perjantai 20. maaliskuuta 2015

On siis kevät

Sanotaan, että kevään tunnistaa pajunkissoista ja pääskysistä. Minä (ja varmasti "pari" muutakin koiranomistajaa) väitän, että kevään tulon tietää siitä, että koirat päättää tiputtaa karvansa.
Fiilis aloitti melkeimpä yhdessä yössä tuon ihanan karvakadon ja nyt meillä on ihan joka paikka täynnä mustia ja valkoisia karvoja. Niitä löytyy kellumasta juuri täytetystä kahvikupista, sohvilta, lattiolta sekä hieman oudommista paikoista kuten allekirjoittaneen nenästä (miten tämä on edes mahdollista??). Eli toisinsanoen kevät on virallisesti täällä!

Hyvät säät innostaa retkeilemään oikein kunnolla. Tiistaina kävimme veljeni sekä koirien kanssa katsomassa Vihdissä sijaitsevaa Pääkslahden luontopolkua. Tälläisestä paikasta en ollut koskaan kuullutkaan, se löytyi sattumalta kun isäni etsi jotain venereittiä ja kysyi, että onko paikka minulle tuttu. Ajatus uudesta lenkkipaikasta innosti, joten lähdettiin jännityksellä tutkimaan uutta reittiä!

 photo 38_zpsrbpy5wy3.jpg photo 11_zps9mrtodif.jpg
 photo 1_zps9wdmhqyj.jpg

Mukana meillä oli koko kolmikko, eli siis Femma, Fiilis ja Siru. Siru tosin joutui tyytymään hihnakoiran osaan, sillä eräällä pikkuketulla on ollut varsin mielenkiintoisia seikkailuja viime päivinä...
Viime viikolla Siru livahti ulko-ovesta ja minä pyydystin sitä crokseissa ilman ulkovaatteita pitkin kylää. Tämä ei ollut ensimmäinen pikkuketun vallaton päähänpisto, joten päätin suosiolla pitää sen hihnassa vieraassa paikassa.

 photo 35_zpsavit3ony.jpg photo 25_zpsw66xkhip.jpg

Maasto oli hyvin vaihtelevaa, välillä suunnistettiin metsässä ja välillä ihailtiin maisemia kalliolta.
Oli mahtavaa nauttia metsän tunnelmasta ja katsella luontoa, joka heräilee hiljalleen talvisesta unesta.

  photo 13_zpsiljhjxwa.jpg
 photo 10_zpswawt6aeh.jpg photo 29_zpskrxkegus.jpg
 photo 3_zpskwptyguw.jpg
 photo 33_zpsosmtv517.jpg photo 12_zpsppr6exue.jpg

Fiilis juoksi päättömänä ympäriinsä ja tutki innoissaan maastoa. Suurinta suosiota herätti jälleen ihanat vesilätököt ja pieni metsälampi.

 photo 24_zpsalbgsm7b.jpg
 photo 36_zpsloelrfkb.jpg photo 5_zps187vdyab.jpg

Siru taas sipsutti varovasti vaikeassa maastossa ja yritti valita aina eri reitin kun se, minkä minä koin parhaaksi. Ja mitä teki pikkuvilla?

 photo 18_zpsu0jt5iio.jpg
 photo 16_zpstzmalm00.jpg  photo 9_zpsgmwm0xxs.jpg


Femmalla oli totaallinen vauhtivaihde päällä, sillä se touhotti omiansa ihan taukoamatta.
Se pyydysti jotain pientä eläintä (hiiri?) häntä heiluen, hyppi isoille kiville ja mikä parasta, nappasi suuhunsa hevosenlantaa aina kun läjä sen eteen ilmestyi. Kun neiti villakoiraa kielsi syömästä tätä kyseistä tuotosta, nappasi se kikkareen suuhunsa ja juoksi karkuun niin nopeasti kun pienistä jaloistaan pääsi. Varmaan raukka ajatteli, että tätähän aarretta ette minulta vie!

 photo 19_zpsrfe7xcqu.jpg
 photo 17_zpsljxnadyh.jpg photo 8_zpstknavz6p.jpg

Noin kolmen kilometrin ja parin eksymisen jälkeen suuntasimme takaisin autolle kera tyytyväisen oloisen koirakolmikon. Aurinko laski juuri kun ajoimme kotiin ja maalasi tiet kultaiseksi valollaan. Aika täydellinen reissu siis!

 photo 34_zpsgywakfsa.jpg

10 kommenttia:

 1. Iihuna sarjakuva ja tosi kivoja kuvia !! Olen ihan koukussa sun blogiin !! =D

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia =)
  Minä kävin kesällä samassa paikassa. Menin vaan pienemmän kierroksen. Koiraa en omista, joten ilman koiraa menin.

  Haaveissa olisi oma villakoira, sen takia minä blogiasi luenkin. Femma vaikuttaa suloiselta koiralta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tuo paikka on varmasti hieno kesällä!

   Villakoirat on kyllä ihania, onnea oman pienen villapöksyn hankintaan! :)

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ja upee paikka! Niin huippua kun kevät tulee :--) (karvanlähtöä lukuunottamatta, meillä on täällä päässyt helvetti valloilleen ihan oikeesti :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Jep! Voin vaan kuvitella, että miten kauheaa on kun on kaksi tai useampi karvaansa tiputtava koira, meillä on onneksi vain Fiilis! :D

   Poista
 4. Ihania kuvia jälleen! Ihanaa kun kevät tulee, harmi vain kun juuri silloin kun olisi ollut täydellinen lenkkisää niin minä istun autossa töihin/kotiin. Onneksi tänään pääsin pitkälle lenkille Mimmin kanssa. Harmi vain kun nyt ei ole lämmin, vaikka muuten on kaunis ilma ja kamala tuuli.

  Olen kuullut tuosta Pääkslahden kierroksesta, koskaan vaan ei ole tullut lähdettyä sinne päin lenkkeilemään. Kiitos kun muistutit taas mieleen yhden kivan paikan minne suuntaankin joku kerta Mimmin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tuo luontopolku kannattaa kyllä katsoa, se on tosi kiva!:)

   Poista
 5. Ompas söpö pinkki takki Femmalla! Täällä yks kateellinen kääpiöpinni (tai ehkä ennemminkin omistaja ;))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!