tiistai 17. maaliskuuta 2015

Projekti PPP

Eli siis Puudelin Puunaus Päivä(t)!

Femman turkkia ei ole kuonoa lukuunottamatta trimmattu aikoihin. Sen takia Femma muistutti enemmänkin moppia kuin edustuskuntoista villakoiraa. Lisäksi kuraiset säät ja lukuisat tassu/mahapesut sekä kura sai pehmeän turkin takkuuntumaan laattamaiseksi, vaikka kuinka yritti karvat ojennuksessa pitää. Oli siis jo aika taltuttaa pienen villakoiran kuriton turkki!

Moppivillakoira ennen trimmaamista;
 photo 2_zps8fzjmj4v.jpg
 photo 1_zps9vz5ovuv.jpg photo 3_zps2eszuqgf.jpg

Ensin vuorossa oli pesu, sillä eräs pikkuvilla oli käynyt ulkona hankkimassa itsellensä harmaanruskean suojavärityksen. Fiilis halusi joko osallistua tähän pesuoperaatioon tai sitten pelastaa kaverin pulasta...shamppoopullo nimittäin teki lentävän lähdön!


 photo 4_zpsztwuxiaf.jpg
Tyttöjen juoni ei onnistunut, sillä loppujenlopuksi neiti villakoira joutui pesulle;)


Kun Femma oli vihdoin saatu pestyä, oli vuorossa föönaus. Femma vihaa föönaamista yli kaiken.
Pentuna se yritti tuhota föönin hurjilla vauvahampaillansa, mutta nyt se tyytyy juoksemaan föönin nähtyään tuhatta ja sataa karkuun sekä näyttämään tyytymätöntä naamaa operaation aikana.

 photo 5_zpsytnpot6l.jpg
Huomatkaa maailman säälittävin ja anovin ilme


Äidin kanssa ajateltiin, että vedetään Femman turkki nyt ihan lyhyeksi, sillä se on helppo hoitaa näillä kurakeleillä ja pikkuvillalla on aina niin mukava olo lyhyessä turkissa, kun takut ei vaivaa sen herkkää ihoa. Lisäksi ilmat alkavat lämmetä kovaa vauhtia, joten kauaa ei tyypin tarvitse lyhyessä turkissa palella.

Seuraavaksi koimme takaiskun, joka meinasi pilata koko kesälookin teon...
Äiti oli jo leikannut Femman turkkia lyhyemmäksi helpottaakseen sen ajamista koneella, joten Femma näytti vähintäänkin mielenkiintoiselta. Kun oli aika alkaa ajamaan turkkia koneella, päätti vanha ja uskollinen trimmauskone sanoutua tehtävistään irti, lopullisesti.
Voitte vaan arvata, että viikonloppuna ei ollut yhtään kauppaa auki, mistä saisimme uuden trimmauskoneen edeltäjän tilalle, joten trimmaus jouduttiin jättämään kesken.
Femma muistutti tässä vaiheessa enemmänkin Thaimaan kapista kulkukoiraa kun sitä tavoiteltua edustuskuntoista villakoiraa, hehee.

 photo 6_zpsegglv7bh.jpg

Vasta maanantaina pääsimme ostamaan uuden koneen ja jatkamaan pikkuvillan trimmaamista.
Uuden ihanan koneen avulla trimmaus sujui ongelmitta ja nopeasti. Pian karvakasan alta alkoi kuoriutua varsin sporttinen villaneiti.

 photo 7_zpsjmevl34f.jpg

Femma muuttui heti käytökseltään, kun trimmaus oli ohi. Se rallitteli ympäri kämppää ja terassia samalla öristen Femmamaiseen tapaan. Pikkuvilla on selvästi iloisempi ja touhukkaampi lyhyessä trimmissä. Sitä tosin en yhtään ihmettele, sillä kyllähän takkuinen turkki ja sen jokapäiväinen selväksi harjaaminen rasittaa sitä varmasti hurjasti!

Nakuvillakoira trimmauksen jälkeen;
 photo 10_zpsikyyq3xy.jpg
 photo 11_zpsp9stzj9g.jpg photo 9_zpswdpi8amz.jpg


Nyt kun kerran Femmasta aloitettiin höpistä, voitaisiin sporttitrimmistä siirtyä parin viikon agilitypäivittelyyn.

