maanantai 20. heinäkuuta 2015

Ollaanko tämä kesä näin?

 photo 1 47_zpsmkunnspu.jpg

Tämän vuoden ensimmäinen mökkireissu venyi pidemmälle kuin varmaan koskaan ennen, sillä pääsimme vasta tässä kuussa nauttimaan saaristolaiselämästä ensimmäisen kerran. Fiilis tosin oli jo alkukesästä vanhempieni kanssa mökillä, mutta muut meidän porukasta pääsi vasta nyt mökkeilemään.
Vietimme mökillä noin viikon ja palasimme viime torstaina kotiin, lukuunottamatta Fiilistä, joka jäi vielä viikonlopuksi viihdyttämään vanhempiani mökille. Onneksi paimenlapsi palaa tänään taas kuvioihin, sitä on jo ikävä..
Meillä oli taas mahtava reissu ja kamerakin kiittää, kun pääsi koko kevään kestäneestä pakkolomasta taas töihin!

 photo 1 50_zpsussbfhbl.jpg photo 1 49_zpstjpzujgr.jpg

Matkaan lähdimme perjantaina 10.7 ja heti matkalle järjestyi tuttuun tapaan äksöniä.
Kun lähdimme kotoa sanoin miehelleni, että Fiiliksellä ei ole remmiä päällä ollenkaan, joten se pitäisi ottaa varovasti autosta. Mieheni kuunteli vaimoansa tuttuun tapaan (eli pelkällä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos-meiningillä ;)), joten kun pääsimme huoltoasemalle, missä itse kävin vessassa ja mies pissatti koirat, voitte vaan kuvitella mitä tapahtui...
Kyllä, mies avasi auton oven selkosen selälleen ja Fiilis livahti perääni.
Ikävä kyllä olin jo ehtinyt sisälle huomaamatta karkulaista ja koska Fiilis ei päässyt huoltoaseman ovesta sisään, päätti se tehdä pari pyörähdystä parkkipaikalla. Hetken se oli juoksenut ja moikannut jotain ihmistä, kunnes paimenparka oli pysähtynyt kuin seinään kuullessaan mieheni kovemman käskyn pysähtyä.
Loppu pissatus sujui sitten ilman ongelmia. Onneksi parkkipaikalla ei ollut pahemmin liikennettä! 

 photo 1 43_zpsbedvoq7n.jpg
"Mitään pahaa en ole tehnyt!"
 photo 1_zps16vh5dt2.jpg
Sekalainen lauma odottamassa venekyytiä
Kun olimme päässeet mökille ehjin nahoin alkoi se kaikista kivoin vaihe, eli nauttiminen sekä rentoutuminen.
Fiilis tuttuun tapaan juoksi heti vapaaksi päästyään veteen ja sielä se vietti ensimmäisen päivän melkeimpä kokonaan. Pikkuvilla taas touhusi omia Femmamaisia-juttujansa ja illalla kiersi sylistä syliin rapsutuksia hakemassa. Ei siis yhtään hullumpi starttaus lomalle.

  photo 1 32_zpsnegzeumw.jpg photo 1 41_zps9cphzil9.jpg photo 1 27_zpsy00rxgev.jpg
 photo 1 12_zpsuysuqy39.jpg
 photo 1 21_zpsg6kknrgj.jpg photo 1 13_zpsbd0kzd3n.jpg
 photo 1 15_zpswwcmli5y.jpg

Moni blogin pitkäaikainen lukija varmaan muistaa, että Femma on (tai ainakin luulee olevansa) hurja saalistaja. Niin hurja, että se kuluttaa usein aikaansa juoksemalla lintujen perässä sekä kaivamassa myyrien koloja. Saaliit on tosin tältä pedolta tähän asti jääneet linnunsulkiin ja jo valmiiksi kuolleisiin kohteisiin, mutta tällä kerralla monen vuoden sinnikkyys palkittiin, yyh.
Hurja pikkuvilla nimittäin pyydysti elämänsä ensimmäisen myyrän ja tällä kertaa ihan elävän sellaisen. Ylpeänä se tuli esittelemään aarrettansa ja raukka sai vaan aikaan kiljahduksia ja huutoa. Koska vastaanotto oli näin surkeaa, yritti pikkuvilla lähteä karkuun saaliinsa kanssa, mutta matka tyssäsi lyhyeen kun isäni tuli hakemaan myyräparan pois hurjan saalistajan hampaista... 


