tiistai 18. marraskuuta 2014

Cause if it's trouble that you're looking for.... Oh baby, here I am!

Viime viikolla olimme lenkillä 11 koiran voimin. Mukana oli Femman, Fiiliksen ja Sirun lisäksi äitini lauma (Alvar, Poupou, Aurinko, Lady) ja tätini keeshound Vili sekä mitteli Vilma sekä Vilman 5kk ikäiset pennut Bernard ja Stitch. Aikamoinen lauma siis!

 photo DSC_0237_zps14f2918f.jpg photo DSC_0195_zps05857199.jpg
Varoitus! Ei pentukuumeisille, postaus sisältää kuvia pienistä palleroista..

Myönnän hieman jännittäneeni lähteä noin isolla porukalla ulkoilemaan, sillä me kaikki tiedämme, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Onneksi kuitenkin jännittäminen osoittautui turhaksi,kun säästyimme reissussa pahimmilta draamoilta.

 photo DSC_0350_zps2d565b9b.jpg
Yllä Vilma ja Siru, alhaalla Poupou ja Lady
 photo DSC_0416_zps86ea046b.jpg photo DSC_0105_zps35cbcdc1.jpg

Mittelipennut alkujännityksen jälkeen ihastuivat kovasti Fiilikseen. Ne viipottivat paimenen perässä ja hiipivät haistelemaan Fiilistä kun se pysähtyi. Fiilis tykästyi myös uusiin pieniin ystäviinsä ja oli mielestäni superhellyyttävä, kun se pyysi peppu pystyssä varovasti pentuja leikkiin.
Lähinnä leikit koostuivat siitä, että pennut jahtasivat haukkuen Fiilistä, joka taas juoksi ympyrää hirmuisella vauhdilla. 

 photo DSC_0191_zps84fcd4da.jpg
 photo DSC_0288_zpsfe2a6a0e.jpg photo DSC_0109_zps48bf5edc.jpg

Femma ja Siru lähinnä leikkivät keskeskenään. Siru juoksi karkuun ja Femma pyydysti sitä, pitäen samalla hohtavan valkoisella hymyllään tunkeilijat (eli lähinnä Fiiliksen) loitolla. Siruhan on tunnetusti vain Femman omaisuutta ja saa leikkiä VAIN Femman kanssa, ainakin isoegoisen villaneidin mielestä...

 photo DSC_0226_zps15206a8a.jpg photo DSC_0203_zps7721df76.jpg
 photo DSC_0319_zps3a491b45.jpg
Reilu meininki, molemmat äffät Sirun kimpussa!

Herkkiä harjiksia selvästi hieman paleli, takeista huolimatta. Paria juoksuspurtteja ja hajujen perässä menemistä lukuunottamatta ne pysyivät tiiviisti yhdessä ja tyytyivät vain katselemaan muiden menoa.

 photo DSC_0145_zpsaf35aff3.jpg photo DSC_0271_zps6b29668f.jpg

Yllättävän hyvin siis kaikki meni, vaikka meno olikin välillä riehakasta. Selvittii kaikki kuitenkin ehjin nahoin sekä hyvin mielin, eli oli onnistunut reissu.

 photo DSC_0454_zps0f31ff14.jpg photo DSC_0296_zps4504745c.jpg
Vasemmalla Stitch ja oikealla Bernard


Femma on viimeaikoina kehittynyt agilityssä ihan hirmuisesti. Puhtaita ratoja on tullut pariltakin treenikerralta ja se saa kyllä kasvot loistamaan, nimittäin ne eivät ole todellakaan itsestäänselvyyksiä.
Femman mielestä puuttuva osaaminen korvataan vauhdilla, joten virheitä jostain kumman syystä sattuu;)

Yksissä treeneissä Femma oli alkuun ihan kauhea. Sen keskittyminen oli varmaan tuullut kovan viiman mukana jonnekkin kauas, sillä neiti ei keskittinyt ollenkaan.
Kun tuli kohta, missä koiran piti irrota, Femma kyllä irtosi.....toiselle puolelle hallia meidän kouluttajan luokse näyttämään söpöä naamaa.
Radan jälkeen yritettiin korjata paria vaikeaa kohtaa, mutta neiti villakoira leijui jossain pilvissä ja eikä meinannut ollenkaan palautua maan pinnalle takaisin treenaamaan.

