sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Hei hetkeksi vielä jää!

  photo DSC_0340_zps9fb0ab67.jpg

Marraskuu on startannut ja alkaa olla aika jättää hyvästit syksyn väriloistolle ja toivottaa tervetulleeksi pakkaset. Ulkoilusta on vaikea nauttia, koska ovea avatessaan ei tiedä, saako vastaansa hyytävää viimaa, liukkaita teitä vai armotonta sadetta. Siitä syystä ulkoilut on suoritettu hammasta purren ja sen jälkeen käperrytty sohvalle viltin alle kaakaomuki kädessä. Saa nähdä, että miten selviän talvesta kun parin asteen pakkanen saa jo kauhun tunteita aikaan!

 photo DSC_0373_zps2dbaec5b.jpg photo DSC_0228_zps29ba50c4.jpg

Eilen oli kuitenkin poikkeuksellinen päivä, sillä oli aivan mahtava sää!
Suuntasimme siis hiekkakuopille heittelemään frisbeetä ja nauttimaan auringon paisteesta. Koirat olivat tavalliseen tapaansa innoissaan, niinkuin alla olevasta videosra sekä kuvista varmaan huomaa.


 photo DSC_0311_zps3b933a8d.jpg
 photo DSC_0486_zps2a328317.jpg photo DSC_0230_zps49466d86.jpg
 photo DSC_0342_zps02d4cfda.jpg photo DSC_0299_zps430f5ab9.jpg

Nyt on aika päästää valokeilaan herrasmies Alvar.
Alvar täyttää parin viikon kuluttua kymmenen vuotta, eli aika kunnioitettavia lukemia alkaa kertyä mittariin! Niin kuin olen ennenkin sanonut, Alvar on vielä hyvässä kunnossa ikäisekseen.
Me kaikki kuitenkin tiedämme ettei vanhuus tule yksin. Harjaherralla on hieman paino tippunut (vaikka ruoka maistuu hyvin), silmät ovat samentuneet ja hampaat menneet huonompaan kuntoon.

Hampaiden takia lähdettiin torstaina käymässä eläinlääkärissä ja samalla tarkastettiin koiran vointi muuten.
Näkö oli kunnossa silmien harmaantumisesta huolimatta, sen jo tosin tiesimme, sillä autossa Alvar bongasi pitkän matkan päästä rollaattorin, joita se siis vihaa yli kaiken. Luonne ei siis vielä ole herrasta kadonnut;)

 photo DSC_0763_zps9dcb5891.jpg photo DSC_0773_zpsad073b4e.jpg

Lääkäri oli hieman huolissaan painon tippumisesta ja jos nyt paino alkaa hiemankin laskea, pitää selvittää tarkemmin, että mikä siihen on syynä. Muuten kaikki oli kunnossa, paitsi hampaat.

Hampaita jouduttiin poistamaan ja loput jäljelle jääneet putsattiin. Onneksi hampaita jäi suuhun sen verran, että syömisestä ei tule suurempaa sirkusta. Silti harmitti osan hampaiden menetys, sillä Alvarilla on harjakoiramaiseen tapaan muutenkin hammaspuutoksia.
Päivittelimmekin sitä, että miten kurjaa on se, että harjakoirilla on usein hampaissa ongelmia. Lähes kaikilla tuntemillani harjiksilla on jotain ongelmaa hampaiden kanssa.
Tämä onkin yksi syy, miksi en varmaan kiinanharjakoiraa enään ota, vaikka aivan mahtavia tyyppejä muuten ovatkin!

Alvar käyttäytyi arvolleen sopivasti reissun ajan ja kotiin päästyään lähinnä nukkui loppupäivän.
Varmaan on taas mukava olla, kun hampaat on huollettu kuntoon.

Päivän kuva-arvoitus, monta koiraa bongaat?;)

Meidän lauma kasvoi tänään yhdellä korvaparilla, Siru nimittäin muutti meille taas talveksi.
Tytöt ottivat pikkuketun innolla vastaan ja Siru tyytyväisen oloisena tsekkasi lempipaikkansa sängyn alla ja petasi paikkansa valmiiksi. Myöhemmin koirat rallittelivat ja riehuivat yhdessä.
Blogissa siis nähdään ja kuullaan varmasti Sirusta enemmän talven myötä, sillä neiti pysyy tiukasti meidän touhuissa mukana!

Mitäköhän Femma kuiskailee?

10 kommenttia:

 1. Fiiliksellä on kyl iha huippui ilmeit! XDD

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Odotan aina innolla koska han se uusi postaus ilmestyy. Todella kiva kuulla myös Sirustakin juttuja! :)

  VastaaPoista
 3. Nakujen hammaspuutokset selittyy sillä, että sama geeni säätelee karvattomuutta ja hammaspuutoksia. Nakulla koiralla ei voi olla kaikkia hampaita ja, jos näet nakun kiinanharjakoiran täydellisellä hampaistolla se on silloin ajeltu puuteri eikä aito naku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän pitkäaikaisena harjisten omistajana tiedänkin:)
   Ja noilla ongelmilla hampaiden kanssa en tarkottanut pelkästään puutoksia vaan myös niiden kestävyyttä koiran vanhetessa yms. Ikäväkyllä niillä puutereillakaan ei välttämättä hampaat ole/pysy hyvässä kunnossa, vaikka puutoksia ei ole:(

   Poista
 4. Myöhässä mutta 5koiraa
  htp://siirijaremu.blogspot.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!