torstai 25. syyskuuta 2014

Sua piiloon kätke en....

...vaan aion olla silminnähden onnellinen.

 photo DSC_0476_zpsa183b735.jpg

Aloitetaampa postaus agilitypläjäyksellä!
Femma on viime aikoina treenannut varsin ahkerasti agilityä ohjatuilla vuoroilla sekä itsenäisesti hallilla. Viimeisinä viikkoina ollaan harjoiteltu mm. välistävetoa, irtoamista ja valssaamista. Paljon siis pientä säätöä ja vääntöä sekä Femman mielestä superkivoja hyppysuoria on ollut siis luvassa aivan urakalla.

 photo DSC_0965_zps68433a97.jpg photo DSC_0799_zps504590f3.jpg

Pikkuvilla on lähes poikkeuksetta ollut treeneissä ihan mahtava. Se on odottanut lähdössä hienosti (varaslähtö-yritykset voidaan laskea yhden käden sormilla), joten vihdoinkin kesän odotustreenaukset tuottaa tulosta, jee!
Femma myös on kuunnellut ja keskittynyt hienosti, eikä ole tehnyt omia kunniakierroksia melkeimpä ollenkaan.

Agilityssä siis ollaan koettu ihan mahtavia hetkiä pikkuvillan kanssa! Viime viikon maanantain puhtaan radan jälkeen tunne oli aika mahtava. Kesän pidempi treenitauko teki siis hyvää meille molemmille, selvästi suurimman harppaukset kehityksessä tulee juurikin taukojen aikana, niin epäloogiselta kuin se kuulostaakin.

 photo DSC_0628_zps6b311b5d.jpg photo DSC_0998_zpsa5da4072.jpg

Alla on video meidän hyvänmielen hömppätreeneistä, jossa myös kaverini kokeili kokeili ohjata Femmaa.


Sitten pääsemme paimenlapsen agilityn tilannekatsaukseen. Fiilis on ollut noin kolmisen kertaa treenailemassa, kaksi Femman juoksun aikana alkusyksystä ja yhden kerran viime viikon maanantaina, kun saatiin ylimääräinen vuoro.

Fiiliksen kanssa ollaan lähinnä vahvistettu hyppyjä pienillä rimoilla. Viimeksi Fiilis myös harjoitteli irtoamista. Paimenen treenit on ollut vähän vaihtelevia, sillä välillä sen keskittyminen on ollut treenien alussa hakusessa. Fiilis on vielä aika häiriöherkkä, joten tässä on meille paljon treenattavaa. Suunnittelen täällä jo kaikille mahdollisille parkkipaikoille häiriötreenejä, varokaa vaan Nummelalaiset!

Muuten treenit on alkuhöyryjen jälkeen mennyt hyvin. Fiilis odottaa paikallaan ihan mahatavasti (vaikka kerran se yritti hiippailla ryömien perään ja kun komensin, se peruutti ryömien takaisin omalle paikallensa:D). Kuulostaa varmaan monen korvaan oudolta, että paikallaan odottaminen tuo näin suurta iloa. Puolustukseksi voin kertoa, että kun Femman kanssa ollaan koko sen agiuran aikana painittu tuon odottamisen kanssa niin on ihan mahtavaa, että toisen kanssa ei ole samaa ongelmaa.

Fiiliksen kanssa ajattelin aloittaa virallisesti agilityn jos sen kaikki paikat on kunnossa. Ensin siis kuvautan tyypin läpi ja sitten aloitetaan mahdollisesti säännöllinen agiliidon treenaaminen.
Varmasti paimenlapsesta tulee hieno harrastuskaveri!

  photo DSC_0669_zps02bb513c.jpg photo DSC_0503_zpsced4e0f0.jpg

Viime viikolla Fiilis tapasi jälleen koirakavereita, Tuuli-dalmiksen, Onni-seropiherran ja Peppi-kääpiöpinserin. Tuttuun tapaan paimenhömppä oli innoissaan lenkkiseurasta ja vaikutti varsin tyytyväiseltä lenkin jälkeen.

 photo DSC_0761_zps59ae18ca.jpg photo DSC_0864_zps5a55dc6e.jpg


Lenkillä aikaa kului melkein neljä tuntia, jonka jälkeen flunssainen omistaja oli ihan poikki!
 Fiilis taas olisi mielellään ottanut uuden kierroksen, mutta joutui kuitenkin palaamaan kotiin, voi raukkaa...

 photo DSC_0370_zpsbc552a2f.jpg
 photo DSC_0380_zpsa13c5648.jpg photo DSC_0401_zps3b576a8a.jpg

Parhaat painit ja spurttailut Fiilis sai Tuulen kanssa. Paimenlapsi yritti myös pyytää kääkkäneitiä leikkimään, mutta sai vaan happaman mulkaisun. Leikki siis jatkui täplikkään ystävän kanssa.

 photo DSC_0690_zpsb3cfa108.jpg 
 photo DSC_0654_zpsccbf229f.jpg photo DSC_0198_zpsa6aabf0a.jpg

