torstai 2. lokakuuta 2014

Sunshine she's here, you can take a break


 photo DSC_0274_zps4a004a59.jpg

Kävimme viime sunnuntaina Femman kanssa möllikisoissa testaamassa taas, että ollaanko viimekertaisista agilitykisoista kehitytty, edes pikkuisen. Olin ihan hermona koko sunnuntai aamun, sillä olin varma, että pikkuvilla pistää ranttaliksi yleisön edessä.

Femma kiltisti lievitti hihnan pään jännitystä odottamalla vuoroansa rennosti ja keskittyneen oloisena.
Pikkuvilla on kisatilanteissa aina erilainen kuin treeneissä, se ei käy odottamisen aikana kierroksilla, vaan vaikuttaa jopa rauhalliselta. Sama rauhallisuus ei tosin jatku radoilla..

Möllirata oli varsin mukavan oloinen, pari takaakiertoa ja tiukkaa kohtaa löytyi, mutta muuten se ei vaikuttanut liian vaikealta Femmalle (tai surkealle ohjaajalle).  Kepeissä sai onneksi olla verkot, sillä ilman verkkoja pikkuvillan suorittaminen ei ole todellakaan varmaa.
Radan sai mennä kaksi kertaa ja parempi tulos jäi voimaan.

Ensimmäinen rata lähti käyntiin hienosti, pikkuvilla odotti paikoillaan nätisti ja lähti reippaasti matkaan. Itse olin niin jännittynyt, että ohjasin Femmaa hieman huonosti putkelle ja tyyppi kiisi hujauksessa putken ohi, siitä siis tipahti meille virhe.
Muuten rata menikin sitten hyvin, vaikka hieman säätämistä oli molempien osapuolien osalta.
Kipusimme sijalle 5/12, josta olen hirmuisen ylpeä!

 photo DSC_0118_zpsc0d1ee45.jpg photo DSC_0108_zpsdb5c6570.jpg

En tiedä, että mikä ajatuskatko mölliratojen jälkeen minulle tuli, mutta yhtäkkiä huomasin ilmoittavani Femmaa kisaavien luokkaan. Kisaavissa koirissa oli niin vähän koirakoita, että päätin pienestä painostuksesta lähteä testaamaan rataa.
Tässä luokassa sai olla kaikki esteen ja kepeillä ei ollut verkkoa. Itse jännitin rengasta ja keppejä, mutta päätin silti lähteä pitämään hauskaa ja ottamaan radat harjoituksen kantilta.

Femma teki virheitä kepeillä ja toisella radalla se hyppäsi renkaan edestakaisin, mutta muuten meidän meno oli yllättävän hienoa siihen nähden, että rata oli paljon vaikeampi kuin se, mitä olemme harjoitelleet.
Tuomarin mukaan rata voisi olla virallisissa kisoissa jopa kakkosluokassa, koska siinä oli paljon takaakiertoja. Eli siis ihan helpolla ei meitä osanottajia päästetty!

Sijoituimme kolmanneksi, tosin osanottajiakin oli vähän. Sijoituksista viis, olen niin tyytyväinen Femmaan, sillä se teki ihan kaikkensa. Ehkä ne viralliset kisatkaan ei tunnu niin mahdottomalta tällähetkellä. Voi olla, että joskus päästään kokeilemaan onneamme sinnekkin;)

 photo DSC_0198_zpsbccc2e64.jpg

Eilen meidän seuraksi saapuivat jälleen ihanat Rene ja Riimi.
Pakkasimme koirat autoon ja suuntasimme hiekkakuopille, jossa koirat pääsivät vapaaksi touhuamaan. Ja omistajat tietenkin höpöttämään ja valokuvaamaan.

 photo DSC_0494_zpsad6b2370.jpg
 photo DSC_0522_zps08fc3c09.jpg photo DSC_0527_zpsc22763e0.jpg
 photo DSC_0629_zpsf60ce644.jpg
Aurinko paistoi, ilmassa tuoksui syksy lehtien tippuessa hiljalleen maahan ja koirat nauttivat toisistaan....
Näinä päivinä olisi kyllä vaikea vihata syksyä!Koirilla oli jälleen kerran hauskaa yhdessä, niin kuin yllä olevasta videosta sekä postauksen kuvista huomaa. Varsinkin Riimi ja Fiilis leikkivät jälleen paljon yhdessä.
Riimi alkaakin pian olemaan Fiiliksen kokoinen, tai oikeastaan pian se kasvaa paimenlapsesta ohi.
Kohta on siis Fiilis tämän kolmikon pienikokoisin tyyppi. Pennut kasvaa niin nopeasti!

 photo DSC_0182_zps2e1f3526.jpg photo DSC_0038_zpse634a74a.jpg
 photo DSC_0062_zpsa1079458.jpg
 photo DSC_0425_zps616ab225.jpg photo DSC_0301_zps749be7f3.jpg

Tiivistettynä siis lenkillä oli vauhtia ja ainakin melkein vaarallisia tilanteita, eli kaikki hyvän meiningin aineet oli kasassa. Olimme reissussa melkein kaksi tuntia ja kotiin tullessa pennut vielä jatkoivat painia.
 Ei ollut siis ihme, että ilta kului varsin rauhallisissa merkeissä Fiiliksen osalta.

