tiistai 10. maaliskuuta 2015

Mörkömaanantai

Femman uusi mörkö-örkki-sadepuku. Niin söpöä!
Aurinko paistaa, lumet sulaa ja linnut laulaa (tai no, ainakin melkein). Kevät on siis saapunut!
Eilen pakattiin kaikki kolme koiraa autoon ja suunnattiin hiekkakuopille nauttimaan kevätauringosta.
Sää suosi meitä kerrankin, sillä koko reissun paistoi aurinko pilveettömältä taivaalta ja olo oli mitä mainioin! Fiilikselle otettiin frisbee mukaan, sillä raukka ei ole päässyt pitkään aikaan koppailemaan. Treenaamiseksi tätä kertaa tosin ei voinut sanoa, sillä isäntä heitteli Fiilikselle frisbeetä ihan ilon vuoksi, ilman suurempia tavoitteita. Paimenlapsi koppaili kuitenkin aika näppärästi pitkiäkin heittoja ja oli aivan täpinöissään.

 

Lumien sulettua oli hiekkakuopalle muodostunut iso ja suht syvä lätäkkö, jonka kautta Fiilis väkisin halusi kiekot palauttaa. Jouduttiin lopulta hieman vaihtamaan paikkaa, että saataisiin tuo ihana lätäkkö unohtumaan paimenen mielestä! 


 

 Femma ja Siru liikkuivat taas yhdessä, joko nenä kiinni maassa tai hurjasti spurttaillen.
Silloin jos Sirun mielenkiinto loppui juoksemiseen, juoksi pikkuvilla itsekseen ympyrää samalla kauheasti muristen. Femma myös repi maasta kasveja ja kaivoi vesilätäkön vieressä kuoppaa niin, että kura vaan lensi. Neiti villakoiralla on siis ilmeisesti hieman kevättä rinnassa?
 
 
Sirullakin taisi olla kevättä rinnassa, sillä pieni villikettu päätti yhtäkkiä, ettei se alistu enään kohtaloonsa kesykoirana. Ensin se pinkoi meistä kauemmaksi ja jäi hyvän matkan päähän seurailemaan, että lähdetäänkö me sen perään.
Jos sitä huusi tai otti askeleenkin sinneppäin, kipitti Siru heti kauemmaksi. Meitä ei huvittanut lähteä leikkimään hippaa villin pikkuketun kanssa, päätimme lähteä poispäin Sirusta muiden koirien kanssa.
Tämä sai Sirun katselemaan hämillään ja viimeinen tikki oli se, kun palkkasin Femman nameilla hyvästä luoksetulosta, silloin pikkukettu juoksi hurjaa vauhtia takaisin meidän luokse, alistuen kohtaloonsa kesykoirana.
Vapauden hetket olivat päättyneet. 

Villi ja vapaa!

Lenkin jälkeen oli enään yksi kurja asia suoritettavana...pesu. Joskus hauskoista hetkistä pitää maksaa kova hinta, ainakin jos Femmalta tai Sirulta kysytään;)Illalla kävimme myös Femman kanssa sähläämässä agitreeneissä ja siitä on jopa videomateriaalia, mutta youtube temppuilee eikä lataa videota, joten säästetään säntäilyt seuraavaan kertaan!

12 kommenttia:

 1. Kivoja keväisiä kuvia! Teillä näytti riittävän menoa ja meininkiä ;-) Nyt on kyllä ihan kamalat kurakelit ainakin meilläpäin ja pesu on oikeesti vähänkin pidemmän lenkin jälkeen pakollista. Onneksi meillä koirat nauttii vedestä, eikä pesu tuota tuskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kuvista ei kyllä uskoisi, että eletään vasta maaliskuun alkua! :D

   Meillä ei oikein kukaan suihkusta pidä, kiltisti ne kurjan kohtalonsa kestää, mutta mieluummin uisi meressä tai järvessä kuin olisi suihkun alla... :D

   Poista
 2. Wouwouwou noi Fiiliksen "paimennuskuvat", upee eläin!!! :0

  VastaaPoista
 3. Teillä on tosi kiva blogi ja ihania kuvia! :)
  Pakko vielä näin uutena lukijana sanoa, että mielettömän hauskat nimet koirilla! :D

  http://mariansheltit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Oho Siruhan tempun keksi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep...Eilen se livisti ovesta ulos ja jouduin jahtaamaan sitä pitkin naapurien pihoja croksit jalassa... :D Hyihyi pikkukettu!

   Poista
 5. Voi ei, toi mörkö-ökkiäisasu on ihana!! Ja upeita kuvia!

  VastaaPoista
 6. Söpö puku femmalla :D
  Ihania kuvia, kuvista välittyy mukavasti se koirien iloisuus <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!