 photo 1 19_zpsbwgxo9tf.jpg
 photo 1 39_zpsmzvzlm2s.jpg photo 1 37_zps5st4hqxt.jpg

Myyrät aiheutti myös Fiilikselle päänvaivaa. Vanhempani soittivat ja kertoivat paimenlapsen seikkailuista viikonlopun aikana pariin kertaan ja itse kuuntelin toisessa päässä ihmeissäni.
Fiilis oli nimittäin tuonut isälleni myyrän suussaan. Kun isäni käski Fiilistä tiputtamaan saaliinsa, oli myyrä lähtenyt juoksemaan karkuun. Fiilis oli siis pyydystänyt ja saanut kannettua suussaan myyrän niin, että se ei ollut vahingoittunut ollenkaan!
Toisella kertaa taas Fiilis oli yrittänyt piilottaa kuonollansa jotain heinikkoon. Lähemmässä tarkastelussa vanhempani olivat huomanneet, että paimenlapsi yritti piilottaa elävää myyrää heinikkoon. Kun myyrä karkasi heinäpiilosta, oli Fiilis lopulta asettanut myyrän rintansa alle ja mennyt makaamaan sen päälle. Mikäköhän logiikka tässäkin jutussa oli? Hassu tyyppi! 

 photo 1 23_zpsqztbibzy.jpg
 photo 1 33_zpsi01jyyhm.jpg photo 1 30_zpsa1eiyxrj.jpg

Viime postauksessa kerroin, että koko kevään meillä on ollut hiljaista siksi, että olen ollut itse huonossa kunnossa. Ajattelin nyt hieman raottaa tilannetta, jotta te lukijat pysytte hieman kärryillä, että missä mennään.
Meille on tulossa loppuvuodesta perheenlisäystä ja tällä kertaa ei-niin-karvaista sekä hännällistä versiota.
Koirat saavat siis vahdittavakseen ja ihmeteltäväkseen pienen ihmisenalun!

 

Alkuraskaus oli tosi rankkaa ja vasta nyt alkaa voimat pikkuhiljaa palautua. Silti edelleen pitkät lenkit ei meinaa onnistua ja juokseminen on vaikeaa (saa nähdä miten ensikuun agilityn käy!).
Uusi perheenjäsen tietysti vaikuttaa koirienkin elämään, mutta tarkoitus olisi jatkaa harrastamista ja muuta touhuilua mahdollisuuksien mukaan, eli sohvakoirien elämää neidit tulee tuskin viettämään. Onneksi ympärilläni on paljon ihania ihmisiä, jotka auttavat koirien aktivoinnissa!


Nyt meillä on Siru reilu viikon hoidossa ja pikkuvilla on varsin mielissään saadessaan kaverinsa kylään.
Tällä hetkellä tytöt ovat linnoittautuneet sängyn alle, sinne on tietysti raahattu myös koristetyynyt missä neidit nukkuvat sekä ikean pehmohiiri, ilmeisesti unilelun virkaa toimittamaan. Aikamoiset pyjamapartyt siis käynnissä! 

 photo 1 26_zpsj4xcfsnn.jpg

Miten lukijoiden kesä on sujunut?