Tauon aikana päätin, ettei me heitetä pyyhettä kehään vaan lähdetään toiselle kierrokselle uudella asenteella.
Femma ilmeisesti oli saanut pahimmat energiat kulutettua, sillä se jaksoi hienosti kuunnella radalla.
Vaikeissa kohdissa ohjeistin Femmaa hieman tiukemmin ja se ei lähtenyt moikkaamaan kouluttajaa, vaikka neiti hieman sinne vilkaisikin matkan varrella.
Lopputuloksena oli puhdas rata! Ei ehkä kaunein sellainen, mutta puhdas silti.
Ilmeisesti napakoista käskyistä ja asenteenmuutoksesta oli kuin olikin apua.

 photo DSC_0799_zps504590f3.jpg

Nyt jatketaan ahkeraa harjoittelua ja haaveillaan kisoista. Saa nähdä uskallanko Femman kanssa lähteä kisaamaan, kun möllikisatkin jännittää jo niin paljon. Hyvähän se on silti tähdätä kisoihin, vaikka sinne ei uskaltuisi, eipähän treenaaminen mene ihan liian rennoksi ja tavoitteettomaksi.

 photo DSC_0144_zpsc8e2524e.jpg
Alvar muuten täytti viime perjantaina huikeat 10 vuotta!
Vaikka ikää onkin kertynyt ja se myös näkyy herrassa, ei se kuitenkaan ole menettänyt omaa luonnettansa ollenkaan! Tänään olin vanhemmillani kylässä ja Alvar ahkerasti laittoi aamuvirkkua Fiilistä kuriin ärisemällä (tosin paimen ei ihan kauheasti näistä komenteluista välitä, mutta ei kerrota sitä Alvarille...).
Täytyy kyllä sanoa, että Alvar on kyllä sellainen persoona, ettei toista varmasti tule vastaan!
Toivottavasti edessä olisi vielä monta hyvää ja tervettä vuotta, sillä ihan pian en tätä herrasmiestä halua päästää luotani pois.

12 kommenttia:

 1. Ihanan riemukkaita kuvia =) Alvari on hyvin hienon oloinen herra!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alvar on kuonosta hännänpäähän herrasmies;)

   Poista
 2. Voi mittelivauvoja! On ne vaan niin suloisen veikeitä palleroisia :3
  Ihania kuvia muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä aika mahtavia palleroita;) Kiitos!

   Poista
 3. Wautsi, upeita kuvia jälleen kerran! :) Millä kalustolla kuvaat? Entäpä muokkaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:)

   Runkona toimii Nikon d90 nyt syksystä lähtien (aiemmin Canon eos 1100d) ja putkina on nikon dx 18-105 sekä tamronin 70-300:)

   Muokkaus hoidetaan gimpillä ja jos se temppuilee (niinkuin aika usein nykyään) niin sitten netin ilmaisohjelmilla, kuten pixlr ja ipiccy:)

   Poista
 4. Ihania kuvia jälleen, tännekin välittyy koirien iloisuus ;)

  Huomasin jo viimeksi miten Femma on kehittynyt Agilityssä. Pitääkin sopia joku kerta milloin mennään taas yhdessä treenaamaan. Mimmi nyt on lähes poikkeuksetta tehnyt nolla ratoja, mutta nyt ollaan saatu vauhtia mikä taas on meidän ongelma. Tosin energiaakin on kun on pitkiä päiviä kotona. Jopa niin paljon, että on innostunut leikkimään ja se on harvinaista meidän hienohelmalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pian mennä!
   Ihana Mimmi, selvästi jotain syksyenergiaa;)

   Poista
 5. Hurjan suloisia pentuja! Onko tietoa, mitä rotuja noissa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä aikamoisia sydämenviejiä! Pennut ovat ihan puhtaita mittelspitzejä:)

   Poista
 6. Aivan super söpöjä osa kuvista! Ja muutenkin oli kiva lukea tekstiä! Mukava ja kiva postaus jälleen kerran! Ja kuvat on aina tosi hyvä laatuisia! Ja hienoa kun femma on kehittynyt agilityssä! Terveisiä koirille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista!:) Terveiset on välitetty;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!