 photo DSC_0703_zps9d24f923.jpg photo DSC_0695_zps1e1bdb84.jpg

Meitä on päässyt puraisemaan treenikärpänen, koko kesän kadoksissa ollut treenimotivaatio ilmestyi taas äkillisesti takaisin. Mielessä pyörii sata ideaa ja lajia, mitä tahtoisin kokeilla ja harjoitella, mutta yritän silti pysyä järjissäni ja keskittyä pariin asiaan kerrallaan. Se on välillä vaikeaa, sillä en tunnetusti ole kärsivällisin tai järjestelmällisin ihminen mitä maa päällään kantaa;)

 Femman kanssa ollaan ahkeran agilityn treenaamisen lisäksi ruvettu ketjuttamaan temppuja ja opeteltu pari uutta temppua alkuun. Pian voidaan ottaa musiikki mukaan ja treenata pieni koiratanssinumero.
Haavena olisi myös päästä alkuun jäljen kanssa, sillä uskoisin Femman pitävän kyseisestä hommasta.

 photo IMG_1107_zps458b67ab.jpg  photo DSC_0988_zps0ec4b9f6.jpg

Fiilikselle taas lähti tilaukseen frisbeet, jotta päästäisiin treenailemaan sitä oikein urakalla.
Toivottavasti löytyisi treeniseuraa frisbeeharrastajien joukosta ja joku, joka meitä tässä lajissa auttaisi eteenpäin. Paimenlapsi on myös harjoitellut temppuna valojen kiinnilaittamista sekä myös ihmetellyt  rallytokoa.
Rallyynkin olisi kiva päästä jonkun asiantuntevan oppiin niin pystyisi paremmin kehittymään.
Kursseja on vaan niin huonosti täälläpäin...

 photo DSC_0598_zps9f1b2e12.jpg photo DSC_0613_zpsa70a0da0.jpg

Treenaamisesta kirjoittelen lisää myöhemmin, jotta tämä postaus ei ihan venyisi kilometrin pituiseksi.  Ehkä saan jonkun myös ottamaan kuvia tai videoita meidän harrastelusta.
Postausehdotuksia saa vieläkin ehdotella kommenttilaatikon puolella, niitä ei voi koskaan olla liikaa varastossa!


12 kommenttia:

 1. Vihti kai on siellä jossain teidän lähettyvillä? Siellä on ainakin jossain vaiheessa frisbeetreenejä kai pidetty ja kannattaakin olla yhteydessä Tiinaan asian osalta tiina(ät)frisbeekooirat.com jospa sieltä lähettyviltä löytyisi treeniseuraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihti on tässä ihan vieressä tosiaan, kiitos paljon vinkistä! Täytyy laittaa viestiä menenään heti!;)

   Poista
 2. Tykkäsin postauksesta kovasti, koska siinä oli paljon mielenkiintoisaa tekstiä ja aivan ihania kuvia! Onnittelut sinulle ja Femmalle kun pääsitte kolmos sijalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että tykkäsit! Ja kiitos:)

   Poista
 3. No wau, loistavaa! Ehdottomasti vaan suunta virallisiin jos yhtään siltä tuntuu, möllien kisaavien radat on yleensä aina vaikeampia kuin ykkösluokan radat. :) Tsempppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!❤️

   Ehkä me lähdetään testailemaan virallisiin onnea, täytyy vaan ensin kerätä rohkeutta varastoon:D

   Poista
 4. Oiettä Fiilis on kyllä niin nätti koira :) Siitä asti kun fiilis pentuna sulle tuli niin seurannut blogia ja aivan huippua nähä tämän kautta minkälainen koira siitä on tullut! Todella hienoa työtä oot sen kanssa kyllä tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa kuulla tälläinen kommentti! Kiitos paljon:) ❤️

   Poista
 5. Otsikko on tosi hyvin sun koiria kuvaava! Tosi ihuna idea:3
  Fiilis on kyllä magee! ja pikkuvilla on tietysti söpö:´3

  VastaaPoista
 6. Muakin on purrut treenikärpänen :D Ollaan vallan innostuttu treenaamaan jälkeä, temppuja, tokoilua sekä tietysti aksaa. Mullakin on käynyt mielessä koiratanssi esityksen tekeminen. Pitäisi vain tosiaan yhdistellä liikkeitä ja opettaa vähäeleisesti käsimerkillä tekemään liikkeet. Olen vaan niin tyytyväinen Mimmiin kun nyt pari kertaa kun ollaan agilityssä menty rataa, Mimmissä on ollut vauhtiakin. En vaan silti voi olla ajattelematta pennun hankintaa kun into treenaamiseen on niin kova, että voisin hyvinkin kasvattaa pennusta kelpokansalaisen.

  Ihania kuvia jälleen, tännekin välittyy koirien into <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Selvästi syksy on aiheuttanut jonkun treenikärpäsen pureman monelle...:D

   Poista

Kiitos kommentistasi!