keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Tyttö täydellinen (Fiiliksen luustokuvaus)

Fiiliksen luustokuvaus. Asia jota olen jännittänyt siitä lähtien, kun paimenlapsi meille muutti.
Jotenkin se on aina ollut kaukaiselta tuntuva asia, mutta nyt siitä tuli vihdoin totta.
Otettiin pieni varaslähtö sillä Fiilis oli kuvaushetkellä hieman vajaa 18kk, mutta en usko parin päivän haittaavan kun kuvatkaan ei ole "virallisia". Sopiva aika vaan sattui tulemaan suunniteltua aiemmin kohdalle.


Kun varasin viimeviikolla ajan viikon päähän, alkoi samantien ihan järkyttävä stressi siitä, että mitä Fiiliksen sisältä löytyy. Minulla on ollut kyllä kaikki syy uskoa, ettei sielä ole mitään pahasti ainakaan vialla, sillä Fiiliksen molemmilla vanhemmilla on kaikki kunnossa eikä paimenlapsi ole koskaan mitenkään oireillut jaloista tai selästä. Silti se pieni mitä jos-ääni kummittelee pään sisällä, ei Fiilis olisi ensimmäinen koira, joka vaikuttaa terveeltä, mutta ei sitä olekkaan.
Myös Poupoun legg perthes on vielä kurjasti muistissa, herran elämä kun muuttui samantien sairaiden lonkkien takia. Me saimme heittää hyvästit jalostukselle, näyttelyille ja agilitylle.
Mitä jos meille käy taas huono tuuri?

Yritin ajatella, että Fiilis on kuitenkin se sama mahtava pieni paimenkoira, vaikka sillä olisikin jotain kurjia yllätyksiä. Silti pelkäsin, että Fiiliksellä olisi jotain, joka tuottaisi sille kipuja ja aiheuttaisi ongelmia ihan jo arjessa. Voin myös myöntää, että suuresti stressasi myös se, että menisikö meidän harrastusunelmat ihan pipariksi.
Ajatuksen vaihtelivat viikon myötä laidasta laitaan ja varsinkin yöllä kummittelivat mielessä.


Kun saavuimme eläinlääkärille odotustilaan olin varma, että oksentaisin pian. Tai ainaikin, että purskahtaisin itkuun sillä sekunnilla. Niin kovasti minua jännitti.
Ajatus huonoista tuloksista tuntui maailmanlopulta ja vaikka kuinka yritin olla postiviinen, en vaan pystynyt olemaan stressaamatta.

Vuoromme tultua puhuimme eläinlääkärin kanssa ja samalla Fiilis sai rauhoituspiikin. Sitkeänä tyyppinä paimen ei meinannut rauhoittua ollenkaan ja joutui saamaan vielä hieman myöhemmin toisen annoksen. Mieheni meni Fiiliksen kuvaukseen mukaan ja itse jäin oven ulkopuolelle jännittämään. 


Tunnelmia kuvauksen jälkeen

Lopulta kuvat olivat valmiita ja lääkäri pääsi arvioimaan ne. Odotin jokaisen kuvan kohdalla huonoja uutisia, mutta niitä ei tullut. "Kuules sulla on aivan esimerkillisen täydellinen koira luustoltaan". JES! Meinasin taas itkeä, tällä kertaa onnesta...ai miten niin herkkä?;)

Lonkat A/A
Polvet 0/0
Kyynärät 0/0
Olat OK
Selkä Ok 


Mistään paikasta ei ollut mitään huomautettavaa, vaan kaikki oli siistiä ja sellaista, kun kuuluukin olla. Priimaa sisältä sekä ulkoa, hyvät kortit on minulle jaettu kun tämän pakkauksen sain!

16 kommenttia:

 1. ONNEA HYVISTÄ TULOKSISTA! :-)

  VastaaPoista
 2. Hieno juttu, onnea! :) Meillä toi ois ens kuussa edessä, arvaa vaan jännitänkö sitä jo nyt.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Voin vaan arvata! Koskaan ei ole liian aikaista jännittää näitä kuvauksia:D

   Poista
 3. Vau, kylläpä oli priimaa! Onnittelut. Toivotaan, että meille näytettäisiin myös noin hyviä tuloksia puolenvuoden päästä, kun nuorempi menee kuvattavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin jo henkisesti varautunut, ettei kaikki olisi priimaa, mutta onneksi niin ei käynyt:D

   Me pidetään peukut pystyssä teille!

   Poista
 4. Paljon onnea tuloksista! Poru kurkussa itsekin odototin aulassa tuloksia ja ellä tuli silloinkin "teillä on harvinaisen terve sekarotuinen" :) Just kun mitään hälyttävää tai elämää haittaavaa ei ollut, vaikka lonkat hän arvioikin C-eeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   On se kyllä huojentavaa tietää, että kaikki on kunnossa!:)

   Poista
 5. Mun on ny ihan pakko kysyy (ei niinku pahalla) että miksi Fiilis kuvattiin?Meinaan ku se ei ole rotukoira nii eihän se käy näyttelyissä nii eihä sitä tarvis kuvauttaa vai?En niiku pahalla kysy mut eikö tossa mee turhaa rahaa ja turhaa nukuteta koira?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys:) On totta ettei sekarotuisia (tai edes kaikkia rotukoiria) ole pakko kuvauttaa.
   Luustokuvauksiahan ei tehdä pelkästään näyttelyitä varten vaan myös esimerkiksi harrastuksia ja jalostusta varten (sekä omistajan mielenrauhan;)

   Fiilis kuvautettiin sen takia, että se tuli minulle harrastuskaveriksi ja tarkoitus olisi myös harrastaa rankempia lajeja (agility, frisbee, veto). Oli tärkeää tietää, että onko kropassa kaikki kunnossa jo ennen kuin aloitan treenaamaan kovemmin. Jos joku paikka olisi kuvauksissa osoittautunut "rikkinäiseksi", en olisi ainakaan rikkonut tietämättäni mitään enempää harrastusten lomassa:)

   Poista
  2. Mistähän joku on saanut päähänsä, että näyttelyt olis joku syy kuvauttaa koira.. :D

   Poista
 6. Ihanaa, että kuvaukset menny noin hyvin! Onnea! :-)
  Ja säki oot vissiin herkkisheebo, itellä tuli tippa linssiin jo tätä sun tekstiä lukiessani... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Eikä, ihanaa, että löytyy muitakin herkkiksiä!!:D

   Poista
 7. Onnittelut terveestä koirasta!
  Oletko suunnittellut tekeväsi pentueen Fiilikselle nyt kun tyloksetkinnoli kunnossa? Pennuista voisi tulla hyviä koiria moneen lajiin. =>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Olen kyllä haaveillut Fiilikselle pentueesta, mutta se on vasta juuri tuon haaveilun tasolla, eli mitään suunnitelmia ei ole lyöty lukkoon. Eikä tosin vielä ole kiire tehdä päätöksiä, kun Fiilis on niin nuori;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!