19 kommenttia:

 1. Voi miten ihania uutisia, onnea sylin täydeltä!
  Fiilis selvästi yritti hoitaa myyriä :). Siitä tulee vauvalle hyvä vahti.
  Täällä kesä on mennyt hyvin. Nautittu grillaamisesta paljon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Ja tosi kiva kuulla, että teidän kesä on mennyt hyvin! Grillaaminen on kyllä aika ykkösjuttu kesässä;)

   Poista
 2. Minä arvasin mutta en kehdannut kysyä!!! Sikana onneee vähänkö kiva! Täytyy päästä kyllä pikkupaimenten näkemään jossaki kohtaa ja mää haluan hömpsöttää vauvajuttuja <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa varmaan moni on arvannut, mutta ei vaan kehdannut kysyä! :D Kiitos!
   Joo täytyy pitää paimen-vauva-miitinki! ;)

   Poista
 3. Ooh, ihana tuo ensimmäinen kuva! Oon hieman kateellinen noista maisemista. :D

  Me ollaan eletty melko hissuksiin koirien kanssa kesällä, osin siitäkin syystä, että olen aloittanut kesäni puolentoista kuukauden sairasteluilla ja välillä olo on ollut niin heikko, etten ole koiria saanut vietyä edes pissalle. Melko hyvin kuitenkin ollaan jotenkin saatu pidettyä harrastuksistakin kiinni hörökorvan kanssa, vaikka kaikki juostut kisatkin on juostu puolikuntoisina - sehän on ollut pakko mennä, jos vointi edes vähän sallii. :D

  Rölli selkeästi kaipaisi nopeampaa juoksuseuraa kuin meidän kääpiöiden jaloista lähtee, voitaiskohan treffailla Rölli+Fiilis jossain kohtaa kesää, jos sun vointisi sallii? Ja mikäli edelleen asutte jossain täällä päin maailmaa. :D

  VastaaPoista
 4. Niin joo, unohtui ihan viimeisestä viestistä. Meilläkin pikkukettu saalistaa lintuja - valitettavasti se viime kesänä saikin kiinni kaksi ja eilen avasi tämän vuoden saldon. :( Ja se kyllä tappaa saaliinsa, eilistä ehti syömäänkin ennen kuin sain sen siltä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa noi maisemat on kyllä joka valokuvaajan unelma! ;D

   Kurjaa, että teilläkin on sairasteltu, vielä noin pitkään...ja tuplasti kurjempaa sairastaa kesällä kun on nätit ilmat ja kaikkea tapahtumia yms!!

   Mielellään voitais treffata, Fiiliskin kaipailee juoksuseuraa kun ei noi pienet leiki sen kanssa! Täytyy sopia facessa:D Ja asutaan vielä Nummelassa, eli matkakaan ei ole pitkä;)

   Poista
 5. Hurjasti onnea! Täällä kans yksi joka vähän arvas, mutta ei kehdannut avata suutaan..:-D

  Ihania kuvia, ihana kesä. Jos mekin päästäis elokuun alussa mökille edes pariksi päiväksi lomailemaan ja rentoutumaan niin se riittäis mulle mainiosti. Tietysti pidempikin aika oltaisiin, mutta työt ja menot tuskin sallii sitä kokonaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D

   Työt ja muut menot sotkee kyllä kurjasti aina näitä kivoja suunnitelmia, joskus olisi kiva vaikka ihan vaan viikko-pari, että kalenterissa ei olisi yhtään merkintää! Toivottavasti pääsette edes hetkeksi mökkeilemään! :)

   Poista
 6. Upeita kuvia jälleen!

  Onnea myös tulevalle äidille :) Jos vain vointisi sallii, niin puudelitreffit kiinnostaisi pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:)

   Ja eiköhän olo salli puudelitreffit, sovitaan aika! :)

   Poista
 7. Paljon onnea tulevasta vauvasta! Täällä yksi henkilö lisää kuka arveli, mutta ei suuta avannu:D Onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Hahaa ilmeisesti taisin olla aika läpinäkyvä, vaikka yritin olla salamyhkäinen...! :D

   Poista
 8. Millos tulossa uutta postausta tai edes jotain infoa miten menee? :) päivittäin täällä käyn kattelemassa, että joko ois uus postaus tullu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan tässä pian laittaa uutta postausta meidän kuulumisista!:)
   Ja ihana kuulla, että joku miettii, että miten me voidaan ja jaksaa käydä tarkistelemassa blogia! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!