Onni innostui Fiiliksestä ja vikittelikin neitiä ahkerasti. Fiilis ei oikein ymmärtänyt romanttisten hömpötyksien päälle mitään, eikä pahemmin välittänyt Onnista. Ihan hyvä vaan, sillä omistajan mielestä Fiilis on aivan liian nuori poikaystävien hankkimiseen;)

  photo DSC_0801_zpsce5b022f.jpg photo DSC_0739_zpsf1a02727.jpg

Viime viikonloppu olikin erillainen, sillä Fiilis vietti sen mökillä vanhempieni kanssa. Tämä oli ihan mahatava ratkaisu, sillä flunssaisena en olisi välttämättä jaksanut ylienergistä paimenlasta ja myös Fiilis sai enemmän liikuntaa ja aktvititeetteja kuin minun kanssani sohvalla sairastamalla.
Ei olisi kuvitellut, että yhdessä viikonlopussa kerkeäisi tulla Fiilistä ikävä, mutta näin silti kävi.
 Fiilis taas ei kuulemma pahemmin ollut mammaa ikävöinyt hauskuuden lomassa.
Nyyh, niin ne lapset kasvaa...

 photo DSC_0526_zpsc5e9fb58.jpg photo DSC_0827_zps295cf6bd.jpg

Fiiliksen mökkireissun aikana sain ihan omaa laatuaikaa pikkuvillan kanssa. Laatuaika tarkoitti tälläerää omistajan puutunutta kättä, minkä sain lelujen heittelyn ansioista. Femma selävsti käytti tilanteen hyväksi noutoleikeille, kun Fiilis ei ollut varastelemassa lelua kesken kaiken.

Femma vaikutti iloiselta omasta spesiaaliajastaan, mutta oli selvästi silti iloinen kun kämppis saapui kotiin. Fiilis taas oli reissusta niin väsynyt, että nukkui koko sunnuntai illan ja puolet maanantaista niin sikeää unta, ettei olisi edes lenkille jaksanut lähteä. 

Viikonloppuna olisi tarkoitus suunnata Femman kanssa agimölleihin. Voi apua, mitäköhän siitäkin tulee!

Sitten loppuun vielä pieni pyyntö, meille saisi nyt laittaa postausehdotuksia! 
Mitä haluaisit blogissa nähdä? Yritän parhaani mukaan toteuttaa tänne pyytämiänne postauksia!

12 kommenttia:

 1. Musta ois kiva kuulla miten oot päätynyt kyseisiin rotuihin omien koirien kohalla? =) aika erilaisia koiria kuitenkin keskenään. En tiedä, miten tosta kysymyksestä sais koko postauksen pitusen, pitäskö samassa koittaa analysoida koiria, mitä odotit rodulta ja miten se on vastannu sun aikasempaa käsitystä, ja millä tavalla mahdollisesti oot yllättyny omaan koiraan rotua ajatellen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä idea! Eiköhän tästä juttua irtoa postauksen verran;) Kiitos!

   Poista
 2. Tavara postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi tavarapostaus on tehtynä melkein vuosi sitten (http://lifewithfemma.blogspot.fi/2013/12/mita-kaikkea-kaksi-koiraa-voi-tarvita.html?m=0), mutta toisen osan voisi tehdä!:)

   Poista
 3. Tosi mukavaa, että järjestät Femmallekkin omaa aikaa! =) Itselleni olisi n. vuoden tai kahden kuluttua tulossa toinen koiran niin lueskelen näitä blogeja oikein mielenkiinnolla joilla on kaksi tai useampi koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan tuntuu, että antaa välillä toiselle enemmän huomiota kun toiselle, ei aina ole helppoa olla tasapuolinen:D Koen huonoa omatuntoa kun jätän Fiiliksen kotiin Femman agitreenien ajaksi tai kun jätän pikkuvillan kotiin Fiiliksen ja isojen koirien yhteislenkin ajaksi. Onneksi suurimman osan asioista pystyy tehdä molempien kanssa;)

   Onnea toisen koiran hankkimiseen!:)

   Poista
 4. Voi että, en kestä, miten upeita kuvia oot taas ottanut! Kiva että ootte päässeet taas kiinni agilityyn, treenijutut on aina mielenkiintoisia. Tekemällä oppii, hurjasti tsemppiä mölleihin! Pitäkää hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Hauskaa tullaan varmaati mölleissä pitämään, mitään ei voi ottaa vakavasti Femman kanssa kun se on niin omalaatuinen:D

   Poista
 5. Vielä kerran kiitokset treeniseurasta, oli aivan mahtavaa olla treenaamassa :) Joko olet youtubeen saanut niitä videoita ja kuvia Mimmistäkin? Pitää muuten katsoa joku päivä milloin voitaisiin mennä yhdessä lenkille :)

  Ihailen, miten jaksat aina puuhastella niin paljon koiriesi kanssa :) Ja vieläpä välillä pelkästään toisen kanssa, sillä mielestäni koirille tekee hyvää kun toinen ei ole aina tukena. Mä olen niin innoissani kun vanhemmat alkaa pian kallistumaan koiran puolelle eli ehkä parin vuoden päästä kun elämäntilanne on parempi saan koiran. En vaan jaksaisi odottaa :DD Melkein joka päivä ajattelen vaan pentua ja miten tekisin asiat toisin kuin Mimmin kanssa (totuttaisin paremmin toisiin koiriin ym.) ja ainakin alussahan aika meneekin valitettavasti enemmän toiseen koiraan kun pitää totuttaa kaikkeen, mutta kyllähän esim. juuri treeneissä ja pitemmillä lenkeillä sitten Mimmi saa omaa aikaa ja tokihan senkin kanssa harrastetaan edes jotakin läpi elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin videoita ladata, mutta vaan Femman video latasi ja sitten vaan jumittui:( Yritän lähipäivinä uudestaan, että jos lähtisi lataamaan.

   Kiitos kehuista!
   Toivottavasti saisit pian sen villapalleroisen itsellesi;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!