Fiilis

"Koska kukaan muu ei pidä ideoitasi yhtä nerokkaana kuin koirasi"


  photo IMG_1130_zps439ad411.jpg  photo IMG_1953_zps7fb0b408.jpg
  photo IMG_0471_zpsfe90b42f.jpg  photo IMG_1708_zps9fabb8f0.jpg

Fiilis on iloinen ja hieman höpsö koiranalku, jonka lempipuuhaa on kaivaa isoja kuoppia, seurata varjojen liikkumista seinissä sekä jahdata frisbeetä intohimoisesti.
Pikkupaimen toimii usein kun unelma ja uskollisena se seuraa omistajaansa minne tahansa, jopa vessaan...

  photo IMG_1016_zpsdd532a12.jpg  photo IMG_2129_zps949ff3fc.jpg


Bordercollieita kuvaillaan mm näin; Bordercollie on luonteeltaan innokas, valpas, vastaanottavainen ja älykäs, ei hermostunut eikä aggressiivinen. Bordercolliella on huomattavan nopea käsitys- ja reaktiokyky, se on energinen ja palvelualtis, sopeutuvainen paimenkoira. 

Yllä oleva kertoo tiivistettynä Fiiliksen luonteen. Neiti lähtee uusiin seikkailuihin häntä heiluen ja iloisella mielellä varustettuna. Fiiliksestä löytyy myös kovapäisyyttä ja se osaa olla aikamoinen jääräpää, jos se on jotain päättänyt. Draamailunkin salat on tältä tytöltä hallussa, kun paimen ei ole tyytyväinen, kaikki varmasti tietävät sen...siitä Fiilis pitää huolen!


 photo DSC_2079_zps814bc224.jpg   photo DSC_2112_zps219a9e41.jpg

Mitä me harrastamme?

Kun Fiilis tuli meille, oli mielessäni ainakin sata harrastusta - sohvaperunasta vesipelastukseen.
Haaveena vieläkin on testata kykyjämme useassa lajissa, mutta listan yläpäästä löytyy agility, jonka aloitamme kun paimenlapsi hieman kehittyy.

Tällä hetkellä harrastuksiimme kuuluu frisbee, agilityn alkeet, canicross, pallopaimennus ja satunnaisesti rally-toko. Tulevaisuudessa meille on kaikki lajit avoinna!

 photo DSC_0299_zps430f5ab9.jpgMiksi sekarotuinen?

Alunperin etsin rotukoiraa, vaikka seropi ei ollut koskaan mahdoton ajatus. Rotukoirista vaan on helpompi löytää se, mitä koiralta etsii. Seropeissa se on vaikeampaa, on tosi vaikeaa löytää yhdistelmä, jossa kaikki rodut miellyttävät.

Pitkään harkitsin pentua ja sen rotua, pentumietteitä voi lukea täältä.
Kun tämä yhdistelmä tuli vastaan, olin kahden vaiheilla. Matka pentujen luo oli pitkä ja muutenkin oli paljon pohdittavaa. Lopulta kuitenkin päätimme lähteä tutustumaan pentuihin.
Tämä yhdistelmä oli ihan täydellinen, vanhemmat ja rodut vaan natsasivat. Kun vastaan tuli viellä sosiaallinen pikkutyttö, oli päätös selvä;)
En ole ikinä kannattanut sen enempää rotukoiria kuin seropeja, molemmissa lienee hyvät ja huonot puolet. Joten en näe harkituissa seropipentueissa mitään pahaa.

 photo IMG_1482_zps30784e8b.jpg  photo IMG_1360_zps7ec8d524.jpg


PitaPata Dog tickers

2 kommenttia:

  1. Ihana sivu ka muutenkin kiva blogi. Jään seuraamaan. Fiilis oli söpö pentuna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!