tiistai 27. tammikuuta 2015

Teen vastoinkäymisistä voimaa

Murehtiminen ei takas eilistä tua 
 huominenkin tulee vaan jos selvitään tänään 
mun pahin vastukseni kattoo peilistä mua 
 se haastaa ja aina pyrkii mun pään kääntämään

Katse eteen ja suupielet ylöspäin 
teen vastoinkäymisistä voimaa
 katse eteen ja suupielet ylöspäin 
antaa tulla, kestän kyllä, 
periks en tuu antamaan Eilen oli vuorossa ohjatut agilitytreenit. Äitini oli kipeänä ja ei päässyt omalle vuorolleen, joten siksi Fiilis pääsi myös mukaan treenailemaan.
Paimenlapsihan sikaili edellisissä ohjatuissa treeneissä, joten jännitin jo aamusta, että miten treenit tällä kerralla menisivät.
Tajusin päivän mittaan, että olin lähdössä treeneihin ihan väärällä asenteella, jos jo kotona stressaisin Fiiliksen käytöstä niin aivan varmasti se paikan päällä alkaisi sikailla taas.
Treeneihin siis lopulta lähdettiin sillä mielellä, että kaikki menee hyvin ja Fiilis näyttää itsestään parhaat puolensa. Ajattelutapa taisi toimia, sillä Fiilis oli aivan mahtava.
Yllä olevan kappaleen sanat kyllä kuvaavat täydellisesti tunnelmia treenin jälkeen!

Fiilis harjoitteli ensimmäistä kertaa keppejä, verkkojen kera. Jotenkin olisin odottanut, että tyyppi häslää ja kaataa verkot, mutta Fiilis päätti yllättää tajuten idean nopeasti. Videolta katsottuna Fiilis näyttää tosi söpöltä pujotellessaan!

Keppien jälkeen harjoteltiin hyppy-putki-hyppy suoraa, joka meni ilman suurempia ongelmia. Seuraavaksi kokeiltiin pientä pituutta ja hyppy-pituus sarjaa. Tälläkin kertaa ilman ongelmia.
Lopuksi kokeilimme vielä matalaa keinua, tämä tosin ei ole videolla. Fiilis ei pahemmin keinun keinahduksesta välittänyt, sillä sen keskittyminen oli iihanissa nakeissa.

Tästä treenistä jäi tosi hyvä mieli, Fiilis kuunteli hyvin, eikä hölmöillyt tai sikaillut. Hyvä paimenlapsi, hyvä!

Femmalla taas oli ratatreenit. Pikkuvilla oli varsin mukavalla tuulella ja oli suht hyvin kuulolla. Hieman välillä keskittyminen herpaantui, kun Femman mielestä olisi ollut sen velvollisuus käydä moikkaamassa kouluttajaa. Erityisen ylpeä olen takaakierroista sekä osasta käännöksistä hyppy-keinu välisellä suoralla.
Talvi on nyt virallisesti täällä, sillä läheisen järven jää kestää vihdoinkin kävelyä.
Ennen jäälle menoa mittailtiin veljeni kanssa jään paksuutta ja mietittiin, että kuinka pitkälle uskalletaan kävellä. Isän rohkaisevat sanat puhelimessa "älkää kävelkö liian lähellä toisianne, niin ette tipu molmmat jäihin" -ei ainakaan saanut oloa yhtään varmemmaksi;)
Onneksi stressailut oli turhaa, sillä jää kesti hyvin.

Koirat alottivat autossa rannan lähestyessä piippailun, ehkä ne tunnistivat paikan?
Kahta kertaa ei tarvinnut antaa lupaa lähteä vapaaksi, sillä tyypit lähtivät hyvin nopeasti juoksemaan ja riekkumaan. Fiiliksellä oli mukana frisbee, mutta sitä ei pahemmin heitelty ja melkein koko matkan paimenlapsi kantoi sitä uskollisesti suussansa.

Ilta alkoi jo hämärtyä, joten kuvasaalis jäi varsin köyhäksi...

 

Sain muuten jo aikaa sitten Fiilikselle toisen villapaidan valmiiksi. Parempia kuvia tosin joudutte odottamaan, sillä ilmeisesti villit ja vapaat paimenkoirat ei yksinkertaisesti käytä pinkkejä villapaitoja..Loppuun vielä nöyryyttävä kuva siitä, että miten villi ja vapaa paimenkoirakin joutuu alistumaan isoegoisen villakoiran kurinpalautuksiin...!