Viime viikon maanantaina (9.3) meillä oli ohjatut treenit tuttuun tapaan. Tämä kerta ei ollut mikään erityisen hyvä, vaikka niitä kivoja pätkiä tulikin. Meillä oli ollut aika touhukas päivä, joten voi olla, että pikkuvilla oli hieman uupunut ja siksi sen keskittyminen herppantui.
Femma nimittäin jäi kiinni sellaisiin pieniin virheisiin ohjauksessani (kuten käden heilautukseen väärässä kohdassa), mistä se ei normaalisti välitä ollenkaan.

Varsinkin tuo videossa näkyvä keinun jälkeinen hyppy-muuri-hyppy osuus oli jotenkin ihmeellinen, monella kerralla Femma tuijotti jonnekkin ihan muualle kuin eteensä ja se juoksi ohi esteistä. Vaikka kuinka muka yritin panostaa seuraavalla kerralla käskyjen kanssa tuolla suoralla, meni juttu aina hieman pieleen...

Pussi on meille aika uusi juttu, sitä ollaan harjoiteltu yksittäisenä ennen ja myös tällä kerralla (jäi videon ulkopuolelle). Radalla Femma suoritti pussin onnistuneesti, lukuunottamatta yhtä kertaa kun pikkuvilla päätti kääntyä takaisin pussin suulla.

Erityisen tyytyväinen olin puomi-hyppy-putki pätkästä, Femma sujahti näppärästi hypyn jälkeen putkeen, eikä lähtenyt kipuamaan puomille.Eilen trimmauspuuhien jälkeen Femma pääsi taas rallittelemaan agilityyn. Vähän porukalla mietittiin, että onko se aivan out of control, kun trimmauksen jälkeen sitä ylimääräistä riemua löytyy.
Femma päätti yllättää meidät kaikki ja oli varsin näppärä koko treenien ajan!
Virheet, mitkä meille tuli, oli ihan puhtaasti omiani. Pikkuvilla teki kaiken tismalleen niin kuin sitä käskin, niin hyvässä kuin pahassa.
Turkki lähti ja aivot tulivat tilalle, ei huono diili...!


Blogiin pitäisi päivitellä keväisempi ulkoasu, kun ulkoa katoaa lumet ennätysvauhtia. Pitäisi hieman viellä saada keväisiä kuvia ja löytää inspis jostain niin saataisiin ulkoasu ajankohtaiseksi.
Loppuun vielä kevätontäälläjeejee-hehkutus, tässä nimittäin eilisen lämpöasteet ja niistä nauttiva nakuvilla! 

12 kommenttia:

 1. Aika hurjan näköiset nuo vuotavat silmät.. Kannattaisi varmaan hoitaa ruokavalio kuntoon tai käydä eläinlääkärillä näyttämässä noita silmiä. Ei ole tosiaan normaalia tuollainen vuotaminen ja siitä johtuva karvojen värjäytyminen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlääkärissä silmät on useaan kertaan tutkittu terveiksi. Jos olet aiemmin lukenut blogia, niin tiedät varmaan, että Femmalla on joitain ruoka-aine allergioita, johon se reagoi silmillänsä (ja vatsalla). Femmalle tällä hetkellä etsitään uutta sopivaa ruokaa, joten silmät reagoivat tietysti siihen, kun ei ole sopivaa ei ole löytynyt :(

   Lisäksi Femman "otsahiukset" oli aika pitkät ennen trimmausta, joten nekin ärsyttää silmiä.

