tiistai 16. joulukuuta 2014

Draamatiistai

Minun piti tänään lenkin jälkeen kirjoittaa postaus viikonlopun touhuista, mutta kohtalo puuttui peliin, joten saatte hieman odotella viikonlopputohinoita.

Lenkillä Fiilikseltä repesi/leikkaantuu(??) molemmat etujaloissa ranteissa sijaitsevat polkuanturat.
Epäselvää on, että missä ja miten onnettomuus tapahtui (koira oli kokoajan näköpiirissä, vamma huomattiin vasta kun koira ja maa oli veressä), mutta yksi veikkaus oli, että jää olisi leikannut jotenki anturoita. 

Eikun vaan verinen koira autoon ja suunta kohti eläinlääkäriä. Repeytyneet palat leikattiin pois ja jalat laitettiin lääkevoiteen kanssa pakettiin. Anturat kuulemma parantuvat hitaasti, mutta ne olisivat voineet repeytyä myös paljon pahemmin, joten onneakin oli matkassa.


Eli siis varoitus koiranomistajille, jäätynyt maa sekä lätäköt voi aiheuttaa kurjia yllätyksiä! 

17 kommenttia:

 1. Hui kauhia, luin aluksi että repeytyneet JALAT leikattiin pois... Ei onneksi ihan niin paljoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, onneksi ei ihan niiin dramaattista sentään ollut! :D

   Poista
 2. Kurjuuksienkurjuus sentään =( Toivottavasti paimen parantuu pian !

  VastaaPoista
 3. Kaikkea sitä voikin sattua. :/ Paranemisia!

  VastaaPoista
 4. Voi ei! Varsinkin metsästyskoirillahan leikataan "kannukset" jo pentuna parin päivän ikäisenä juuri siksi kun ne ovat niin paljon metsässä ja aikuisena kannukset voivat revetä todella pahasti ja olla pitkään kipeät. Paranemisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Meillä ihme kyllä kannukset selvisi repeytymättä, mutta nuo anturat otti iskua:(

   Poista
 5. Voi vitsi anteeksi luin väärin! Kyse olikin etujaloista, tuo onkin varmasti harvinaisempaa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, yllättävän yleistä tämäkin tuntuu olevan kun asiasta lukee enemmän, ei ole vaan ennen omalle kohdalle osunut!

   Poista
 6. Jäähän noita tällä kelillä valitettavasti repii. Paskalla tuurilla riittää tietynlainen hiekkakin, been there done that, kun on toi yks turbourpo samassa taloudessa. Parit jarrutukset ja siinäpä se. Onneks noi oikeasti kyllä paranee nopeammin kuin uskoisikaan! Taisin Laikalle sipaista kyytipojaksi apteekin hunajasalvaa ja annoin muuten olla ja vaiva parani nopeasti. Jatkossa noita voi ennaltaehkäistä paskalla kelillä esim. Cobanilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon juuri, että jää on repinyt (tai jäätynyt hiekka) nuo, yllättävän siististi silti repeytyi!

   Toivotaan, että lähtevät pian paranemaan, onneksi Fiiliksellä on aika korkea kipukynnys, Femma varmaan tekisi tällä hetkellä kuolemaa.. :D
   Saatiinkin jotain salvaa kotiin ellältä.

   Kiitos Cobanivinkistä! Kuulemma uusiutuu helposti sama homma, voi höhpöh...

   Poista
  2. Uusiutuminen riippunee koirasta. Laika on vetäny aika tuurilla eikä sille ole tullut samaa toistamiseen (veikkaan, että se ensimmäinen oli siis joku pitkäksi lipsahtanut jarru syystä x eikä varsinaisesti mikään normiskeittailu :D), kun antura vaan pääsi parantumaan kunnolla. Noihin kasvaa kuitenkin sen verran paksu nahka, että hyvällä tuurilla jää kertaluontoiseksi. :)

   Poista
 7. Voi Fiilis parkaa! Huono tuuri:-(

  VastaaPoista
 8. Kannattaa suojata nuo myös sen jälkeen, kun ne on kevyelti umpeutuneet. Nuo uusii vissiin aika helposti, jos ei ole ihan täysin ehtinyt parantua. Jollakin tutun koiralla tuli ihan vaan pieni repeymä ja kesti aika kauan parantua... Piti suojata tassua tossulle jne. Paranemisia Fiilikselle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Joo täytyy jatkossakin suojata, varsinkin näillä huonommilla keleillä... Toivotaan, että ei uusiudu kuitenkaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!