tullut. Näin ensimmäistä kertaa myös Riimin, joka on varsin valloittava pieni koiranalku!

Matka jatkui mutkien kautta ja ehdimme eksyä useampaan otteeseen. Lopulta löysimme perille, jossa Jenny meitä odottelikin. Fiilis kävi hieman ylikierroksilla pitkän automatkan jälkeen ja päästikin suustaan aikamoisa kiljahduksia. Neiti selvästi tähtää unohtumattomaan ensivaikutelmaan omalla kiljumisellaan, voi noloa!

  photo DSC_0072_zps835e59c4.jpg
                                                                                                               Jälkimmäinen kuva c.Jenny
Koirat pääsivät tutustumaan toisiinsa vapaana hiekkakuopilla. Fiilis selvästi ihastui omistajansa tavoin pieneen Riimiin. Paimen juoksi pentu perässä ympäri soramonttua ja välillä antoi pennun saada itsensä myös kiinni. Varsin pätevä lapsevahti;)

 photo DSC_0180_zps94937e81.jpg photo DSC_0238_zpsaa85639c.jpg  photo DSC_0216_zps2bfc2dd0.jpg photo DSC_0491_zps5804d6c1.jpg 

 Renen kanssa Fiilis tuli juttuun hyvin, niin kuin myös viimeksi.
Tuikulta Fiilis sai vähän nenillensä, sillä paimen hölmönä meni varastamaan Tuikun lelun. Fiilis ei onneksi ottanut nokkiinsa pahemmin rökityksestä, vaan jatkoi Fiilismäisä touhujansa.

 photo DSC_0331_zpsdf631f5f.jpg photo DSC_0339_zpsbd68c060.jpg 
                                                                                  Yhteiskuva c. Noora
Kun koirille alkoi tulemaan kuuma, siirryimme uittamaan niitä metsän keskelle olevalle lammelle.
Fiilis ei uskaltautunut vieraassa paikassa lähteä uimaan, mutta se kasteli etutassujansa ja työnsi päätänsä veteen. Muut koirat kävivät kyllä uimassa, ahkerin vesipeto oli kuitenkin Tuikku, joka haki lähes jokaisen veteen heitetyn kepin.

  photo DSC_0605_zpsba73fa6a.jpg photo DSC_0688_zps8a16eeb9.jpg
  photo DSC_0588_zps8cf8f6c1.jpg photo DSC_0696_zps496c16a5.jpg 
  photo DSC_0790_zps0e4bf1a5.jpg photo DSC_0732_zps5191cab3.jpg
c. Jenny


Koirat juoksivat nelisen tuntia ja sitten päätettiin lähteä kävelemään takaisin autolle. Tuikku järjesti kotimatkalle jännitystä katoamalla metsään jonkin perässä ja olemalla retkillänsä reippaasti yli puoli tuntia. Onneksi koira tuli takaisin ja me pääsimme jatkamaan matkaamme. 

Ensin matkasimme taas Nooran kanssa autolla. Fiilistä selvästi väsytti kamalasti, mutta se ei malttanut nukkua. Pariin kertaan se nukahti ja säpsähti hereille, ihan kuin se olisi muistanut, että sen kuuluisi olla hereillä. Hassu paimen.

 photo DSC_0818_zpsc10e9051.jpg
Väsyneet tunnelmat

Seuraavaksi matkasimme bussilla, jonka tuloa jouduimme odottamaan yli neljäkymmentä minuuttia. Bussi oli kaikenlisäksi aivan täynnä ja huolestuneena kysyin kuskilta, että mahtuisinko sinne koiran kanssa. Onneksi bussissa oli takaosassa yksi paikka vapaana, joten ei jääty kyydistä pois!

Paikka oli käytävän puolella ja Fiilis ei mahtunut jalkoihini, joten se joutui jäämään käytävälle. Hieman stressasin sitä, että joku astuisi neidin päälle, mutta onneksi harva ihminen jäi ennen meitä pois, joten montaa kertaa ei paimenen täytynyt väistää.

Fiilis makasi rennosti käytävällä täysin vieraiden ihmisten keskellä ja keräsi hirmuisasti kehuja kauniista ulkonäöstä ja hyvästä käytöksestä. On ihan mahtavaa saada kehuja vierailta ihmisiltä, piristi tylsää bussimatkaa!

Kotiin pääsimme vasta kymmenen maissa, eli olimme reissussa melkein 14 tuntia, huhhuh!
Oli kyllä matkan arvoinen reissu, kiitos Nooralle ja Jennylle!

 photo DSC_0762_zpsda211617.jpg
Loppukevennys; Paniikkipaimen!

12 kommenttia:

 1. Ihanii kuvii!:))
  Fiilis ei oo kyl mun mielest yhtää pelottava vaan tosi söpö!! Outo tyyppi ehkä se pelkäs koiria vaaXD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmaankin tosiaan kyseinen henkilö pelkäsi koiria, onneksi Fiilis ei varmaan pahentanut pelkoa käytöksellään:D

   Poista
 2. Kauniita koiria ja upeita kuvia:-)

  VastaaPoista
 3. Loistavia kuvia :-) Hienosti saatu hetki vangittua kuviin!

  VastaaPoista
 4. Kyllä kannatti odottaa tätä postausta! Tämä on ihana postaus. <3
  Jatkathan samaan malliin! Rapsutuksia reippaalle matkustajalle!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että postaus oli odottamisen arvoinen! Reissulainen kiittää rapsutuksista:)

   Poista
 5. Fiiliskö pelottava?? :D Pikemminkin söpö, höppänä paimen. Toisaalta Mimmiäkin on sanottu vihaiseksi kun pelosta näytti hampaita toiselle koiralle. Omistaja vaan totesi, että mennäänpä eri suuntaa kun toi on vihainen koira. Mitenköhän Mimmistäkin saa vihaisen?? Vaikka näyttää hapaita, niin näyttääkö se sun mielestä vihaiselle? Mutta onhan se ehkä ymmärrettävää jos pelkää koiria, ja Fiiliksellä kumminkin on kokoa.

  Kiitos ihanista kuvista, jälleen välittyy miten hyvin pidät koiristasi huolta ja koirien ilo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista!:)

   Hehheh Mimmistä ei saa kyllä pelottavaa tai vihaista millään! Se on niin söpökin:D

   Poista
 6. Fiiliksen silmät on jotain niiiinn<3!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!