19 kommenttia:

 1. Tuota menoa sillä on ensi treeneissä jo valmiit kepit :D tosi pätevästi pujottelee jo nyt vaikka kyseessä oli ensimmäiset treenit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee jep! Olis kyllä kiva jos Fiiliksen kanssa keppien opettelu menisi helpommin kuin tuon pikkuvillan kanssa :D

   Poista
 2. Vika kuva kyllä on ihana! :'D tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. wwwooou mikä keppisuoritus! Kyllä tosta agilitykoira tulee! =D

  VastaaPoista
 4. Fiilis oppii nopeeta ja huippua nähä taas treenivideoita!
  Oispa meilläki tuola hallisa verkot.. päätettiin jättää kesään asti kepit tauolle ko ei tuo ohjureiden ideaa tuumaa tajuta lainkaan. Ihan turhaa opettelua.
  Perjantaina mennää sitte jäälle ;) saapa nähä mikä ryminä siellä sit onkaan ko koiralauma rallittelee. Ottaisinkoha Roynki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät!
   Meillä Femma ei aikoinaan tajunnut kanssa ohjureita:D

   Jep! Ota vaan jos haluat!:) Jäällä oli paljon jäniksen&pikkueläimien jälkiä, mutta voihan Royn ottaa vaikka liinassa jos sitä kiinnostaa jäljet :D

   Poista
  2. Jos vaa löydän sen pitkän liinan nii otan Roynki. En uskalla misää nimesä irti laskea sitä ja jos sielä vielä jälkiä oli paljo :--D

   Poista
 5. Mmmtää ekat keppitreenit ja koira pujottelee ku mikäki :o Terve vaan, meillä ei näytä ees tuolta vaikka harjoteltu epäsäännöllisesti parin vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä aika yllätys!
   Meillä sama juttu Femman kanssa, kohta kaksi vuotta treenailtu (epäsäännöllisen säännöllisesti) keppejä ja vieläkin on verkot mukana :D

   Poista
 6. Hienosti viimeistelty blogi ihanilla kuvilla! Etenkin tuo viimeinen tässä postauksessa jäi mieleen jo villisten fb ryhmästä. Jäädään seurailemaan teidän menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tervetuloa seurailemaan;)

   Poista
 7. Femma on niin ilosen näköne videolla! Ja Fiiliksen eka kuva on ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Femma rakastaa agilityä täysillä! Kiitos :)

   Poista
 8. Kuten muutkin ovat maininneet, niin Fiilis menee loistavasti ensikertalaiseksi kepit! Mikä vauhti, siitä tulee kyllä nopea pujottelija. Ja jos ajatellaan miten nuori Fiilis on ja miten vähän olette treenanneet agilityä, niin siihen nähden se menee todella hyvin. Melko nopeasti siitä saisi loistavan kisakoiran ;) Mitä nyt on nähnyt kun Femma aksaa ja katsoo videota, niin näyttää että se ei selvästikään katso keppejä, vaan ikään kuin juoksee niiden läpi. Jos siis ymmärsit mitä tarkoitin. Eli se ei selvästikään tajua keppien ideaa. Mimmillä oli pitkään sama ongelma, mutta nyt vasta ollaan otettu kaikki verkot pois. Kotona ollaan menty kuutta keppiä, joten johtuisiko siitä, mutta puolen välin jälkeen meinaa lopettaa pujottelun? Toisaalta, ollaan treenattu melkein joka kerta täysiä keppejä hallilla. Mitä olen blogeja lukenut ja videoita YouTubesta katsellut, olen vaan enemmän ohjureiden kannalla. Tai siis, että laitetaan kepit vinoon, ettei pääse väärästä välistä pois ja oppii silti katsomaan eteen. Ei vaan oikein verkot houkuta seuraavan koiran kanssa kun tuntuu, ettei koira opi niillä pujottelemaan. Tai onhan se niin koirakohtaista, katsoo sitten kun joskus (liian pitkän ajan kuluttua :D) se on ajankohtaista. Tekisi kyllä mieli joskus treenata Femmalla mahdollista nopeampaa koiraa varten :D

  VastaaPoista
 9. Ehkä Fiiliksestä saa mukavan kisakaverinkin agilityyn;)

  Femma osaa mennä kepit nykyään niin, että verkkoja on vaan puolet, eli pikkuhiljaa sekin puoli kehittyy:D Uskon, että se tajuaa pujottelun idean, vauhti on vaan välillä hieman liian kovaa, joten siksi virheitä tippuu:)

  VastaaPoista
 10. Niin, mutta eikse oo niin, että hiljaa hyvää tulee ;) Kyllä säkin ja Femma pärjäisitte loistavasti epiksissä ja siitä sitten pikkuhiljaa virallisiin kun kokemusta tulee ja oppii kaikki esteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hauskuuden takiahan me tätä lajia harrastetaan eli ei kiirettä mihinkään;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!