   Eli siis asiaa hoidetaan parhaillaan ja eläinlääkäreiltä ja osaavimmilta ihmisiltä on kysytty neuvoa ja kysytään jatkossakin!
   Kiitos kuitenkin huolenpidosta ;)

   Poista
  2. Kyllä tuo silmien vuotaminen on hyvin yleistä monella koirarodulla. Villakoirat, harjakoirat, cavaljerit, cottonit ym. ovat herkkä silmäisiä. Ehkä siksi reagoivat myös ruokiin. Lisäksi herkkiä silmiä ärsyttää koirien omat "karvat", tuuli, siitepöly ja parhaillaan katupöly. Ongelma on, että koirilla joiden silmät ovat herkät tulee helposti vuotoa esim.jostain edellä mainituista. Mutta syyn löytäminen ja silmien rauhoittuminen viekin yleensä aikaa. Joten valokuvista ei voi todellakaan päätellä onko silmiä hoidettu tai ei. Blogin pitäjä selvästi hoitaa koiria hyvin ja käyttää myös säännöllisesti koiria eläinlääkäreissä (kuten on saatu lukea useaan otteeseen) eli eiköhän asia ole hoidossa :)
   Tv. Omaa kokemusta omaava 😉

   Poista
  3. Näin juuri:)
   Kurja yleisiä nämä silmien vuotamiset/silmäongelmat ovat mm. mainitsemillasi roduilla. :(

   Poista
 2. Oi kun karvojen alta kuoriutui oikeasti sporttivilla! Omaa koiraa myös trimmailtu ja mahasta lyhentelen usein karvoja juurikin tämän kura-ajan takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kyllä nyt kelpaa neidin kiitää agilityssä kun on uusi virtaviivainen trimmi ;)

   Nämä kurakelit on kurjia, varsinkin turkkirotujen kanssa!

   Poista
 3. Femma näyttää ihan eri koiralta kun trimmauksen jälkeen =-D

  Tosi hienosti menee agility, ootte kehittyny noista ensimmäisistä videoista paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää! :D

   Kiitos! Samaa puhuttiin meidän kouluttajan kanssa, hitaasti ja varmasti kehitytään ;)

   Poista
 4. Mimmillä on ollut kurakelien ja kiireen keskellä pisin pesuväli mitä koskaan, reilu kuukausi. Onneksi ensi viikolla on Mimmin ppp kun sain varattua ajan trimmaajalle. Mimmi on nyt pitkässä, likaisessa ja epäsiistissä turkissa. Eilen kun harjasin, niin oli ihan huovalla turkki. Onneksi ainakin pahimmat takut sain auki. Mimmillekin tulee aina kummasti vauhtia kun turkki vedetään lyhyeksi ;) Nyt talvella vaan ei ole viitsinyt pitää lyhyenä ettei aina tarvitse pukea.

  Näyttääpä Femma laihalle nakuturkissa! Mimmi voisi antaa kilon painostaan Femmalle, sillä Mimmi on laihdutuskuurilla kun kesästä oli kertynyt kilo lisää.

  Kuten facessa jo totesin, olette kehittyneet paljon! Möllikisoihin vaan kokeilemaan. Mimmillä on nyt parilla kerralla ollut vauhtia. Eilen ei oikein innostunut kun ei tykännyt estehässäkästä, joka itsellekin oli vaikea. Varsinkin 6-7 valssi oli mulle älyttömän vaikea. Tein liian aikaisin valssin, olin koiran edessä tai sitten kroppa osoitti toiseen suuntaan ja lähes joka kerta Mimmi kiersi takaa. Mimmikin kyllästyi hinkkaamaan sitä, onneksi sentään saatiin pari hyvää toistoa :D Mimmin motivaatiolle kun ei todellakaan ole hyväksi jos pitää hinkata, paras olisi kun päästäisiin rata kerralla puhtaasti läpi niin Mimmillä säilyisi into.

  VastaaPoista
 5. Femma on kyllä hieman hoikassa kunnossa, ylimääräinen kilo olisi tervetullut! ;)

  Mulle oli kanssa sama valssi vaikea, jotenkin oli kokoajan liian hidas tai koiran edessä. Femma katsoi välillä vähän ihmeissään kun pyörin siinä :D

  VastaaPoista
 6. Hei mä trimasin mun villan samannäköseksi kauvanko karvan kasvusa menee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon samaan pituuteen mitä Femmalla oli ennen trimmiä kestää joku reilu kuukausi, jos pidemmän haluaa niin kestää luonnollisesti enemmän. Kuonokarvat tosin pn vallattomat jo parissa viikossa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!